Windows 10 FAQ izdvojena tema

poruka: 406
|
čitano: 157.291
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
17 godina
Re: Windows 10 FAQ
kizo2703 kaže...

Interesantno je kak vam odjedamput smeta MS account, a već mjesecima ste s njim na Insider buildovima.

Ja nisam, prvi sam se put susreo s Win10 prije 3 dana. Ma meni ne smeta MS account, čak sam pod osmicom i kupio jednu aplikaciju, nego logiranje u Windowse s accountom van kante.

Deckard
16 godina
deckard kaže...

Ja nisam, prvi sam se put susreo s Win10 prije 3 dana. Ma meni ne smeta MS account, čak sam pod osmicom i kupio jednu aplikaciju, nego logiranje u Windowse s accountom van kante.

Primjedba se nije ticala (samo) tebe.

Opaska se tiče svih koji nemaju problema s Google accountom na Androidu ili Apple IDjem na iOS-u (ili na OS X-u), ali ne, na Windowsima je to sada problem, jer MS i NSA vas špijuniraju  preko njega!

(Pročitaj ''par'' postova ovdje) (a počelo je i ovdje)

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:32 (kizo2703).
14 godina
kizo2703 kaže...
jer MS i NSA vas špijuniraju  preko njega!

Bit će da skrivaju nešto??? Ajmo to malo istražiti, pa da vidimo, forum sve bilježi tako da neće biti teško.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 16:49 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Windows 10 FAQ

Čitam tu i nije mi jasno dali je ISO file skinut s MCT-om univerzalan, tj ne moram ga ponovno skidati kod sebe kod susjeda..., tj ne sadrži nikakve korisničke podatke. 

Pričam o clean instalaciji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kizo2703 kaže...

Opaska se tiče svih koji nemaju problema s Google accountom na Androidu ili Apple IDjem na iOS-u (ili na OS X-u), ali ne, na Windowsima je to sada problem, jer MS i NSA vas špijuniraju  preko njega!

(Pročitaj ''par'' postova ovdje) (a počelo je i ovdje)

Da, krasno, i onda se netko čudi što ne želim koristiti MS account za login  . Pa stvar je u tome da valjda nema tog tarzana kojem se nešto na kompu ili od aktivnosti kad-tad nebi moglo baciti pod nos iz nekog razloga, ili  objaviti u medijima ili nešto treće kad dođe pogodan trenutak da mu se to nabije na nos iz bilo kojeg razloga. Daj zamisli recimo scenario, lika koji pretendira postati recimo gradonačelnik, političar, direktor neke velike firme, vjerski poglavar, doktor svemira ili nešto treće, i onda si konkurencija od MS-a, Googlea, Applea, Facebooka ili sl. kupi naramak svinjarija kojim će oblatiti lika; torr.nti, pron, psovačina po forumima, pron, osobna kolekcija privatnih multimedijalnih pron uradaka (kamera i kazeta(TM)), pron, log s pretraživača, pron, pokoji kerknuti program, političke disertacija po forumima kontra interesa konkurencije, neznam jesam li spomenuo pron i mnogi drugi "grijesi" masa. Jasno da je jedan Google već odavno stvorio profile o nama, ali ono, fakat nam ne treba još jedna kamera za vratom. Realno, meni osobno svejedno, ako treba logirat ću se i s MS-om samo da daju key da ih ne moram zvati kad promijenim hardware, a planiram u dogledno vrijeme i ziher prije nego će sklepati nove Windowse.

Deckard
17 godina
nex987 kaže...

Čitam tu i nije mi jasno dali je ISO file skinut s MCT-om univerzalan, tj ne moram ga ponovno skidati kod sebe kod susjeda..., tj ne sadrži nikakve korisničke podatke. 

Pričam o clean instalaciji.

Univerzalan je. Piše ti tamo prije nego ga počne kreirati nešto u stilu da to služi za instalaciju na drugim računalima.

Deckard
17 godina
kizo2703 kaže...
deckard kaže...

Malo je reći da mi se gadi koristiti MS account za logiranje u Windowse, pa to nikad nisam ni učinio, ni na osmici, ni sad. Samo sam se logirao u Store s MS accountom. Pitanje je hoće li to biti dovoljno da me zapamte za neku moguću buduću aktivaciju desetke na nekom budućem hardwareu kad i ako ovaj sad crkne, a mogao bi jer su ključne komponente stare barem 5-6 godina i za očekivati je. Jer nekako sumnjam da će Božja providnost odraditi posao za Microsoft  . Po tom pitanju uopće nisu jasni.

Za Desetku, navikni se da ćeš se morat naviknut na MS account, baš zbog aktivacije, sviđalo ti se ili ne.

A ako ti se ne sviđa, tu je Sedmica, u pogonu do 2020., ili Osmica do 2023.

Sve je potpuno jasno, barem kaj se tiče upgradea - a ako kupiš Desetku, s njom ćeš dobiti i ključ.

Interesantno je kak vam odjedamput smeta MS account, a već mjesecima ste s njim na Insider buildovima.

Ja mogu potvrditi da sam imao Win 8.1 s Local acc i nikad se na tom kompu nisam logirao na MS acc.

Isao napravit upgrade na Win 10 takodjer s Local Acc i Windowsi su uredno aktivirani.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
djigibao kaže...

Ja mogu potvrditi da sam imao Win 8.1 s Local acc i nikad se na tom kompu nisam logirao na MS acc.

Isao napravit upgrade na Win 10 takodjer s Local Acc i Windowsi su uredno aktivirani.

Super. Sad smo saznali da se i to može.

14 godina
Windows 10 FAQ

Par dana prije izlaska W10 prestao sam koristiti Insider verziju i kasnije sam napravio upgrade s legalne Sedmice.Prilikom upgradea izbrisao sam OEM particiju i više nisam siguran koja je verzija aktivirana - OEM ili insider.Na koji način mogu to provjeriti?Odnosno nije mi jasno kako MS može znati da je napravljena čista instalacija nakon upgradea?

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

1. slmgr.vbs /dli

2. Hardware ID

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
14 godina
nicky.sl kaže...
toxic kaže...

Jučer su mi se zeznula insider 10-tka i morao se privremno vratiti na 8smicu..

kako da se opet vratim u insider program?

Skini ovaj zadnji ISO od desetke i napravi čistu instalaciju a kad te pita za ključ taj korak preskoči,

zatim kad te pita Microsoft acount prijavi se računom kojim si prijavljen u insider klub i aktiviraće se winsi sami od sebe.

Krivo, nedostaje zadnji korak.U Settingsima je potrebno odabrati Get insider opciju.

16 godina

Za sve koji misle da MS zapisuje nešto njihovo u iso-e koji se rade s Media Creation toolom, postoji mogućnost downloada ''čistih'' iso-a direktno, sa iste stranice na kojoj se skida Media Creation tool, ali uz jednu caku: ne smijete to raditi u Windowsima 7, 8 ili 10, nego u nekom drugom OS-u - XP, Vista, OS X, Linux, ili na telefonu - jednom kad dobijete link, samo ga pošaljete mailom na PC, sada OS više nije bitan i počnite download!

Media Creation tool stranica
ISO download stranica - razlika je očita.

Linkove koje dobijete MORATE ISKORISTITI U ROKU OD 24 SATA, nakon čega oni postaju nevažeći.

Izvor

11 godina
protjeran
Windows 10 FAQ

Kreirao iso sa mct i opalio install sa istim iso na 4 pc i sve ok....

0 0 hvala 0
16 godina
bunkermax kaže...

Kreirao iso sa mct i opalio install sa istim iso na 4 pc i sve ok....

A normalno, MCT radi univerzalni ISO, samo ljudi misle, kad se prijave u sistem i dočeka ih sve sinhronizirano, da je ''nešto'' u isou, ne računajući da imaju MS account, koji u biti to sve radi.

Ali ovo ide i brže, jer tu možeš koristiti i download manager.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.8.2015 23:17 (kizo2703).
12 godina
Windows 10 FAQ

Lipo kaže na početku

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
nicky.sl kaže...

Lipo kaže na početku

Ali i traje puno duže. Zato je dobro znati da se, barem zasada, mogu skidati i gotovi isoi.

13 godina
odjavljen
Windows 10 FAQ

Sori ak je već bilo pitano al više ni neznam gdje i šta gledati s obzirom da ima 10 tema sa 1000 problema i pitanja

Uglavnom imam jedan laptop koji sam danas upgr. na w10 a kroz par dana mi stize ssd koji cu staviti u nj

E sad htio bi clean install w10 na taj novi ssd, pa me zanima kako najbrze i najlakse to napraviti

0 0 hvala 0
12 godina
Zin8 kaže...

Sori ak je već bilo pitano al više ni neznam gdje i šta gledati s obzirom da ima 10 tema sa 1000 problema i pitanja

Uglavnom imam jedan laptop koji sam danas upgr. na w10 a kroz par dana mi stize ssd koji cu staviti u nj

E sad htio bi clean install w10 na taj novi ssd, pa me zanima kako najbrze i najlakse to napraviti

Skini iso sliku (imas link u prvom postu) napravi botabilni usb ili dvd ovisi sta preferiras izvadi hdd stavi ssd instaliraj prijavi se microsoft racunom i to je to.

Upisivanje keya preskači.

11 godina
Windows 10 FAQ

Dobar dan htio bih nadogradit na win10 pomocu usb boot drive opcije na drugo racunalo koje nema windowse, mene zanima hoceli windows 7 i dalje radit na prvobitnom racunalu

0 0 hvala 0
12 godina
death1997 kaže...

Dobar dan htio bih nadogradit na win10 pomocu usb boot drive opcije na drugo racunalo koje nema windowse, mene zanima hoceli windows 7 i dalje radit na prvobitnom racunalu

Koliko sam razumio taj drugi komp nema nikakve windowse ?!!? E pa kako misliš nadogradit nešto što ne postoji ?!!?

Tu možeš napravit jedino čistu instalaciju al moraš imat key za desetku (ne za win 7 il 8.1 već za win10)

11 godina
Windows 10 FAQ
i mislio sam napravit cistu instalaciju krivo sam se izrazio gledo sam na youtubu i kazu ljudi da se taj dio moze preskocit kad treba upisat kljuc,mene je zanimalo hoce li bit problema s windows 7 na prvobitnom racunalu hoce li jos radit 

0 0 hvala 0
12 godina
death1997 kaže...
i mislio sam napravit cistu instalaciju krivo sam se izrazio gledo sam na youtubu i kazu ljudi da se taj dio moze preskocit kad treba upisat kljuc,mene je zanimalo hoce li bit problema s windows 7 na prvobitnom racunalu hoce li jos radit 

Opet mi nije jasno kakve veze ima komp s windowsima 7 s tim drugim kompom di misliš stavit desetku ???

11 godina
Windows 10 FAQ

na posve novi kompjuter

0 0 hvala 0
12 godina
death1997 kaže...

na posve novi kompjuter

Opet te pitam kakve veze ima windows 7 sa starog kompa i windows 10 s novog kompa ???

11 godina
ocito nikakve
12 godina
death1997 kaže...
ocito nikakve

Bravoooo

11 godina
a dali bi mogo na dva racunala instalirat win10 ali s istog usb boot drive
12 godina
death1997 kaže...
a dali bi mogo na dva racunala instalirat win10 ali s istog usb boot drive

da mozes na koliko hoćeš

Samo s cim ih mislis aktivirat jer besplatna je nadogradnja znaći nadogradiš na tu sedmicu i imaš aktiviranu desetku a za tj drugi moraš imat key ili...

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.8.2015 22:03 (nicky.sl).
11 godina
hvala
17 godina
Windows 10 FAQ

Whoopsie.

Ne znam je li ovo istina, ali ako je... onda se ona opcija sa kupovinom ključa za 40 dolara sada čini primamljivom.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice