USB Flash sa više particija

poruka: 3
|
čitano: 2.452
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
odjavljen

Imam USB flash stick od 32GB i htio bih postići sljedeću situaciju ukoliko je moguća: glavna particija vidljiva na Windowsima za podatke i 2 dodatne particije koje naravno neće biti vidljive unutar samih Windowsa (pošto Windowsi vide samo 1. primarnu).

Na ove dvije dodatne htio bih staviti Windows 8 boot za install a na drugu particiju Ubuntu za Live boot.

Je li to moguće postići i ako da, kako?

Trenutno sam jedino uspio sve strpat na jednu particiju sa multiboot alatima...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Možeš pokušati ovako....

Podjeli ga u device manager-u i svakoj dodjeli  oznaku koju ti Windows bude nudio. Željenu označi kao primarnu a na druge dvije pomoću aplikacija kao što je npr. WinUSB Maker možeš napraviti boot za Windows a za Linux možeš koristiti Linux LiveUSB Creator. Naravno postoji hrpa drugih aplikacija koje možeš koristit kako sam već rekao. Prilikom instalacije naravno odaberi particiju na USB-u na koju želiš instalirati. E sada ima nešto što nisam siguran. Ne znam kako će se takav USB ponašati prilikom starta. Šta će prvo dizati Windows ili Linux? Da li će davati mogućnost izbora? Stvarno ne znam!{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: USB Flash sa više particija

Nažalost iz Windows-a ne možeš particionirati uopće na više particija. Možeš jednua particiju stvoriti i to je to.

Na kraju sam iskoristio YUMI za multiboot, a fajlove koje stvori hide-ao.

A što će se prvo dizati odabereš pomoću boot menija (bootloader)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice