Preopterećna memorija

poruka: 8
|
čitano: 1.821
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Preopterećna memorija

Kako je moguće ovoliko memorije guta obični Chrome? I svekupuna potrošnja memmorije je preko 12 gb od 16, dok na PUBG i Chrome zajedno ode 6 GB, na što pobogu ode još 6 GB???? Ako mi može netko objasniti kao laiku, to mi je nevjerojatno. Plus kako toliko struje isto tako guta? Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
Re: Preopterećna memorija
ReverseFlash kaže...

Kako je moguće ovoliko memorije guta obični Chrome? I svekupuna potrošnja memmorije je preko 12 gb od 16, dok na PUBG i Chrome zajedno ode 6 GB, na što pobogu ode još 6 GB???? Ako mi može netko objasniti kao laiku, to mi je nevjerojatno. Plus kako toliko struje isto tako guta? Hvala unaprijed

Pa sve ti doslovno pise koliko koji proces trosi rama Nadogradi na 32gb i miran si! 16gb je naknap u 2024g

11 godina
Preopterećna memorija

bit će da imaš gro otvorenih tabova u chromeu, iako 2gb nije puno i za chrome sa samo par tabova (ovisi o contentu istih)

btw koliko imaš aktivnih procesa? samo na ovom screenshotu ih ima gro (svaki uzme svoj mali dio pa se nakupi)l, vidim da ti samo Avast ima 5 svojih)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.8.2024 22:06 (60nine).
Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine
60nine kaže...

bit će da imaš gro otvorenih tabova u chromeu, iako 2gb nije puno i za chrome sa samo par tabova (ovisi o contentu istih)

btw koliko imaš aktivnih procesa? samo na ovom screenshotu ih ima gro (svaki uzme svoj mali dio pa se nakupi)l, vidim da ti samo Avast ima 5 svojih)

Sve su to normalni procesi koje ima vecina, nek nabavi jos 16gb i sve ce prodisati! Ionako je naknap s svim resursima ako je ovo iz potpisa!

9 godina
Boris grozni kaže...
60nine kaže...

Sve su to normalni procesi koje ima vecina, nek nabavi jos 16gb i sve ce prodisati! Ionako je naknap s svim resursima ako je ovo iz potpisa!

Da, je iz potpisa. A bit će red izgleda još nabavit.

11 godina
Boris grozni kaže...
60nine kaže...

jasno, ja recimo imam 5-6gb slobodno uz otvoren Photoshop i file od gige, Corel i Chrome sa 5-6 tabova

isto imam 16gb rama...

vjerujem da ima hrpu nepotrebnih malih procesa u pozadini koje se da pogasit

2 godine
ReverseFlash kaže...

Da, je iz potpisa. A bit će red izgleda još nabavit.

Inače imaš u winsima ugrađen snipping tool za skidanje screenshota da ne gledamo u mutnjikavu fotografiju, čemu avast? On sam ti troši nešto manje od 200mb s procesima na slici, imaš win defender koji nije ništa gori, u pozadini ti radi edge pa kad već radi probaj ga koristiti umjesto chromea moguće troši manje od njega iako čisto sumnjam jer je engine isti. U biti za ovo što trenutno koristiš to što imaš je dovoljno memorije, problem bi bio kada bi pokrenuo još programa. Što uopće znači preopterećena memorija, ukoliko sve što si pokrenuo stane u nju odnosno umjesto nje se ne koristi disk kao swap... memorija je da se troši.

11 godina

... i da pogleda u Task Menager-u Startup koji sam često kod korisnika nalazio pun nepotrebnih stavki.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice