Runas problem

poruka: 1
|
čitano: 1.025
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Runas problem
pitanje

Imam ovaj problem s ovim operacijskim sustavima. Windows Vista Ultimate 64 bit, Windows 7 Ultimate 32 & 64 bit, Windows XP SP3 32bit. na svakom od računala built in administrator i guest account je isključen. imam na svakom 2 accounta. jedan je običan user a drugi je admin account i na svakom accountu je lozinka.

evo primjer za windows 7 mada ista stvar radi i na ostalim windowsima. hostname je ispravan. lozinka također.
logiran sam kao običan user. nadzor je admin account.
dakle u run upišem    runas /user:nadzor@win7x32 gpedit.msc on mi otvori cmd i kaže unesi šifru za admin account, unesem ju i on odmah zatvori taj prozor i ništa ne napravi kao da nisam unio pravu šifru.

pokušaj drugi, prvo pokrenem cmd. upišem gornju naredbu i zatim sljedi dijalog za lozinku. nakon toga dobijem ovu poruku.

C:\Users\obicni>hostname
Core2Duo

C:\Users\obicni>runas /user:nadzor@win7x32 gpedit.msc
Enter the password for nadzor@win7x32:
Attempting to start gpedit.msc as user nadzor@win7x32 ...
RUNAS ERROR: Unable to run - gpedit.msc
1326: Logon failure: unknown user name or bad password.

C:\Users\obicni>

dakle kao da nije ispravna šifra.

pokušaj treći.

u run upišem

runas /user:nadzor@win7x32 cmd i pita me za šifru. upišem šifru i onda mi otvori cmd kao pod admin accountom, kao da sam desni klik na shortcut od cmd-a i odabrao runas administrator. normalno onda kad je cmd pod admin accountom pokrenut svaka naredba prolazi. čak i gore spomenuti gpedit.msc .

napominjem da mi je secondery logon servis uključen.

dali netko zna uzrok ovom čudnom ponašanju runas komande?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice