Vista taskbar treperenje

poruka: 9
|
čitano: 1.855
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Vista taskbar treperenje

Pozdrav,

imam instaliranu Vistu SP1 x64. Windowsi su instalirani od prilike prije tjedan dana. I događa se slijedeće. Postavio sam taskbar na auto hide i svakih 30-tak sekundi na trenutak se iscrta taskbar i nestane. Dakle dobije se dojam kao da nešto zatreperi i nestane. To mi je skroz iritantno. Ako nije na auto hide onda problema nema, naravno jer je taskbar uvijek iscrtan.

Pa da li se je netko već susreo sa navedenim problemom. Na netu sam tražio i nema nekih rješenja. Npr. http://www.vistax64.com/vista-general/108392-taskbar-flicker-when-set-autohide.html

Sve prijedloge koje sam našao na tim stranim forumima sam isprobao ali ništa ne pomaže u vezi auto-hide-a.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista taskbar treperenje

koja ti je konfiguracija i jesi li skinuo nove drivere za graficku kartu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Vista taskbar treperenje

Konfa je (premda to baš nema veze):

4GB RAM-a

Intel Core 2 Duo 2.8 Ghz

Gigabyte GA-EP45-UD3R

ATI 4670HD 1GB

A driveri su ATI Catalyst 9.4 (najnoviji). Mislim da kad se tek Vista instalirala nije bilo problema. Ali nakon instalacije programa se problem javio ili instalacije update-ovaa tko to zna sad više nakon čega se to počelo pojavljivat.

17 godina
neaktivan
Vista taskbar treperenje

Pogledaj ovdje.Tip je rjesio tako da je iskljucio prikazivanje sata.Vrijedi probati.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista taskbar treperenje

sto jos necemo vidjet, da zamrzavanje sucelja uzrokuje prikaz sata. ;) ako to ne uspije, pokusaj system restoreom vracati. On pravi sigurnosne tocke nakon svakog updatea, pa ces uz malo strpljenja rijesit stvar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Vista taskbar treperenje
F1-IVO kaže...

Pogledaj ovdje.Tip je rjesio tako da je iskljucio prikazivanje sata.Vrijedi probati.

Probao sam to ali problem  je ostao.

Probao sam stavit temu Windows classic i opet je problem prisutan. Katastrofa. Probat ću sa ubijanjem procesa pa vidjet koji od njih možda stvara probleme.
17 godina
neaktivan
Vista taskbar treperenje

sumnjam da je neki proces, jer se ne bi tako manifestirao. Probaj catalyst ponovno instalirati, ali prvo ukloni drivere, restartaj, pa ponovno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Vista taskbar treperenje

Ubijanem procesa EGUI.exe prestalo je treperenje (barem mislim). Taj proces je vezan u NOD32 antivirus, odnosno njegovo grafičko sučelje (tray ikonica).

EDIT: evo i linkovi:

E sad treperenje se opet pojavi ako otvorim task manager kombinacijom tipki ctrl + alt   + del ili ctrl + shift + esc. Ako tovaram preko taskbara onda je sve ok. Pa me zanima da li   kod vas isto zatreperi ako otvarate task manager preko navedenih kombinacija tipki?

ATI drivere nisam još pokušavao reinstalirati jer mi se nekako čini da nisu oni problem jer je stvar baš specifična za task bar (explorer.exe proces)

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.5.2009 19:35 (prof.baltazar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vista taskbar treperenje

skini neki antivirus i skeniraj komp nemoj s nodom imaš aviru ss ona je odlična

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice