Windows 10 - općenito
- poruka: 15.413
- |
- čitano: 3.876.733
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa nemznam ali ja sam laptop i moj pc slozio u roku 1 sat, malo laptop duže možda sat i pol, al evo oba su gotova davno, samo što laptop još nisam podesio do kraja, a bome ni pc jer stalno nekaj tražim, sve novo pa se ne snalazim još ....
evo i ja večeras na silu izborio windoze 10, od početka do kraja instalacije trebalo mi oko 30 min sve skupa, sad se pokušavam snaći u svemu ovom, par slikica
KAKO 30 MIN,MENI SE SKIDA 3 IPO SATA A SKINILO SE 27%
Evo meni 5. računalo s originalima...Lenovo T530 makina, 27 mbps net skida se oko 2.8 MB/s
Ni na jednom mi kompletna instalacija nije prešla 45 min (sa skidanjem)....idem ISO putem (x64 english PRO)
Store je, dragi kolege, postojao i u 8/8.1, a BlueStacks je rađen za vrijeme XP-a pa radi i na njemu. :)
a jel netko zna kako importati poruke iz windows live maila u ovaj novi iz windowsa 10 ? da se ubijem ja takve postavke ne mogu u njemu naci
Store je, dragi kolege, postojao i u 8/8.1, a BlueStacks je rađen za vrijeme XP-a pa radi i na njemu. :)
Pa nije baš....2011 je izašao, ali da Store je bio odličan na 8.1 i krajem prošle g se počeo okej puniti
a jel netko zna kako importati poruke iz windows live maila u ovaj novi iz windowsa 10 ? da se ubijem ja takve postavke ne mogu u njemu naci
Probao si ovo?
@Mitch, onda sam zeznula. :D Mislim da je i prije BlueStacksa bilo Android emulatora, no dobro, ni Android nije toliko star da se hrva s XP-om. Kako bilo, nisam pogriješila u tome da BlueStacks radi s XP-om.
Jedan poveći PC Gamer članak - What DirectX 12 means for gamers and developers
Iako je ovo više za grafičke kartice, ali neka ga i ovdej pošto je DX12 bitan dio desetke...
Desni klik na sliku->properties->open with (change) i pronadjes i svoj program.
Evo kod mene Irfan
Sve se samo odradilo, aktiviralo. Ništa nisam dirao samo odradio one postavke početne oko privatnosti i slanja MS informacija... sve radi kako spada osim jedne sitnice. Ne mogu da ugasim ovu nVidia GPU, neće ni na ovu fizičku sklopku, lampica i dalje gori i bezveze se grije laptop.
Šta ne pomaže klasika: desni klik na sliku pa ... vidi slike
Nije to pomoglo nego sam moro drugačije hvala ekipa
Kad ste rekli ono da ide drugi krug podjela kopija?
imao windows 8.1 (KMSpico activated)
pokrenuo instalaciju win10 pro x64 (tokom koje su se instalirali najnoviji updejti)
sve proslo uredu, usao u win10 i pise da je permanently activated..
Di to piše tako, nema tog "permanently (trajno)" niti je navedeno do kad traje aktivacija piše samo da je aktivirano.
run -- pa upiši ovo ividi slmgr.vbs /xpr
imao sam grešku ali kasnije je ispravljena.
sada radi
Windows tipka + Tab - aktivira opciju prikaz zadataka
Windows tipka + A - aktivira akcijski centar
Windows tipka + D - prikazuje Desktop
Windows tipka + E - pokreće explorer za datoteke
Windows tipka + H - aktivira opciju zajedničkog korištenja
Windows tipka + I - otvara postavke Windowsa 10
Windows tipka + K - aktivira opciju za povezivanje s bežičnim zaslonima i audiouređajima
Windows tipka + L - zaključava računalo
Windows tipka + R - otvara prozor za pokretanje aplikacija, dokumenata..
Windows tipka + S - aktivira Cortanu
Windows tipka + X - upravljanje brojnim opcijama računala
Windows tipka + CTRL + D - stvaranje novog virtualnog desktopa
Windows tipka + CTRL + F4 - zatvaranje virtualnog desktopa
Windows tipka + CTRL + tipka lijevo ili desno – promjena virtualnog desktopa
Kakav krug i kakvih kopija ?
imao windows 8.1 (KMSpico activated)
pokrenuo instalaciju win10 pro x64 (tokom koje su se instalirali najnoviji updejti)
sve proslo uredu, usao u win10 i pise da je permanently activated..
Di to piše tako, nema tog "permanently (trajno)" niti je navedeno do kad traje aktivacija piše samo da je aktivirano.
run -- pa upiši ovo ividi slmgr.vbs /xpr
Evo di
Kakav krug i kakvih kopija ?
Koliko sam čuo prvo će dijelit kopije Windowsa(ono što si prednaručio preko GWX aplikacije) članovima Insider kruga pa će tek kasnije preći na ostale korisnike(drugi krug). Imam Insidera, prednaručio sam kopiju ali nikakvu notifikaciju nisam dobio. Ikonica je jednostavno nestala nakon nekom malog updatea 29. oko 4-5 sati(pojasnite mi KAKO?!?!?!). Windows 8.1 Pro skroz updatean i nažalost nelegalan(MS Toolkit).
E evo jedno pitanje...na dvije masine imam upgrejt sa sedmice na desetku, a na trecoj masini imam TP upgrejt na final.
Sad me zanima...ako mi se s**** WiN, kako instalirati svijezu desetku bez da stavljam WiN7 pa upgrejtam ( dali koristim WiN7 key ili kaj? ), te kako ovaj TP posto nisam dobio nikakav key?
upgrejdi idu cijelo vrijeme, prije pol čuke upgrejdo lap sa 8.1 na 10, a ako ti neče povuč upgrejd ima ljeka za to sam moraš nekoliko stranica unazad pročitat ugl. trebaš nekaj obrisat i ukucat u cmd i poslije toga udri po windows update
upgrejdi idu cijelo vrijeme, prije pol čuke upgrejdo lap sa 8.1 na 10, a ako ti neče povuč upgrejd ima ljeka za to sam moraš nekoliko stranica unazad pročitat ugl. trebaš nekaj obrisat i ukucat u cmd i poslije toga udri po windows update
Napravio i ništa, dobio update za neki program protiv zlonamjernog softwarea i to je to
Windows 8.1 = 7.45 sec boot no gui
Windows 10 = 12.30 sec boot no gui
Evo došla mi je ikonica get windows,ja sam pritisao i pise da se skida i da ce mi javiti kad bude "spreman",hoće li mi on stvarno javiti kad se skine jer nigdje ne piše da se skida?
Evo došla mi je ikonica get windows,ja sam pritisao i pise da se skida i da ce mi javiti kad bude "spreman",hoće li mi on stvarno javiti kad se skine jer nigdje ne piše da se skida?
Da fuq?
Da fuq?
Pisalo je da će se skidati,ja sam pritisao ok i onda je sve nestalo.
Sad jos uvijek imam tipku get windows 10 i kad pritisnem pise thank you for reserving your free upgrade,i ja pritsnem notify me when ready,kada ce biti spremno?