Molio bih pomoć s particijama

poruka: 11
|
čitano: 2.111
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako , danas sam na windows 7 išao sebi napraviti novu particiju i smanjio sam c ( gdje mi je windows ) i tada su sve particije bile primarne ( plava traka ) , kada sam stvorio novu sada su sve jednostavne ( zelena traka ) ...

E sad me zanima postoji li način da se to vrati u plavo jer će me ubiti doma ako uništim novi laptop , hvala !

Nemam lijep rukopis .

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Molio bih pomoć s particijama

s kojim alatom si to radio? ako si sa ugrađenim windowsovim disk management-om onda ti zeleno znači da je taj prostor slobodan, što znači da od tog prostora možeš napraviti particije. ti si možda nešto zeznuo pa obrisao particije i sad je taj prostor slobodan

Atomska bubamara
15 godina
neaktivan

Ma radio sam to s ugrađenim windows programom , ono , iso sam na disk managment i onda sam smanjio C: i stvorio svoju particiju , mozda , ako pomaze imao sam 4 particije prije toga , sad imam 5 pa je mozda neki limit il nesto , uglavnom jel postoji neki nacin da se to vrati u plavo , a da se ne izgube podaci ?

Nemam lijep rukopis .

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da li HDD radi sporije kad su na njemu dvije particije i kolika bi mi trebala particija za OS na disku od 640GB?

0 0 hvala 0
17 godina

Koji OS ćeš gore staviti ili ti je to za storage?

16 godina
neaktivan

...nema nikakvog razloga da radi sporije, bez obzira koliko imaš particija, a veličinu particije odaberi sam

vodeći računa o OS-u koji instaliraš i o ostalom software-u kojeg misliš instalirati na particiju C...meni je

oko 100 gb uvrh glave...

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stavit cu Windows 7.

0 0 hvala 0
17 godina
Jurra kaže...

...nema nikakvog razloga da radi sporije, bez obzira koliko imaš particija, a veličinu particije odaberi sam

vodeći računa o OS-u koji instaliraš i o ostalom software-u kojeg misliš instalirati na particiju C...meni je

oko 100 gb uvrh glave...

Recimo ja imam 2x320GB u RAID-0 za system i odvojio sam 150 GB za C:, ali to je individualna odluka, koliko i za što će ti trebati.

100-120 GB je OK, brže ćeš povratiti backup, ako ti se skrše Windowsi tj. ako budeš radio reinstall, mada mi to do sada na WIN 7 nije trebalo. {#}

16 godina

e da neotvaram novu temu.. da vas pitam?? imam hard od 80 gige i imam 2 particije , C i D , windowsi su instalirani na C particiju  ( 40 gb)  i svi ostali programi , a na D particiji ( 40 gb) imam igre. I sada jel moguće da to sve spojim u jednu particiju da ništa neizgubim, tj. Da nemoran rušit windowse.. Hvala

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...najbolje je prije bilo kakve instalacije dobro razmisliti o particijama koje mislimo napraviti i ostaviti

nešto u rezervi za neki linux ili sl. za sve kasnije promjene koristite program partition manager...{#}

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

jeli zna netko?

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice