win xp i win 7 problem sa hdd-om i dual boot-om

poruka: 4
|
čitano: 2.237
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
win xp i win 7

Ljudi molio bih pomoć jer sam danas napravio veliku grešku. Ovako, prije sam imao win xp i instalirao sam win 7 i sve je radilo normalno. I danas sam udlučio napravit format C i instalirat xp ponovo da mogu igrat cod 4 normalno sa pb-om, a win xp mi je bio spor pa nisam išao na njega uopce. Instalacija xp-a je prošla normalno ali sada kada sam ušao u windowse, skinuo aviru i ostale drivere, krenem na D particiju i kaže da treba format. Ja formatirat i krenem na E particiju(drugi hard), i kaže e is not accessible. Restartam komp ono nema dual boot-a tj. win 7, nego odmah uđe u win xp. Ugasim ja komp i ištekam hdd od 250 gb(win xp) i ostavim samo onaj sa 500 gb(win 7) i opet nece, ponaša se koda nema ništa na hardu. Sada bih ja trebao pomoć da uđem u E particiju da si kopiram mjuzu(oko 7gb), slike(oko 5gb), neke filmove(oko 10gb) i ostale podatke koji mi trebaju a nebi ih htjeo ponovo skidat. Windowsi 7 mi nisi važni, njih mi nije problem opet instalat ako bum ih htjeo ali mi trebaju ti podatci.

Unaprijed Hvala na pomoći.

Edit: zaboravio sam reci da može i način da uđem u win 7(ako je moguce) pa si kopiram podatke na eksterni disk.

Life is like a next-gen game. Graphics are awesome but the gameplay sucks!
Poruka je uređivana zadnji put sub 18.7.2009 13:40 (kaiserus).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probao sam u biosu promjenit da je glavni hard ovaj od 500 gb i first boot device hdd od 500 gb ali nije uspjelo. kažem ponovo kao da tih windowsa(sedmica) više nema.

Ljudi pomažite ti podaci mi se stvarno ne skidaju ponovo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: win xp i win 7 problem sa hdd-om i dual boot-o

Disk od Sedmice ,boot sa njega i onda napravit Recovery da ti se ponovno instalira boot manager.

Inače tvoj odgovor postoji u ovoj temi ,a ima i još tema za Sedmicu gdi možeš pronaći savjete i odgovore ,pa nije trebalo pokretat još jednu!

Edit : Znači ,konkretan način popravka bootloadera u Sedmici ili Visti!

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2009 12:33 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Hvala ti, uspio sam doči do podataka tj. do svega sa hdd samo što još uvijek nemogu bootat win 7 ali nema veze.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice