Usporeni startup Windowsa?

poruka: 13
|
čitano: 4.213
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Usporeni startup Windowsa?
Prvo kaj mi pada na pamet je puno startup procesa.

Provjeri što ti se sve pokreće kod startupa i svedi to na minimum.
I have visited the hidden parts of the world. I have fought in both world wars, served the liberty in many others. I have saved the world from alien invasions and mutants. I have won the olimpics, and i was awarded the world footballer of the year award. I'm a gamer. And what have you done recently?

0 0 hvala 0
17 godina

Instaliraj Tune Up Utilities 2009 i tamo pod opcijom Startup manager isključi programe koji ti nisu potrebni prilikom podizanjua OS-a. Jer recimo kada instalirar Acrobat Reader, odlazi u startup, Microsoft Office Groove, Nero....

Još pomoću TuneUp-a očisti registry, defragmentiraj registry, očisti nepotrebne backup file-ove, i defragmentiraj disk (ja koristim SmartDefrag), ali ima ga i TuneUp..

pare nisu problem,...para nema ako možeš ostati miran dok je svuda oko tebe panika, vjerovatno si krivo razumio situaciju
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2009 9:13 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Instaliraj Tune Up samo ako ćeš ga koristiti za još nešto jer startup programe možeš isključiti i bez njega.
I have visited the hidden parts of the world. I have fought in both world wars, served the liberty in many others. I have saved the world from alien invasions and mutants. I have won the olimpics, and i was awarded the world footballer of the year award. I'm a gamer. And what have you done recently?
16 godina
neaktivan

skini Autoruns i snjime rješavaj koje programe želiš da se pokreću sa podizanjem windowsa, a koje ne želiš. prebaci se u karticu Logon i tamo možeš micati kvačice

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni je malo usporeno diizanje jer imam more startup-a koje jednostavno ne želim maknuti pa probaj prvo to.(pogledati startup-e-koliko)

Može biti puno toga posrijedi.Od kada ti se počelo dešavati,i slično?

Private

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može biti i do rutera(to sam ja imao). Znači nisam postavio fiksni ip na mrežnoj već bi on stavljao svoj automatski. I znači jedno 1 min bi mi sve bilo zamrznuto. Otkad sam stavio fiksni ip sve radi :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nemoj se zamarati time, nije do rutera.

Samo podesi startup i to je to.

Eventualno provjeri da nemaš neke crviće ili gluposti na kompu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2009 11:07 (Danny_HR).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Aerendyl kaže...

Može biti i do rutera(to sam ja imao). Znači nisam postavio fiksni ip na mrežnoj već bi on stavljao svoj automatski. I znači jedno 1 min bi mi sve bilo zamrznuto. Otkad sam stavio fiksni ip sve radi :)

Ma LOL kakve to gluposti ja čitam. Ne, nema nikakve veze dali imaš static ili dinamic IP. Kako si to ti uspio povezati s startupom windowsa, evo sve!?
Neka on pokuša s TuneUp-om malo optimizirat računalo, defragmentirati diskove, očistiti registry, sve može s njim.
I vjerujem da će ga ubrzati.
Također preporučujem program Powerful Cookies s kojim se čisti cache browsera a može se namjestiti da čisti cijelo računalo od nepotrebni fileova!

No ako ti TuneUp i ovaj program ne ubrzaju ponajbolje ti je napraviti reinstalaciju windowsa, jer ako su davno instalirani moguće je da ima previše smeća u C:/WINDOWS
pozzzNamigiva
Nijedno pravilo bez iznimke!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2009 11:06 (Bellatrix).
17 godina
neaktivan
Bellatrix kaže...
Aerendyl kaže...

Ma LOL kakve to gluposti ja čitam. Ne, nema nikakve veze dali imaš static ili dinamic IP. Kako si to ti uspio povezati s startupom windowsa, evo sve!?

Nema LOL-anja.
Ima veze!
Ako je XP SP3 na nekim mreznim kartama zna da zaglupi dok ne ucita DNS servere (Na primer Realtek ali moze i na drugim)

Nek se javi kod svog ISP-a i nek mu kazu da podesi sve kako valja
Meni se ovo desavalo sa istim simptomima 
(: @ http://www.youtube.com/watch?v=RCKLYCi2UJk
17 godina
Bellatrix kaže...
Aerendyl kaže...

ista stvar je bila kod mene i kod hrpe ljudi koje poznam. ak nisi imal namješten IP, sistem bi kočio opako prvu minutu (odokativno).

primjer:
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.4.2009 11:14 (nixass).
16 godina
neaktivan

A kako su se spajali na internet? Koji OS?

Ne kažem da je nemoguće, ali to je rjetkost! Još s obzirom na to da je vjerujem do sad mu sve radilo OK a bio je na isti način spojen na internet.

Pa sad pitanje za autora! Jel se usporavanje startupa desilo "odjednom" ili "neprimjetno" kroz neko vrijeme.

Nijedno pravilo bez iznimke!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako ti smeta što je Tune up komercijalan i nije besplatan instaliraj Glary utilities. Program je zapravo neka vrsta kopije tune up-a ja sam ga imam već dugo vrijeme i nisam požalio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

to je meni na 3 različita računala

čak s FRIŠKOM instalacijom

gledam kod drugih ljudi, neki imaju problem ko ja a neki ne

u 99% slučajeva razlog su piratski winsi...ja ponosan vlasnik istih...

kod Viste nemam taj problem...samo xp

imao ti u startupu 5 il 55 programa čekat ćeš isto dugo tak da...

AMD Athlon X2 7750BE 3.2Ghz, XFX HD4850, 4GB Crucial 800Mhz, Creative Labs Audigy4, ASRock 780GM, Tagan SuperRock 400W
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice