Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.912.149
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Windows 10 - općenito

Sve je ok...

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Windows 10 - općenito
Milka30 kaže...

Po onome sto si gore napiso mi se cini da ti se koruptiro user file/folder te sad radis u TEMP useru. Zato je sve postavljeno na default. Podatci su ti svi na disku (bar bi trebali biti) pogledaj pod C:\Users\"korisnicko_ime"

No po ovom screen shotu vidimo da vrtis Windows Insider (beta) verziju iz ozujka ove godine (jedn od ranijih RS5 buildova), ta ver je sama po sebi nestabilna i ima "vremensku bombu" tj rok trajanja.

Preporuka je da se prijavis u Windows Insider Fast (ili Slow) te nadogradis na build 17763 (finalni RS5 build) te nakon toga napustis Insider program.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2018 21:14 (nathan.fake).
14 godina
neaktivan

Ali čekaj, ne bi li onda trebao imati instaliranu verziju 1809, a ne 1803?

7 godina
protjeran

Mislim da mu ovo može pomoći. Čekanje neće donijeti ništa korisno, podaci se ne mogu vratiti sami od sebe. Ne znam zašto su mu iz službene podrške preporučili da čeka. Koga da uopće čeka, informatički obrazovanoga Godota?

Ti, Sibila, moja prva ljubav!
10 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Ali čekaj, ne bi li onda trebao imati instaliranu verziju 1809, a ne 1803?

ne, 17741 je prvi RS5 build koji nosi 1809 oznaku.

isto tako, da sad instaliras najnoviji 19H1 build 18247 pise "Version 1809" (a ne 1903.. ili kak ce se vec zvat) 

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2018 22:01 (nathan.fake).
16 godina
Mary Sue kaže...

Mislim da mu ovo može pomoći. Čekanje neće donijeti ništa korisno, podaci se ne mogu vratiti sami od sebe. Ne znam zašto su mu iz službene podrške preporučili da čeka. Koga da uopće čeka, informatički obrazovanoga Godota?

-misliš da će netko čitati link.. (ili ja mislim da će netko čitati.. ovo) :)

-kreirati novog usera (name/pass).. npr user2 (ako je prije bio user1).. jer ne može biti već postojeći=problem.

-kopirati-muvnuti juzerske fielove (u users/user .. desktop, docs.. itd.).

-juzer je stvorio problem, ne updejtanjem na vrijeme ili ulaskom u insider..

-veza s internetom i update je mandatoran (obvezan), može se odgađati ali ne beskrajno.

-problem se dešavao kod nadogradnje starijih verzija, 1703.. (bug MSa, na ispravnim računalima, origigi win, jednostavno se 'strga' juzer i upali temp).. pa pitanje koju je do sad verziju imao.

-žalosno (ili glupo) je što i MS upgrade tretira kao update, dvije različite riječi koje imaju smisao, razlog.

-dodatni razlog zašto je loše koristiti tweakove, cc, isključivati update i sl. ... jer kad-tad će nešto ovakvog biti. Mora se, ne može se birati i tko nije spreman na w10, na uvjete koje postavlja, nek korsiti neki drugi OS. Ne vrijedi njurgati (neovisno što netko o tome misli..), jer juzer ne bira.. tj može birati OS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Da,u pravu si,pod C/Users/Ja/Desktop su ser nalazili svi shortcuti i fileovi koje sam imao na desktopu.

Zanimljivo je to sto sam sve odjednom oznacio i odabrao naredbu pošalji na desktop(napravi prečac),no time je napravio copy of...svih tih precaca u toj mapi!

Ponovio sam postupak,jer sam mislio da nisam dobro kliknuo,no opet ista stvar...XD

Odustajem i vracam se na desktop,kad ono sve po starome kako je bilo,shortcuti,mape,fileovi,pa cak i moja personalizirana slika desktopa..

...Valja još provjeriti i save od igara

Ne vjeruj ženi koja laže!
14 godina
neaktivan

Jesi izašao iz Windows Insider Programa? Verzija koju ti imaš instaliranu je stara i nestabilna; Insider verzije su namijenjene onima koji žele testirati buduće verzije Windowsa.

16 godina
Milka30 kaže...

Da,u pravu si,pod C/Users/Ja/Desktop su ser nalazili svi shortcuti i fileovi koje sam imao na desktopu.

Zanimljivo je to sto sam sve odjednom oznacio i odabrao naredbu pošalji na desktop(napravi prečac),no time je napravio copy of...svih tih precaca u toj mapi!

Ponovio sam postupak,jer sam mislio da nisam dobro kliknuo,no opet ista stvar...XD

Odustajem i vracam se na desktop,kad ono sve po starome kako je bilo,shortcuti,mape,fileovi,pa cak i moja personalizirana slika desktopa..

- kod upgradea.. (build ili w7-8 na 10..) se ponekad desi problem (bug MSa ili neka postavka, soft-driver.. mada wizzard provjeri) i tad se tu prekine. Npr moguće da imaš problem s diskom, obavi chkdsk.. pa i nedostatak mjesta, bilo što. Problem je što se problem dešava i random, na ispravnom s dovoljno resursa.. ili samo nemamo dovoljno podataka da bi znali uzrok (ili bug).

- shortcut. to je shortcut, ne radiš njegov shortcut jer je opet rezultat shortcut :)) -jasno? .. shortcutovi se kopiraju, + imaš dva desktpopa, public-javni i userov, na public je svim juzerima vidljivo, na tvojem samo tebi. Da bi mogao kopirati između dva različita juzera moraš imati odgovarajuće pravo pristupa (a to win10 ne dozvoljava... ograničava, +postavke). Naravno, možeš sve kopirati, ali možda imaš i neku dodatnu zaštitu, npr enkripcija ili agresivan AV ili .. bezbroj stvari. Samo ispravno i odgovarajuće podešeno radi, sve ostalo možda radi. 2+2=4 svi ostali rezultati nisu točni kakvi god oni bili. To je compjuter.

-ako ti se juzerski acc oporavio, npr automatika je obavila fix diska, tad je sve tu.. i sve radi, ali ako je to bio uzrok (disk-kvar..) tad se problem može ponoviti.. determinizam i ponovit će se.

-ili ako rollbackaš, tad si na prošlom stanju, tad će opet trigger pokrenuti istu proceduru i moguć opet isit problem, tj ako ništa u formuli ne promjeniš (popraviš) tad će rezultat opet biti identičan. Tako rade kompjuteri-calculatori, ne po duhu svetom, ne random, ili kvar-bug ili radi.

-pa zato, prvo provjeri sve što možeš.. npr disk. Kad pronađeš uzrok tad bar to znaš.. i što dalje, ako ne pronađeš, to je lošije.. jer tad ne znaš kad-što će se desiti.. i tad tražiš dalje npr malware i sl. ili se nadaš da imaš sreće pa do cleaninstalla.. a tad je pitanje koliko su ti podaci važni, npr backup i sl. Sad si upozoren :)) i ako nešto izgubiš 'sam si kriv' (mada ne možeš uutjecati na kvarove ili zaustaviti malware ako to ne napravi antivirus.. osim marka koji ih prepozna na prvi pogled) :))

14 godina

Jesi izašao iz Windows Insider Programa? Verzija koju ti imaš instaliranu je stara i nestabilna; Insider verzije su namijenjene onima koji žele testirati buduće verzije Windowsa.

Markane,znas da sam idiot sto se tice toga,tako da nemam pojma sta je to uopce insider program.Tako da,ako se to ne odradi automatski,onda NE,nisam izasao iz Insidera...Ne znam ni kako sam usao

ihush kaže...

- kod upgradea.. 

Antivirus imam Malwarebytes premium(ponavljam,skinut je sa sluzbene stranice,samo je serijal kao free giveway ukucan sa lifetime licencom,on je nakon updatea prebacen na trail)

Od tih "turbo gt" programa imam samo Driver booster (isto org,samo key je giveway),koji mi zaista odlican program za aktualizaciju drivera(Nije strartup,nego ga ukljucujem po potrebi)

I to je to,nema CCleanera,boostera,speedera i ostalih gluposti!

Disk sam provjerio preko Disk/Properties/Tools/Check  i preko cmd a (wmic/diskdrive get status)---sve je ok!

No,ima jedna kvaka-ima dva skolarca koji koriste komp(imaju svoje acc sa uklonjenim svim ovlastima) i moram priznati da ih tesko kontroliram,iako na svojim acc ne mogu nista(pa cak niti instalirati išta),uspjeli su mi podvaliti piratski office(u biti nekakav kmspico....davno je to bilo,najebali su,Win je vratit na tvornicke),znaci ipak su mali hakeri uspjeli nesta smutiti unatoc zabranama(vjerovatno su skontali password)

Sada se kunu da nisu nista drhkali,ali mafija je to,ne mozes ti njima nista vjerovati,pa tako i sada tko zna mozda su oni nesta  ulazili/izlazili u te Insidere o kijima Marka prica!

No,nema veze,sve je opet po starome,cak mi se i save od igre vratio,jedino mi je taj free key od Malwarebytesa obrisan(vjerovatno i nije bio legalan),zadovoljiti cu se sa free verzijom

Hvala svima!

8 godina
Windows 10 - općenito

Većina današnje djece jako rano počne koristiti računala, tablete i sl, i ako ga zanima u par minuta surfanja bu došao do podataka da svaki hirenscd ima na sebi tool za reset win lozinke....tako da moš ti smišljat zamke do imendana....

😀

3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odeš Settings -> Update & Security -> Windows Insider Program.

Ako imaš gumb Get started, nisi u tom programu.

Iskreno, ne znam može li se sa standardnim načinom ući u taj program, ali najvjerovatnije može. Sad kako si ti završio u Insideru, ja stvarno ne znam.

Trebao bi se malo poigrati s postavkama i dodatno zaštiti sustav. Ja sam Windows Insider Program onemogućio i ne mogu ući u njega - što je sigurno, sigurno je. 😀

10 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Odlicno.

E sad, korupcija podataka moze bit "splet nesretnih okolnosti" (np. komp resetiran u "krivom" trenutku ili nestalo struje), a moze bit i jedan od prvih znakova HW problema - krepavanja HDD-a.

Provjeri "zdravlje" HDD-a neki programom tipa HD Tune ili CrystalDiskInfo.

Ako SMART prijavljuje bad sectore, razmisli o zamjeni diska.

Ako SMART prijavljuje samo CRC errore onda zamijeni SATA data kabel (promjeni usput i SATA power kabel, a mozes i probat ukopcat u drugi SATA port na MBO).

Ako SMART ne baca nikake greske, onda zanemari ovo gore.

Eventualno mozes pustit full Error Scan da budes siguran, no u pravilu, cim ima gresaka na disku, vidljive su u SMART. 

edit: 

Naravno moze bit i nesto drugo... tipa da se chipset MBO pregrijava sto dovodi do korupcije, no to je malo vjerovatno... ili je lose napajanje, no onda bi (vrlo vjerovatno) cijeli sistem bio nestabilan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 17:24 (nathan.fake).
14 godina

Ušao sam u taj Insider i evo sta dobijem(slika),nista vise ne mogu napraviti.

No,citajuci ovu poruku,sjetio sam se da sam nekidan dobijao poruku :Turn on advaced diagnostic features for additional data collection,koja mi je popala dva dana na desktop i ja sam ju iskljucio klikom na kotačić odmah iznad poruke na opciju turn off notifications,jer nemam blage veze sta bi to trebalo biti!

-Htio sam vam tu slikati old notifications(pa sam ukucao na Guglo;how to see old notifications on win 10),da vidite sta sam ja to u biti iskljucio....pratim prvi tutorial koji objasnjava kako preko event viewera vidjeti;pod search trazim Event viewer i odmah mi izbaciva crveno upozorenje da je aplikacija onemogucena radi moje zastite,te da mi je Administrator onemogucio pokretanje i da mu se obratim!

-Tu stajem,necu vise nista drkati po kompu,dobro je,radi ok,bolje da ne diram jer nije žvaka za seljaka!

Još cu napraviti disk check kako mi je kolega gore preporucio,cisto da provjerim i to je to.

Jos jednom svima hvala!

....eh da,to crveno upozorenje eventa viewera ne mogu slikati

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 20:05 (Milka30).
14 godina
neaktivan

Drugim riječima, ako si dio Windows Insider Programa, telemetrija ti je automatski postavljena na Full što znači da se puno podataka šalje Microsoftu. Linus je rekao što se prikuplja u jednom od svojih videa. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.10.2018 20:23 (Marko :D).
16 godina

Drugim riječima, ako si dio Windows Insider Programa, telemetrija ti je automatski postavljena na Full što znači da se puno podataka šalje Microsoftu. Linus je rekao što se prikuplja u jednom od svojih videa. 

--drugim, trećim riječima, juzeri su svojevoljno (kao svjesne osobe?) ušle u insider.. i pristale na to da su ginnypigsi. To je uvjet (sjetimo se 'free' windoza od prije par godina.. koje su kao nagrada ostale aktivne licence), dok linusa ne diraj (na odmoru, tankoćudni živci.. bit će da mu windoze ne rade?) :) .. onaj drugi linus.

10 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Ušao sam u taj Insider i evo sta dobijem(slika),nista vise ne mogu napraviti.

No,citajuci ovu poruku,sjetio sam se da sam nekidan dobijao poruku :Turn on advaced diagnostic features for additional data collection,koja mi je popala dva dana na desktop i ja sam ju iskljucio klikom na kotačić odmah iznad poruke na opciju turn off notifications,jer nemam blage veze sta bi to trebalo biti!

-Htio sam vam tu slikati old notifications(pa sam ukucao na Guglo;how to see old notifications on win 10),da vidite sta sam ja to u biti iskljucio....pratim prvi tutorial koji objasnjava kako preko event viewera vidjeti;pod search trazim Event viewer i odmah mi izbaciva crveno upozorenje da je aplikacija onemogucena radi moje zastite,te da mi je Administrator onemogucio pokretanje i da mu se obratim!

-Tu stajem,necu vise nista drkati po kompu,dobro je,radi ok,bolje da ne diram jer nije žvaka za seljaka!

Još cu napraviti disk check kako mi je kolega gore preporucio,cisto da provjerim i to je to.

Jos jednom svima hvala!

....eh da,to crveno upozorenje eventa viewera ne mogu slikati

Od veceras ti vise ne treba Windows Insider, RS5 je sluzbeno pusten.

Nadogradi preko Media Creation Tool-a.

15 godina
kizo2703 kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Je li postoji negdje kao ono prije gdje mogu skinuti clean ISO fajl od zadnje Win10 verzije (Anniversary update) sa nekog MS sajta?

Skini Windows ISO Downloader i s njim skidaj kaj hoćeš, od Sedmice do Desetke, Officea 2007 do 2016.

Više: Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Jel ovo legalno? Nebi da mi čestitka dođe.

All truly great thoughts are conceived by walking.
16 godina

-skidaj s MS/win stranica. S vlasnikovih stranica, legalno.

10 godina
Windows 10 - općenito

Ja sam dobio update putem Windows Update-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
x18x05x kaže...
kizo2703 kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Je li postoji negdje kao ono prije gdje mogu skinuti clean ISO fajl od zadnje Win10 verzije (Anniversary update) sa nekog MS sajta?

Skini Windows ISO Downloader i s njim skidaj kaj hoćeš, od Sedmice do Desetke, Officea 2007 do 2016.

Više: Microsoft Windows and Office ISO Download Tool

Jel ovo legalno? Nebi da mi čestitka dođe.

Isprika za dupli post u istoj temi, šta stvarno mogu dobit kaznu ako skidam s third-party stranica?

14 godina
neaktivan

Ne. Kolega je iz Njemačke (bar mu tako piše na profilu), a tamo se kažnjava skidanje torrenta; zbog toga je najvjerovatnije pitao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 11:09 (Marko :D).
17 godina
Windows 10 - općenito

Ekipa, jel krenula nadogradnja? 

Kako prolazi, sve ok ili ima hvatanja za glavu?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Ne. Kolega je iz Njemačke (bar mu tako piše na profilu), a tamo se kažnjava skidanje torrenta; zbog toga je najvjerovatnije pitao.

-ne. :)

-u njemačkoj se kao u svakoj drugoj zemlji, kažnjava distribucija zakonom zaštićenog sadržaja (ne download, nego upload-distribucija =torrent) ako nemaš odgovarajući ugovor tj nisi distributer..

-stari linkovi, iz doba dinosaura + stare navike.. treba koristiti Msove stranice i tad nema dileme..

-ni jedan komercijalnan sadržaj ne može biti legalno dostupan torrentom, jer bi osoba koja ga downloada istovremeno kršila zakon, distribucija, jer to je osnova torrenta. Može npr linux-foss.. kad to vlasnik dozvoli.

-treba zaboraviti stare izvore (prije Ms nije dozvoljavao DL, samo partnerima-insiderima.. a od w8 se to mijenja i svi su insideri, DL je omogućen globalno i zato ga treba koristiti).

-sam DL može biti s bilo kojeg izvora, u tome nema kršenja zakona, jer mali korisnik-downloader nema nikakvu kontrolu, ne može znati jel neka stranica legitimna i ima li ugovor s MSom.. no nepotrebno je, rizik, iz druge ruke.. jer ako se može direktno od MSa čisto (nemodificirano).. tad je sve ostalo besmisleno-rizik. (ne zbog zakona nego malwarea). Odnosno, ako je netko siguran u izvor, tad može.. kao i pretrčati cestu izvan pješačkog.. :)

+uz to, nudi se sve, izbor winver, jezik, 32-64.. manji-veći file/ISO (npr ograničenje kapaciteta DVDa..).. pa i startna win-hr stranica na kojoj sve uredno piše i početnik može klik-nextati i uspješno napraviti željeni install (ako zna što želi..). Preporuka, skidajte ISO, naknadno je lako napraviti dvd-usb.. i poželjno ga je imati (reinstall-repair i sl.).

14 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Ekipa, jel krenula nadogradnja? 

Kako prolazi, sve ok ili ima hvatanja za glavu?

Upravo nadograđujem. 😁

ihush kaže...

-ne. :)

-u njemačkoj se kao u svakoj drugoj zemlji, kažnjava distribucija zakonom zaštićenog sadržaja (ne download, nego upload-distribucija =torrent) ako nemaš odgovarajući ugovor tj nisi distributer..

-stari linkovi, iz doba dinosaura + stare navike.. treba koristiti Msove stranice i tad nema dileme..

-ni jedan komercijalnan sadržaj ne može biti legalno dostupan torrentom, jer bi osoba koja ga downloada istovremeno kršila zakon, distribucija, jer to je osnova torrenta. Može npr linux-foss.. kad to vlasnik dozvoli.

-treba zaboraviti stare izvore (prije Ms nije dozvoljavao DL, samo partnerima-insiderima.. a od w8 se to mijenja i svi su insideri, DL je omogućen globalno i zato ga treba koristiti).

-sam DL može biti s bilo kojeg izvora, u tome nema kršenja zakona, jer mali korisnik-downloader nema nikakvu kontrolu, ne može znati jel neka stranica legitimna i ima li ugovor s MSom.. no nepotrebno je, rizik, iz druge ruke.. jer ako se može direktno od MSa čisto (nemodificirano).. tad je sve ostalo besmisleno-rizik. (ne zbog zakona nego malwarea). Odnosno, ako je netko siguran u izvor, tad može.. kao i pretrčati cestu izvan pješačkog.. :)

+uz to, nudi se sve, izbor winver, jezik, 32-64.. manji-veći file/ISO (npr ograničenje kapaciteta DVDa..).. pa i startna win-hr stranica na kojoj sve uredno piše i početnik može klik-nextati i uspješno napraviti željeni install (ako zna što želi..). Preporuka, skidajte ISO, naknadno je lako napraviti dvd-usb.. i poželjno ga je imati (reinstall-repair i sl.).

- Da. :)

Torrent ne možeš skinuti, a da ništa ne uploadaš. U tome i jest poanta torrenta i općenito P2P servisa; sadržaj se dijeli drugima s korisničkog računala.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 11:30 (Marko :D).
10 godina
Windows 10 - općenito

Nakon 50 minuta završila se instalacija October Update-a, idem resetirat, držite fige 

Edit: dobro je sve.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.10.2018 12:10 (playjob).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - općenito

Za sad je sve super, instalacija trajala 10ak min bez ikakvih errora 

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Baš sam htio pitati da li je ovo najnovija nadogradnja jer su je najavljivali tek za nekoliko tjedana, a ovdje vidim nekima je već stigla. Uvijek me je strah šta sve neće radit kako treba kad upgrade završi. Javim kako je prošlo.

General Glasnović: Hrvatsku od 45. vode genetski otpad, biološki izrodi i anacionalna bagra

1 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Jeste isprobali vec "tamni" Explorer? Kako vam se cini?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - općenito

Sve radi bez greške

Start+V mi je zasad najbolja novost.

Crni explorer - napokon.

Moj PC  
4 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice