Printanje preko Remote Desktop Conectiona..
- poruka: 15
- |
- čitano: 10.646
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- upravo suprotno, ta opcija dodaje lokalni printer dok tebi treba printer s udaljenog (na udaljenom).
Printer na udaljenom je njemu dostupan (samo da je upaljen).
Ono što te vjerojatno muči, ti želiš s svog računala poslati (kroz RDC) ispis na svoj. To je nepotrebno (sporo i zato problematično), pošalješ file (može i copy-paste) ili ga kroz neki local-shared folder dijeliš s remeote računalom (tomu služe ove opcije sa slike), otvoriš ga na remoteu i printaš...
da tako je, želim na moj printer doma ispisati ispis iz programa koji je na udaljenom računalu.
Prije formata win sam imao to dobro podešeno u postavkama, ali sad nikako da skužim u čemu je problem...
Šta da još probam ?
Problem je sto udaljeni kompjuter nema driver za tvoj printer.
Instaliraj driver od svog printera na udaljeni kompjuter.
Nakon toga, svaki put kada se spojis na taj remote desktop, u njegovoj listi printera pojaviti ce se i tvoj (dakako, tvoj printer iz njegove liste ce nestati nakon se otkacis).
idem i to probati...
idem i to probati...
nema na cemu
ne šljaka...
Spoji se remotom na to računalo.
Otvori pisače. U kartici sharing podesi da se taj udaljeni printer dijeli.
Stisni Win+R (run), i ukucaj \\ime-udaljenog-računala ili ako je ip adresa \\xxx.xxx.xxx.xxx
Dvoklikni na printer koji si prethodno dodao dijeljenje.
Taj printer se odmah vidi u listi tvojih printera.
EDIT: God damn it, ja sam sve obrnuto napisao.
Otvori svoj printer i karticu sharing i označi za dijeljenje svoj printer.
Remotaj se na to računalo i idi Start->Run i upiši \\imetvogračunala ili tvoju ip-adresu \\xxx.xxx.xxx.xxx
Dvoklikni na svoj printer koji vidiš na remote desktopu.
Sada prilikom odabira ispisa biti će i tvoj printer.
Neka operativni sustavi budu oba 32-bit ili oba 64-bit i ugasi firewalle.
ne šljaka...
Sto si tocno napravio sa driverom?
Remotaj se na to računalo i idi Start->Run i upiši \\imetvogračunala ili tvoju ip-adresu \\xxx.xxx.xxx.xxx
Na remote serveru, klijentovo ime je \\tsclient
-zar je stvarno potrebno koristiti printer preko mreže (RDCa)? To je čest uzrok užasnom suporavanju, pogotovo s HPom i kombinacija Officea (open-save dialog treba minutu da proradi...).
-radije prebaci/otvori file i printaj ga na udaljenom PCu. To je dovoljno jednostavan način i pouzdaniji.
-zar je stvarno potrebno koristiti printer preko mreže (RDCa)? To je čest uzrok užasnom suporavanju, pogotovo s HPom i kombinacija Officea (open-save dialog treba minutu da proradi...).
-radije prebaci/otvori file i printaj ga na udaljenom PCu. To je dovoljno jednostavan način i pouzdaniji.
Gotovo sa sigurnoscu mogu reci da sam postavio na desetine RDP konekcija u svim mogucim kombinacijama i nikada nisam imao nikakva usporavanja radi ukljucene opcije printanja na lokalnom printeru. Izlistavanje fajla sa udaljenog kompjutera na lokalni printer je genijalni ficr RDP-a.
Inace ne mogu reci da sam shvatio sto si mislio u drugoj stavci. Kamo da prebaci file? Da printa na udaljenom printeru? Nije li to malo nelogicno i bespotrebno? Sto ja imam od toga ako je papir koji meni treba, izasao 500km dalje od mene? Sto ako je fajl velik 50MB a ja sam recimo na GPRS vezi?...... Rekli bi ameri "Catch my drift?"
Po mom misljenju je najbolje da taj dokumenat preneses u svoj PC i lagano isprintas .. Trece nema
-točno, nelogično. Objašnjenje, nabrzinu pročitano pitanje. Moja krivica... (mislio da iz ureda, printa doma).
Ipak, poneka kombinacija (kao HP) zna raditi probleme i nema 'pametnog' rješenja.. (za sherani printer).
Samo označi tu datoteku, napravi copy, pejstaj ju na svoj komp i samo isprintaj direktno.