Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.367.872
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pojeli mi windowsi c disk, zauzimaju 32gb, kako da to reguliram bez da moram formatirat disk i stavljat ponovno windowse (nemam vremena i živaca, radim non stop)... Moram obradit neki filmić u movie makeru a ne mogu jer nemam dovoljno disk space... za poluditi

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 - općenito
vipplah kaže...

Pojeli mi windowsi c disk, zauzimaju 32gb, kako da to reguliram bez da moram formatirat disk i stavljat ponovno windowse (nemam vremena i živaca, radim non stop)... Moram obradit neki filmić u movie makeru a ne mogu jer nemam dovoljno disk space... za poluditi

Smanji prvo D:\ ,pa povećaj C:\ particiju ,bez ikakve reinstalacije.

Za to ,imaš MiniTool Partition Wizard Free ,ili Easus Partition Manager Free .

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.9.2013 17:45 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

svaka čast na savjetu!

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Danas pokušao aktivirati Windows 7,ali aktivacija preko interneta nije uspjela.Pokušao sam sa telefonskom aktivacijom (0800 300 300),ali vjerojatno sam krivo unio instalacijski ID pa sam preusmjeren na agenta.Agent mi je rekao da mu kažem ID , nakon što sam rekao dobio sam povratne brojeve i nakon toga aktivacija je bila uspješna.

Sada me zanima da li je to bilo besplatno ? 

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
probook_vk kaže...

...Sada me zanima da li je to bilo besplatno ? 

...

- {#}

Platio si Win7 licencu?

plaćaš telefonsku pretplatu, struju..? (malo je stvari besplatnih, recimo da je helpdesk, brojevi s 0800.. = besplatno, osim ako nije navedeno drugačije).

Dali je agent s 0800 izdao račun?

To su troškovi. Osim ako si nazvao neki 'dailerski' broj iz tumbuktua ili agentu pročitao broj visa kartice.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan
ihush kaže...
probook_vk kaže...

...

- {#}

Platio si Win7 licencu?

plaćaš telefonsku pretplatu, struju..? (malo je stvari besplatnih, recimo da je helpdesk, brojevi s 0800.. = besplatno, osim ako nije navedeno drugačije).

To su troškovi. Osim ako si nazvao neki 'dailerski' broj iz tumbuktua ili agentu pročitao broj visa kartice.

Tu licencu imam već duže vrijeme samo mi danas nakon instalacije Windowsa nije prošla aktivacija putem interneta,pa je bila ponuđena aktivacija putem telefona.Kao što sam naveo automatizirani sustav mi je rekao da unesem instalacijski ID (vjerojatno sam ga krivo unjeo) pa su me preusmjerili na agenta koji me je zamoli da mu pročitam ID i nakon toga mi je govorio brojeve koje sam upisao ispod mjesta gdje se nalazi ID.
Nikakav račun,nikakva kartica!

Samo me je zanimalo da li se to plaća jer pokraj broja 0800300300 pisalo je toll-free .

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 12:55 (probook_vk).
12 godina
neaktivan
probook_vk kaže...
ihush kaže...
probook_vk kaže...

...

- {#}

Platio si Win7 licencu?

Tu licencu imam već duže vrijeme samo mi danas nakon instalacije Windowsa nije prošla aktivacija putem interneta,pa je bila ponuđena aktivacija putem telefona.Kao što sam naveo automatizirani sustav mi je rekao da unesem instalacijski ID (vjerojatno sam ga krivo unjeo) pa su me preusmjerili na agenta koji me je zamoli da mu pročitam ID i nakon toga mi je govorio brojeve koje sam upisao ispod mjesta gdje se nalazi ID.
Nikakav račun,nikakva kartica!

Samo me je zanimalo da li se to plaća jer pokraj broja 0800300300 pisalo je toll-free .

Hvala

Provjerio sam na MS stranci pise ako automatizirana aktivacija nije uspješna preusmjeravaju na službu za korisnike.Tako da sam siguran da je besplatno.

Hvala  {#}.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.9.2013 13:02 (probook_vk).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Zanima me da li ima ikakvih naznaka da će microsoft izdati Service pack 2 za Windows 7. Već sad su update-i preveliki i definitivno bi trebalo dodati neke stvari kao što su driver i za usb 3.0.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Zanima me da li ima ikakvih naznaka da će microsoft izdati Service pack 2 za Windows 7. Već sad su update-i preveliki i definitivno bi trebalo dodati neke stvari kao što su driver i za usb 3.0.

Mislim da je bilo govora da neće biti ništa od SP2 za sedmicu.

Možeš si sam uz malo truda napravit instalacijski disk sa potrebnim driverima i sigurnosnim zakrpama:)

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 17:30 (F1-IVO).
12 godina
Windows 7 - općenito

Nema SP2 na sedmicu, pa vidiš da je već 8.1 došao.

Integriraj update u instalaciju.

0 0 hvala 0
17 godina

bar na torrentima ima i "čistih" instalacija koje nemaju ništa drugo osim ubačenih updateova...

16 godina

A postoji i WSUS Offline Update ,s kojim svatko može napraviti svoj SP2.

16 godina
F1-IVO kaže...
zeroname kaže...

Mislim da je bilo govora da neće biti ništa od SP2 za sedmicu.

Možeš si sam uz malo truda napravit instalacijski disk sa potrebnim driverima i sigurnosnim zakrpama:)

-pogrešno.

SPovi po MSovom standardnom rodamapu izlaze svakih cca 1.5god. Prigodno zbog 'pomoći' novijoj verziji (u sljučaju Osmice) kasne, jer ... (skraćeno) DX, ie, i slični fičeri zbog marketinga prvo izlaze u Osmici. Za očekivati je SP2 u idućih pola godine nadalje... (ovisno koliko prednosti žele dati Osmici). Hint, što nema XP a ima Seven? Zbog DirectXa gameri moraju na noviji OS, zbog (uskoro) ie poslovnjaci moraju na noviji browser uz outlook npr 2003 koji je gotov sa supportom, 2007 je mrtav za 3godine. To je MSov interes inače bi soft bio vječan.

Također standard, Win i Office, su standardno živući u 3xSP koji je td posljednji (ne računaju se NT-2000 jer su bili prvi uvod u takav roadmap, kao i XP koji je predugo živjeo), Životni vijek po želji MSa za Office 3g+3, za Win 5g.. nikako XPovih 12godina.

Može support (kraj 2017.) za Vistu biti orjentir, to znači da će Vista-SP3 izaći u 2014-15.. istivremeno će izaći SP3 za seven. Naravno, prvo će osigurati prednost Osmici pa mjesec kasnije... To je plan, ali planovi se ponekad mijenjaju (kao za XP).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Lijepo je to čitati, ali zasad to je samo nagađanje. Službeno SP2 za Windows 7, kao ni SP3 za Vistu neće biti, budući da Service Pack produžuje i support a njima se to više ne da, ide ekipica na 8.1 -> 8.2 itd. kadencu.

Jedina utješna stvar je bila da su se hotfixi i dalje izdavali s napomenom da će ih jednog dana sakupiti u 'next software update'. Da li će to biti service pack ili update rollup - nije se znalo. Međutim unazad zadnjih par mjeseci na hotfixima te formulacije više nema.. Pa si vi mislite. Živi bili...pa vidjeli.

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Windows 7 SP1  mainstream support traje do 2015. ,extended do 2020.

Tak da nisam siguran da neće bit još SP-ova.

Neće se dodavati nikakve fičere ,ali (barem) SP2 će sigurno izać ,pogotovo kad većina ,pogotovo u firmama ,tek sada prelazi na Sedmicu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 0:53 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Imam jedan problem kiji mi se je nedavno javio.Ne mogu isključiti srt ekstenziju.Ne reagira ni kada stavim kvačicu u postavkama za skrivanje svih poznatih vrsta ekstenzija.Uz prijevod filma stoji mi stalno srt,a ne treba mi zbog prebacivanja na DVD i gledanja na DVD playeru.Ne znam u čemu je problem?

0 0 hvala 0
17 godina

Imam jedan problem kiji mi se je nedavno javio.Ne mogu isključiti srt ekstenziju.Ne reagira ni kada stavim kvačicu u postavkama za skrivanje svih poznatih vrsta ekstenzija.Uz prijevod filma stoji mi stalno srt,a ne treba mi zbog prebacivanja na DVD i gledanja na DVD playeru.Ne znam u čemu je problem?

Kako to misliš ne treba ti? Ekstenzija je uvijek prisutna, kada ju u postavkama makneš ona je i dalje prisutna ali se ne vidi.

Prilikom kopiranja prijevoda na DVD kopira se i ekstenzija bez obzira što si ju sakrio tako da te to ne treba brinuti.

16 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Danas je dobar Windows 7 dan za moj kompjuter. Novi IE 11 DP bar ne lomi gađete {#}, iako mi je do kraja strgao Connections opcije u Internet options.{#}

Novi Nvidijini drajveri rade odlično kao i stari.

A Google je nešto apdejtao u svom backendu za Youtube i prvi put nakon skoro godine dana imam accelerated video rendering i accelerated video decoding na Flashu 11.9 {#}

Early adopter
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Pozdrav ima li netko link za skidanje windows 7-ice :D. Posaljite na pm ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vkova kaže...

Pozdrav ima li netko link za skidanje windows 7-ice :D. Posaljite na pm ;)

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-7-operativnog-sustava/61304.aspx?page=0&jumpto=1106168&sort=asc&view=flat

World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566
11 godina
neaktivan

Jel mi treba i activator za nju? Te dali su moguci updateovi?

15 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Update nije moguć na tim verzijama, activator služi samo za uklanjanje windows genuiea. 

Ako imaš originalnu verziju, tj. key moguć je update, i activator nije potreban. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Windows 7 - općenito

Pozdrav boysi, kak bi se sedmica x86, vrtila na Bartonu s 1.5gb rama i ati 9000?

Frend trenutno vozi xp x86, al mislil sam puknut gore sedmicu, možda komp prodiše kak spada{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
zvonac kaže...

Pozdrav boysi, kak bi se sedmica x86, vrtila na Bartonu s 1.5gb rama i ati 9000?

Frend trenutno vozi xp x86, al mislil sam puknut gore sedmicu, možda komp prodiše kak spada{#}

Vrtila bi se ,istom brzinom ko i XP ,ali bez Aera.

Za to bi ipak trebala neka ,barem AMD 2XXX HD grafička.

17 godina
kizo2703 kaže...

Vrtila bi se ,istom brzinom ko i XP ,ali bez Aera.

Za to bi ipak trebala neka ,barem AMD 2XXX HD grafička.

Ne treba mu aero:)

A niš šibnul bum gore sedmicu i vozdra..

13 godina
Windows 7 - općenito

ovako zanima me dali postoji nesto kao widget na androidu za windows da imam onak za mailove da nemoram svaki put otvarat stranicu vec da mi prikaze zadnjih 10 do 15 na desktopu..??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Windows 7 - općenito

Dali mi mozete rec koja je zadnja verzija sada windowsa 7 , da znam preci sa xpa na 7 ?

Suba
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
14 godina
Windows 7 - općenito

kizo2703

- Ti linkovi su po cijelom forumu već, ha ha.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM, prihvaćam sve kritike, vrijeđanja, pohvale, sve što se kaže na PM ostaje samo za mene. Hvala :D ------

0 0 hvala 0
16 godina
Valentin17 kaže...

kizo2703

- Ti linkovi su po cijelom forumu već, ha ha.

Pa nek su ,kad svako malo netko pita ,a nije u stanju potražit. I uostalom ,potpuno su legalni.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice