Ja sam jedan od onih koji vole da im sve radi i zato više preferiram Windows 7 nego Windows 10. Na Windows 10 se stalno nešto mijenja i ta promijena uvijek donese neke probleme. Ne bojim se promijena i dobro je da tu i tamo dođe do nekih promijena, ali ne sad stalno da se nešto mijenja pa da dosta toga ne radi.
Ti baš neželiš prihvatiti brojke, a vjerujem da je to zato jer su brojke egzaktne i prikazuju potpuno drugo stanje od ovoga kako ti to želiš vjerovati i ubijediti druge da je to tako.
Ajmo opet o brojkama: Najviše statistika iznosi da je oko 1,5 milijardi home desktop računala. Od toga oko 90% koristi windows operativni sistem, što bi znači bilo oko 1,35 milijardi računala.
Za win10 ms u najcrnjoj varijanti iznosi brojke više od 400 miliona korisnika
( https://news.microsoft.com/bythenumbers/windows-ten ) dok najoptimističnije brojke su 500-700 miliona. Ajmo matematički pretpostaviti da je prava brojka negdje između 400 i 700 miliona i zaokružiti je na 500 miliona korisnika win10.
Neovisni izvori navode da je win10 blizu 30% od svih operativnih sistema ( znači 30% od onih naših 1,5 milijardi što nas opet dovede
na nekakvih 500 miliona korisnika , https://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.aspx?qprid=10&qpcustomd=0 ) .
I sad ubaci elementarnu matematiku : 5 miliona bi bilo 1% ukupnih korisnika win10 .
500 tisuća korisnika bi bilo desetina od onih naših 1%, što znači 0.1% tj promil .
Najveći broj korisnika koji je masovno prijavio identičan problem je oko 91 000
( ti nađi temu gdje bi učestvovalo voše od toliko pojedinačnih autora , a zbrajati portale može biti matematička greška
jer nemaš podatak koliko od njih je identičnu temu pokrenulo na više portala).
I sad imamo ( ajmo zaokružiti radi lakše matematike ) 100 000 korisnika sa identičnim problemom
što bi značilo jedna petina od onog našeg jednog promila a što je 0,02 % .
Od ukupnog broja win10 korisnika , probleme ima oko 0,02 % .
( To je toliko mala brojka da uopće nisam siguran da li sam ju dobro matematički prikazao ).
E sad, ako imaš peh pa si ti uvjek unutar tih 0,02% ,....
Tvoja tvrdnja da se na win10 uvjek nešto mijenja i da ta promjena uvijek donese nekakve probleme je isto daleko od istine.
Pogledaj slike koje sam priložio ( svi updatei uredni, sve na automatici, nijedan error log u nadzoru )
i shvati da je tako na 99,98 % računala a da probleme imaju samo 0,02% . Logično da se sad 1,35 milijardi korisnika ( kojima je sve uredno )
neće ići otvarati accounte na kojekakvim portalima pa da bi natipkali da je kod njih sve ok.