Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.043.202
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
15 godina
Re: Windows 10 - problemi

jesi pogledao link?

na postojećim, aktiviranim windowsima (7/9) prekopiraš s medija za instalaciju 10-ke iz sources mape filek - gatherosstate.exe, pukneš ga na desktop i pokreneš kao admin (desni klik - Run as administrator), on ti za 5-10 sekundi izgenerira isto na desktopu GenuineTicket.xml

tu datoteku si skopiraš na USB ili disk/particiju koju nećeš isformatirati..

sad instaliraš windowse 10 načisto (možeš i komplet disk izbrisati i prebaciti s MBR-a na GPT) i kad ga podigneš i imaš internet vezu, iskopiraš GenuineTicket.xml u mapu C:\ProgramData\Microsoft\Windows\ClipSVC

(to je skrivena mapa, ali samo u Exploreru upiši putanju i tamo si)

nakon toga restartaš PC i on će aktivaciju provjeriti online (internet veza obavezna) i veselo ti javiti da su Windowsi 10 aktivirani...

Ju je je? Je ju je!
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Je li se ikome pojavljivalo "preparing windows" poruka kad se pali računalo? Meni već drugi put, upišem lozinku i kao da se logiram kad ono preparing windows i kad me logiralo pola ikona nije bilo na ekranu. Nakon što sam restartirao sve normalno o.O 

U pitanju je nadograđeni windows 10 (prethodni je bio windows 8.1) 

www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
majstorSZ kaže...

Je li se ikome pojavljivalo "preparing windows" poruka kad se pali računalo? Meni već drugi put, upišem lozinku i kao da se logiram kad ono preparing windows i kad me logiralo pola ikona nije bilo na ekranu. Nakon što sam restartirao sve normalno o.O 

U power options iskljuci Fast boot, iliti brzo pokretanje, jedino ce ti se sporije paliti win...

Tu nemozes puno napraviti, desava se na starijem hardware-u

14 godina
neaktivan

Fast boot mi je isključen. 

Hm, nije baš ni hardver previše star :/ U pitanju je Acer E1-571G

14 godina
majstorSZ kaže...

Hm, nije baš ni hardver previše star :/

U današnje doba sve zastarijeva vrlo brzo.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
14 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...

Da li si možda štogod mijenjao u user acc, preimenovao i sl. Stvara li se temporary profile u mapi WINDOWS (C:)/ Users?

16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Posljednjih pet dana dva puta mi je iskočio Plavi ekran s greškom. Nakon prvog puta instalirao sam sve nove drivere, za sve komponente koje sam mogao pronaći, no jutros mi opet iskočio taj problem s istom porukom, pa me interesira ako netko zna u čemu griješim.

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (ipfnd630.sys)

Unaprijed zahvaljujem na svakoj pomoći.

Pukovnik

0 0 hvala 0
17 godina
Driveri za mreznu karticu?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
neaktivan
caramba kaže...
majstorSZ kaže...

Da li si možda štogod mijenjao u user acc, preimenovao i sl. Stvara li se temporary profile u mapi WINDOWS (C:)/ Users?

Ako se dobro sjećam jesam, Windows me tražio da ponovo upišem lozinku od svog profila- tako nešto. I da, stvorila se dvije mape (prazne) za taj privremeni profil. Jedna je TEMP druga TEMP.MAJSTOR

14 godina
Windows 10 - problemi

Jutros kada sam upalio računalo, otišao sam vidjeti dal ima koje nadogradnje dostupne,
odabrao sam provjeru nadogradnje te nakon izvršene provjere obio sam podatke (kao na slici 1),
slika 2 i slika 3 prikazuju detalje dostupnih nadogradnji (slika 2), dok slika 3 prikazuje postavke update sustava....

zna li netko zašto mi je zapelo na 64%, odnosno kako se to može "popraviti"....

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
slika 3 slika 3

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...

Ako se dobro sjećam jesam, Windows me tražio da ponovo upišem lozinku od svog profila- tako nešto. I da, stvorila se dvije mape (prazne) za taj privremeni profil. Jedna je TEMP druga TEMP.MAJSTOR

Gledaj, ja sam nešto prčkao po admin profilu i dešavalo mi se kao i tebi. S obzirom da imam dva profila a ovaj administrator koristim samo za ažuriranja ,nisu me postavke profila brinule, ikone i sl., u tom profilu nemam podešen email klijent itd. jednostavno sam ga obrisao i napravio drugi, jer ne gubim ništa. Tako i u registryju. E sad, ne znam jesi li gledao na netu, ima rješenja za to ali ovo usko niti nije vezano  windows 10, nit se dešava baš upravo zbog desetke. ;)

https://support.microsoft.com/en-us/kb/947215

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2015 17:51 (caramba).
13 godina
Windows 10 - problemi

Imao sam prijenosno racunalo s win 8.1 te sam napravio upgrade na win 10, sve je uredno radilo nije bilo nikakvih problema s driverima i sl. no laptop je postao uzasno spor do te mjere da nisam mogao otvoritini web stranicu. Odlucim napraviti clean instalaciju podginem sve uključujući i drivere te nakon intalacije ugasim laptop. Drugi dan ga nisam mogao upaliti jer se stalno se vrtio "diagnostic" zaslon i nikako nisam mogao poraviti gresku. Vratio sam se na win 8.1 i sve radi za pet. Susjed kupi novi pc stavim i njemu clean instalaciju, nakon instalacije drivera od nvidie pocne se pojavljivati plavi ekran pri paljenju i ne mogu doci do desktopa. Neznam da li je tko jos imao slican problem, tj da preformuliram pitanje da li ima netko tko ima clean instalaciju te da nema nikakvih problema te da mu win 10 radi uredno sa svim dodatnim softverom i pripadajucim driverima bilo da su ati ili nvidia?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Jutros kada sam upalio računalo, otišao sam vidjeti dal ima koje nadogradnje dostupne,
odabrao sam provjeru nadogradnje te nakon izvršene provjere obio sam podatke (kao na slici 1),
slika 2 i slika 3 prikazuju detalje dostupnih nadogradnji (slika 2), dok slika 3 prikazuje postavke update sustava....

zna li netko zašto mi je zapelo na 64%, odnosno kako se to može "popraviti"....

Ja ponekda imam takav ajmo reći "problem", znači isto mi se zaglavi skidanje updateova na nekom postotku, evo npr. sad mi je već 10-15 minuta stoji na 50 % ali idući put kad ponovo upalim računalo piše mi za te updateove "failed" i onda se opet skinu. U većini slučajeva mi se to "odblokira" nakon nekog vremena, ali nekad moram restartati. Znači možeš pokušati restartati računalo i onda provat ponovno skinit updateove.

Nije to neki ozbiljan problem, samo zna biti iritantan, očito taj update sustav ima dosta bugova, nadam se da će to popraviti u dogledno vrijeme.

14 godina
wizwag kaže...

Ja ponekda imam takav ajmo reći "problem", znači isto mi se zaglavi skidanje updateova na nekom postotku, evo npr. sad mi je već 10-15 minuta stoji na 50 % ali idući put kad ponovo upalim računalo piše mi za te updateove "failed" i onda se opet skinu. U većini slučajeva mi se to "odblokira" nakon nekog vremena, ali nekad moram restartati. Znači možeš pokušati restartati računalo i onda provat ponovno skinit updateove.

Nije to neki ozbiljan problem, samo zna biti iritantan, očito taj update sustav ima dosta bugova, nadam se da će to popraviti u dogledno vrijeme.

uspijelo mi je,
nadam se i ja da će se taj "problemčić" uskoro i riješiti

17 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Ja jedva čekam novi build...sa ovim 10240 imam problema.Nakon nekoliko "updejtova" ili "nakon nekog vremena" ne radi mi Start izbornik, sve u notification baru ne radi na lijevi klik, i ne radi desni klik na pinovane programe. Sve se naravno to može ispraviti sa dodatnim programčićima, kao što i je napravljeno ali nije to to.Uvijek znaš da ne radi sve kako treba. Razlog nisam našao, nakon primjene 3-4 rješenja koja se nađu na forumima i sa uninstalom svih updateova problem i dalje ostaje. I to sa 32 i 64 bitnim Winsima...i originalnim i piratskim..na dva računala...problem isti.

Do novog builda, koji je upravo najavljen, ostajem na Win 7 ... ili netko ima rješenje??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Shile kaže...

Ja jedva čekam novi build...sa ovim 10240 imam problema.Nakon nekoliko "updejtova" ili "nakon nekog vremena" ne radi mi Start izbornik, sve u notification baru ne radi na lijevi klik, i ne radi desni klik na pinovane programe. Sve se naravno to može ispraviti sa dodatnim programčićima, kao što i je napravljeno ali nije to to.Uvijek znaš da ne radi sve kako treba. Razlog nisam našao, nakon primjene 3-4 rješenja koja se nađu na forumima i sa uninstalom svih updateova problem i dalje ostaje. I to sa 32 i 64 bitnim Winsima...i originalnim i piratskim..na dva računala...problem isti.

Do novog builda, koji je upravo najavljen, ostajem na Win 7 ... ili netko ima rješenje??

build 10240 je finalni windows 10, za novi build moraš bit u insideru i u fast ringu, od finalne 10ke je bilo čini mi se 4 builda, a sad kak oni misle prikazat onaj najavljivani veliki update kao build da ti nanovo instalira cijeli OS ko insiderima ili kroz update bez instalacije nanovo OS-a, to neznam (nadam se da nebude ko instalacija OS-a) se zna kad bu taj updejt izbačen za w10 RTM?

mrakky
14 godina
neaktivan
majstorSZ kaže...

Fast boot mi je isključen. 

Hm, nije baš ni hardver previše star :/ U pitanju je Acer E1-571G

Izgleda da tim prijenosnicima nije suđen Windows 10. Imam model Acer E5-571G i imam sličnih problema. Na windows 7 je sve radilo ok. 

15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam problem kod instalacije win 10 na Lenovo laptop. Nakon odabira particije i kopiranja fajlova na disk, kod prvog reboota mi ostane na Lenovo logo screenu. Ugasim ga prisilno na power tipku i upalim i instalacija se nastavi. podesim postavke koje slijede i kod ponovnog reboota opet mi ostane na logo screenu. I opet prisilno ugasim i upalim i nastavi se dalje. I instalcija završi, instaliram drivere i sve. Ali kad ga resetiram ne želi se paliti više. Pokušao sam instalirati i sa dvd-a i sa usb-a. Da napomenem, instalacija uredno radi na drugim prjenosnicima na koje sam instalirao.

Kako to riješiti? I da napomenem još, kako bi uopće došao u bios ili boot meni laptop se pali na posebnu tipkicu sa strane (nema onih klasičnih opcija F2, F8, F10, Esc ili Delete) pa možda ima to kakvu ulogu? Radi se o Lenovo G50-30

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Win 10 sam instalirao prije tjedan dana na originalnu 7PRO,, i onda laganini prešao po svim aplikacijama da upoznam sustav...itd.

Svakodnevno sam ga koristio po nekoliko sati.

Sinoć sam upalio komp, upisao lozinku i ...na desktopu je obavijest:  "Kritična pogreška_Izbornik Start i Cortana ne funkcioniraju.Pokušat ćemo ih popraviti do vaše slijedeće prijave._Odmah se odjavite"

Na alatnoj traci su sada samo ikona Start,Search i Zadaci , a na zaslonu slika koju sam skinuo iz Nasa galerije i ikone Računalo i Otpad.

Komp ne reagira, a kad stavim pokazivač miša na alatnu traku, vrti se onaj poznati kružić.

Jutros sam upalio komp (ma ni nisam ga upalio, jer se nemože ugasiti, nego ga pokrenuo na glavnoj tipki iz mirovanja, upisao lozinku i na zaslonu mi stoji ona ista obavijest.

Večeras sam ponovio isto, ali je stanje nepromijenjeno,,Kritična pogreška...

Što sad? Trebam li čekati dok "oni poprave" ili što?

Možda još netko ima isti problem, da li se to i drugima dogodilo?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dogodilo mu se to par puta...Samo ideš ctrl alt delete-sing out i onda desno dolje stisnes i restartas...ali ovo nije trajno rješenje nakon oko 1 mjesec opet se pojavi...
Meni je pomoglo
12 godina
neaktivan
Znaci ljudi,imam problem...danas sam išao resetirati komp jer mi se nakupilo dosta virusa i dok se resetiralo zapelo mi je na 35%oko 3-4 h,ugasio sam komp i sad mi kaže da nema windowsa....(mogu reći točno što kaže sutra),ima li netko rjesenje?treba mi odgovor brzo...
Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Ponovna instalacija ili ako uspijes doc do ekrana za Reset/Refresh Windowsa.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Hvala @mrba,,

Napravio sam tako i opet sve normalno radi, tako da ovaj post šaljem sa popravljenog kompa,, tnx

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zura kaže...
BlackMoon kaže...
Zura kaže...

Da li je netko naletio na ovakav problem:

....

Du, du, du nema ti pomoći! Ako imaš backup sustava onda si srećković...

Jep.. baš sam jučer odradio restore sa backupa kad više nisam ništa uspio napraviti da se sredi. Sad je opet sve ok i postavio sam da mi uspori (defer) update-ove.

Uglavnom, monitorirajte Event log i kada primjetite porast broja grešaka vezanih uz DCOM, priprema se s*anje.

Neznam još zašto bi se sustav raspao sam od sebe (ima nekih naznaka da je vezan uz ovlasti), ali preporučujem redoviti backup.

Bog ekipa, evo da prijavim da mi se desilo isto s*anje, ovaj put na laptopu (HP). Jučer nakon jednog od update-a krepao Start meni, akcijski centar, search i Market + svi market app-ovi.

Totalno identični problem kao prije opisani, pri čemu ovaj laptop stvarno rijetko koristim i između dva korištenja do pojave problema, osim samog win update-a na laptopu se samo surfalo (vrlo rijetko) uz malo korištenje worda i mail aplikacije (još rijeđe).

Scenarij dolaska na Win 10 je isti kao i na desktopu, upgrade sa Win 7, također se na sustav prijavljujem preko MS accounta. Međutim, nakon već okušanog iskustva sa "Start menu problemom" replicirao sam postavke sa desktopa na laptopu (isključio Fast boot, smanjio intenzitet update-a itd.). Očito nije pomoglo.

Ono što me ubija u pojam je da ne mogu skužiti trigger koji uzrokuje grešku. (rješenje problema mi je poznato, restore sa backupa ili reinstall).

Eto, ako netko skuži (ili je već prokužio) molim da me osvijesti.

EDIT: @TomRy, samo info (nije da bi ti moglo puno pomoći) iako ti ne radi uobičajeni Start meni, radi ti desni klik na Start meni pa možeš doći do određenih sistemskih alata.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.10.2015 11:50 (Zura).
12 godina
neaktivan
Evo instalirao sam win 10 nanovo sve je u redu ali imam 1 hdd podijeljena na 2 dijela i u "this pc" mi pokazuje samo taj na kojem je windows....zna li itko kako to popraviti?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mrba kaže...
Evo instalirao sam win 10 nanovo sve je u redu ali imam 1 hdd podijeljena na 2 dijela i u "this pc" mi pokazuje samo taj na kojem je windows....zna li itko kako to popraviti?

ovaj drugi dio najvjerojatnije nisi formatirao pa je ostao "unallocated space". Odi desni klik na more ralunalo -> upravlja -> diskovi i tamo sredi tu particiju

16 godina
Osa kaže...

ovaj drugi dio najvjerojatnije nisi formatirao pa je ostao "unallocated space". Odi desni klik na more ralunalo -> upravlja -> diskovi i tamo sredi tu particiju

To se radi u Disk Managementu.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
12 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Osa kaže...

To se radi u Disk Managementu.

moze neki tutorijal ili nesto

17 godina
Windows 10 - problemi

Desni klik misem na Windows ikonu (lijevo dole) i kliknes na Disk Management.

U novootvorenom prozoru kliknes desnom tipkom misa na Unlocated Disk 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
mrba kaže...

moze neki tutorijal ili nesto

A hoćeš da te kolege još podvore hranom i pićem? Mogu te onda ja i podojiti - ha, sve je danas moguće. Kolega je lijepo rekao što ti je potrebno (dao ti hint), bilo bi logično da se sâm potrudiš pronaći upute kako se koristi taj alat. Bezobrazno je jednostavan za korištenje, ali ne osuđujem. :)

Znaš kako kažu za internet – muškarci su muškarci, žene su također muškarci, a klinci su tajni agenti. – Lastan, travanj 2010.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice