Otvaranje usb sticka kao shortcut PROBLEM

poruka: 17
|
čitano: 31.532
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Ovako kada god otvaram usb stick otvara mi ga kao shortcut no čim ga ubacim u drugi kompjuter više ga nemogu niti očitati. Target shortcuta mi je win32 system pod imenom rundll32. Kada ga izbrišem i formatiram stick i pono ga ubacim opet ista priča. Eto neznam kako da riješim ovaj slučaj. Neznam da li je virus jer nod32 mi ga regularno skenira i ništa ne pronađe. Jel možda neka autorun aplikacija??

Eto priložit ću i sliku da vidite o čemu je riječ

Rundll32 Rundll32
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 12:58 (Danijelcro).

0 0 hvala 0
16 godina

instaliraj ovaj program i prosekniraj usbstick

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Otvaranje usb sticka kao shortcut PROBLEM

Eto proskenirao sam ga na drugom pc-u sa avgom i pronasao mi je virus ali kada ga vratim u komp gdje je zarazen ponovno mi otvara ga kao shortcut.

16 godina
Danijelcro kaže...

Eto proskenirao sam ga na drugom pc-u sa avgom i pronasao mi je virus ali kada ga vratim u komp gdje je zarazen ponovno mi otvara ga kao shortcut.

Zato jel ti je i PC zaražen - očisti ga sada Malwarebytesom i instaliraj pošteni AV.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
Danijelcro kaže...

instaliraj program i na drugi komp

12 godina
neaktivan

Koji mi AV preporucate ali mora biti offline verzija jer na tom kompu nemam net

17 godina
Danijelcro kaže...

Koji mi AV preporucate ali mora biti offline verzija jer na tom kompu nemam net

Mozes stavit Aviru, Avast ili Comodo pa onda sa drugog kompa skidas definicije i ubacujes u taj komp bez net-a.

Avast database

Comodo database

Avira database

---------------------------------------------------------

BTW: evo jedan jednostavan program za zastitu USB-a.

Radi se o programu usbdummyprotect koji kad se pokrene, na zeljenom USB disku, popunjava sav prazan prostor sa dummy fajlovima tako da se vise nista ne moze zapisati na disk jer nema mjesta.

Detaljniji prikaz u videu:

Korisni programi za zastitu USB su (uz prethodno spomenuti McShield) i USB Disk Manager i No Autorun {#}.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 18:20 (djigibao).
12 godina
neaktivan

Kad stavim Avast ruše mi se Windowsi a Avira ne podržava win2000 koji su mi gore (s razlogom).

Pokušati ću ipak nešto od danih savjeta pa javim kad sredim.

15 godina
neaktivan

cmd > attrib -h -r -s /D /S x:\*.* gdje ti je x USB. Virus ti je promjenio atribute filova i foldera. Za remove virusa s PC-a savjetujem Malwerbytes, Comodo ili probaj Kaspersky rescue disk na usb pa boot s USB-a.

A joke is a very serious thing. Winston Churchill

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

btw jel je moguce skinuti negdje update za aviru 6 verzija jer mi jedino tu podrzava na win 2000. Probao sam manualno staviti nove update ali ne prihvaca zbog zastarjele verzije

15 godina
neaktivan

Pokušaj na ovoj stranici: Avira update

A joke is a very serious thing. Winston Churchill

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Odradio sam skreniranje s Malwarebytesom, avastom i MCShieldom te odradio ovo u cmd-u. 

Napravim sve što treba u cmdu, ali kada ga ponovno stavim u računalo opet se usb otvara kao shortcut. Pretpostavljam da se virus nalazi na hard disku i da modificira autorun i radi ostale stvari svaki put kada ga priključim.

Zna li netko koji antivirusni bi mogao prepoznati virus ili neki drugi način kako riješiti problem. Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
krastavac kaže...

Zna li netko koji antivirusni bi mogao prepoznati virus ili neki drugi način kako riješiti problem. Hvala.

Bilo koji sa urednim updateima ,i da je ,naravno ,uključen.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan

Napisao sam gore da sam skenirao s kojim sam programima skenirao, ali nisu ništa pokazali.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Kaspersky internet Security. Najbolji antivirusni program

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I mene isto to muči, neki naš virus. Od svih datoteka na usb-u napravi shortcute. Onda mi se stvori mapa "Pero jeb*c" pa u njoj "Nije meni" pa u njoj "Do tebe (tak nest)" i glavni izvor toga virusa je skola

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2013.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Prije svega potrebno je proskenirat komp sa nekakvim antivirusnim programom, ja koristim ESS 5 i malwarebytes i otkrivaju i uklanjaju ovaj virus bez problema. Kad očistiš komp, bitno je da ne klikaš na taj shortcut dok ne odradiš navedeno:

1. Klikni na Start/All Programs/Accessories/Command Prompt
2. u komandnu liniju upiši :   attrib -r -a -s -h /s /d X:\*.*   (umjesto X upiši oznaku koja ti je dodijeljena sticku u My Computeru
3. pritisni Enter i pričekaj minutu
4. Otvori Windows Explorer i klikni na svoj stick. Ako je sve u redu osim shortcuta bi se trebao pojaviti jedan neimenovani folder u kojemu su tvoji dokumenti i fileovi pod imenom autorun.ini. desktop.ini, thumbs... Obriši sve osim žutog foldera i autorun.ini filea
5. Uđi u folder i obriši desktop.ini file ako se tamo pojavio.
6. Prebaci sve važno sa sticka na komp , formatiraj stick i onda sve vrati na njega. Ako nemaš ništa bitno na sticku možeš ga odmah formatirati.

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
1 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice