Windows 11 - općenito izdvojena tema

poruka: 1.263
|
čitano: 861.400
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - problemi
7 godina
Re: Windows 11 - općenito
ihush kaže...
john142 kaže...

Da, Win je los i nije do juzera.  

11 od samog pocetka nije ispoliran, nije fluidan, ima mikro trzanja, stekanja, glupiranja, nema ujednacene animacije, negdje rade ok negdje nikako, htjeli su se maknuti od Control panela, pa napravili nista, sve je razbacano na sve strane i obicni korisnik blage veze nema sto, gdje i kako a malo napredniji se ceska po glavi i puna mu je kapa gluposti.

Je li radi? Radi no nikada kako treba. 

-i dalje ti nije jasno ... :)

-želiš li svađu ili riješenje ako postoji? želiš li pljuckati win ili da ti računalo radi bolje-glađe? smisao?

par postova prije, kao odgovori na tvoj problem imaš prvo post s pitanjem kakvo računalo imaš, jer naravno hardware je ono što daje resurse-mogućnosti koje tad soft-os-app kroz driver i ostale postavke koristi na jedan ili drugi način, bolje-lošije-optimalno.. i idući, u kojem vjerojatno imaš i skriven odgovor.. postavke, powermanagment, brand i paketi softa koji umjesto da služe pravoj svrsi-računalu-korisniku služe oemu kao reklama i spam-smeće.. no u tim postavkama je vjerojatno razlika (ili imaš kvar).. onaj dio posta u kojem piše da svi forsiraju defaultno eko-zelene modove.. idlanje, smanjena potrošnja i lag u performansama, kao i upravo novi update koji se odnosi na te postavke, tj 'nabrijava' hw na spremnost, ne na spavanje-buđenje.. za koji kažeš da nema vidljive razlike...

-primjećuješ li gdje je moguć odgovor? primjećuješ li smisao teme, nešto napraviti, poboljšati.. pljuvati win ili oem gluparije je beskorisno kao i lupiti šakom po tipkovnici, tj smisao-svrha je ako možemo nešto napraviti, ali za to si potreban i ti, tvoja želja da nešto napraviš, ne da samo pljuckaš win.. npr imaš li neki malware i što ako je to urzok tvog problema tj pritužbe da win radi loše, tromo, da mu za nešto treba neobično duže vrijeme.. nešto od ta dva moguća odgovora osim kvara su ono što se može, treba provjeriti, podesiti..

-pa nastavi kako misliš da je za tebe bolje, pljuckanje ili pokušaj podešavanja.. od pljuckanja koristi nema a za podešavanje-optimizaciju je potrebna tvoja dobra volja, podatci, tj sve ekšli moraš napraviti ti, ne mi.. mi možemo samo dati uputu-savijet gdje se nešto može provjeriti-podesiti.. ostalo je na tebi.

+ edit.. ovo je tema 'općenito', postoji odgovarajuća 'problemi'.. tko ima probleme koje želi riješiti logično će postati tamo..

Jasno je meni sto ti pises no ti ne prihvacas da su Win11 poluproizvod koji je daleko od ispoliranog, kao da se tamo negdje neki klinci igraju i odlucuju sto i kako. Znam sto i kako treba podesiti i pogledati. Nemam hw problem, pisem o tome da uniformirano ne rade kako bi trebali. Cak i da imam hw problem ne bih ga imao na xy racunala a win11 se na svima ponasa isto :)

Zaporožac kaže...
john142 kaže...

Je li radi? Radi no nikada kako treba. 

Eto, radi mi stalno kako treba i na laptopu i na PC-u

Kolega @ihush ti dobronamjerno kaže da ti nešto nije u redu na razini hard--software .

Ta, nisam ja informatički genij da bi meni windowsi 11 25H2 i ranije verzije radili ok, a tebi nikad dobro.

Znalo je biti manjih problema, ali uglavnom kada miscrosoft pusti loš update, obrišem ga i nastavim.

Realno, trolaš na najjače.

Ako mislis da trolam, preskoci moj post :)

Mozda je tebi dobar,stabilan i fluidan rad nesto sto meni nije. Ista stvar postoji u Android svijetu, netko kaze da mob radi odlicno a drugi vidi ono sto prvi ne vidi...

17 godina
Re: Windows 11 - općenito

-microsoft radi gluposti, politika, bloatware, silovanje juzera menijima-start itd.. + cortana+copilot+ai.. ok kad juzer nešto želi, nije kad ne želi.. ali to nije win-os, win radi, čak i 11 mada ga ne podnosim izgled-ergonomiju i ubijanje desnog-klik menija-stavki koje moraš još jednim klikom dohvatiti kao i nemogućnost pristupa 'pravom' winfilemanageru (osim trikom kroz controlpanel browsanje.. ali se ne da napraviti kao shortcut) .. dakle, 'mrzim win11', dobijem proljev.. :) .. ali os je ok, ovo je politika-filozofija hipstera u marketingu ms-a koji to odlučuju-forsiraju.. a tad i moguće posljedice, npr lag koji može biti zbog smeća kojeg uguraju kao ai .. ili bilo koje druge-slične postavke i čak se ne može precizno reći da je za nešto kriv isključivo ms jer jednako tako može biti i oem-brand koji radi isto-jednako sa svoje strane gomilom smeća i eko modovima umjesto da ako nešto žele ponuditi juzeru, da to jednostavno ponude.. i juzer uzme što želi, pogotovo ako je to nešto njemu potrebno ili dobro.. ovako čak i korisne stvari doživimo kao silovanje i osjećaj pod win11 je užas, pa iz tog razloga preferiram win10.

-alternativa, linux distre no i ubuntu postaje isto smeće kao win.. jedini pravi koji radi bez silovanja je macos, primarno zato jer nije soft-os, nije odvojen proizvod, nego je paket-sustav, računalo... upališ-radi, bez takvih gluparija kao što radi ms.. no radi jednako, jer opet, nije to os, kao što nije driver-problem.. nego politika, silovanje-forsiranje.. i osjećaj da te nitko ni ne pita, u čemu je i apple ekšli isti, ne pita juzera, no barem radi.. :)

-rezime.. nije problem os, problem su neke želje-interesi-ciljevi recimo ms-a.. a za to koristi os, kroz os.. os je ok.

+ edit.. npr s novijim rufusom win postane skoro odličan os, bez nepotrebnog bloata.. ono što bi trebao biti outofbox, kao mac.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put jučer u 23:08 (ihush).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 11 Insider preview, beta, developer, Windows 11 - problemi
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice