Vista 64 bit ili Xp 64 bit?

poruka: 10
|
čitano: 3.667
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Što mislite koji od ova dva OS-a imati na kompu?Dajte savjete i svoja mišljenja!!!!

pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista 64 bit ili Xp 64 bit?

Pa ako ti bas treba 64 bita, stavi Vistu 64bit (IMHO puno bolja podrska)...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2008 9:21 (spolja).
17 godina

Windows Server 2008 x64.

Napucana Vista x64 bez svih gluposti. Kako je pretvoriti u workstation mozes viditi ovdje http://www.win2008workstation.com/wordpress/.

Moze se besplatno skinuti sa microsoftovog sajta, http://www.microsoft.com/windowsserver2008/en/us/trial-software.aspx

Trial je 60 dana, moze se produziti 3 puta za totalno 240, znaci 8 mjeseci. Licenca je naravno poskupa,ali ako ti firma ili skola ima msdn ili msdnaa ugovor, mozes dobiti key za server preko toga.

Instalirao za vikend, radi bezprijekorno poslje 10ak koraka opisano na workstation sajtu. Sve igre, svi programi rade. Drajveri za vistu rade, mada nisam morao instalirati vecinu drajvera koje inache moras sa XP ili obicnom Vistom. Sve sto sam ubacio su drajveri za nvidia gfx karticu. Koristi manje rama nego vista + sto sve igre rade brze.

1337
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.6.2008 9:30 (zeleni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista 64 bit ili Xp 64 bit?
Zaraki Kenpachi kaže...

Što mislite koji od ova dva OS-a imati na kompu?Dajte savjete i svoja mišljenja!!!!

ne znam, posto zelis stavit 64 bit os, to je vjerojatno zbog ram-a... koristio sam xp 64 i imo sam dosta problema sa driverima, al sve ostalo je radilo super stabilno! za vistu ne znam. probo sam samo 32 bitnu verziju, al mi se nije pretjerano svidjela posto ima jako puno bugova. za 64 bitnu vistu ne znam, al ako je kao 32 bitna, uzmi xp.
***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan

Ma idi na Vistu 64bit, ići na Xp ti je ko uzeti magarca umjesto konja, opravdano jedino ako nemaš dovoljno jaku mašinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Svakako na Vistu, nema smisla više ići na XP ako je novi komp

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.6.2008 14:11 (Davor_Vg).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma Vista naravno,pogotovo ako je komp noviji jer nema smisla da se ide korak natrag tj. vracat se na xp a imamo Vistu...jedina primjedba kod nje za sada je malo sporiji shutdown...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

64 bitna Vista je vrlo stabilan i robustan OS. Koristim ju od kraja 1. mjeseca i prezadovoljan sam (čak i u odnosu na 32 bitne Win XP).

Preporučam ti da ju barem isprobaš par tjedana, ali sve bi trebalo raditi bez frke Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako imas 64-bitni procesor, takva mu i vista pripada (uz sp1 naravno). XP (x64) je malo kome radio kako treba i slovi kao najbugovitiji edition windowsa u x64 inacici

Intel C2D 2,66 GHz, 4 Gb RAM, HD 3850, SB 320 Gb + WD 250 Gb, Philips 200ws, 850 W RMS panasonic 5.1 sound system
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ej ljudi, trebam pomoć...napravio sam dual boot xp-a i viste a sad mi nesto nije uredu sa xp-om. kad pokusam u njega uć on me odmah izbaci. hitno trebam pomoc, na xp-u imam neke vazne podatke a do njiih ne mogu doć...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice