Kako da popravim Missing or corrupt Ntfs.sys - xp

poruka: 14
|
čitano: 16.452
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dakle, komp normalno radi cijelo vrijeme i ugasim ga

Drugi dan se komp pali i dočeka me ovakav error (vidi sliku)   http://filedb.experts-exchange.com/incoming/2008/03_w10/8695/DSCN2800.JPG

guglao sam dugo i prolazio sve moguće tutorijale - od mikrosoftovih i nemikrosoftovih. 

Pokrenio sam Hirens boot i dignem miniXP, skeniram komp od virusa (avira)  - samo dva trojanca, ne pomaze

kopipejstam taj ntfs.sys fajl sa original xp cda sa kojeg sam ga i instalirao, ne pomaze   <--- probao i ovaj tutorijal http://support.microsoft.com/kb/822800  za zamjennu corrupted ntfs.sys fajla

provjerim da li mi je hdd prekonvertiran iz ntfs u fat32 - nije

drugi software/malware nije obrisao ni korumpirao taj fajl

komp nije  overclockan niti pregrijavan

mislim da nije problem u hdd-u jer mogu normalno pristupati podacima sa neke druge LiveCD verzije

sada mi je ostalo samo da provjerim - rame, izvadim ih i premjestim, iako mi se to cini bezveze, no nemogu naici na nista drugo

jos mi samo jedna stvar pada na pamet a to je reinstalacija windowsa, no to mi je zadnja stvar koju želi napraviti

nemam više ideje šta da napravim

btw, komp je malo stariji - ima AMD Athlon od 1,83GHz, 768MB RAM, grafička ati 9200, hdd 80gb

hvala unaprijed

42

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa nije vrag da nitko nema neku ideju :(

42

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Kako da popravim Missing or corrupt Ntfs.sys -

prvo pokreni (s bootCDa) chkdsk C: /r ...za sys-disk (C:i particiju s windowsima ako nije c:)

- zatim provjeri sfc /scannow dali su svi fileovi OK.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

prvo pokreni (s bootCDa) chkdsk C: /r ...za sys-disk (C:i particiju s windowsima ako nije c:)

e, da, zaboravio sam na chkdsk ... hvala

42
15 godina
neaktivan
ihush kaže...

nažalost ne pomaže ni to :(

42
16 godina

-gdje zapinje? što prolazi ili koja greška osim ntfs.. Koji SP? Morao bi biti 3. ... defaultne krivce si već eliminirao.

Ponoviti testove, jer nešto od HDD-RAM... mora biti neispravno, virus u ovim kombinacijama nemože preživjeti.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-gdje zapinje? što prolazi ili koja greška osim ntfs.. Koji SP? Morao bi biti 3. ... defaultne krivce si već eliminirao.

Ponoviti testove, jer nešto od HDD-RAM... mora biti neispravno, virus u ovim kombinacijama nemože preživjeti.

to je win Xp sp3, original, (MSDNAA), sve updateisano, inače sam koristio avg. već sam skenirao komp sa Hirens boot + avira, samo dva trojanca i maknuo ih. nema oštečenih datoteka. mislim da mi nijedan drugi hardver nije u konfliktu, jer je do sad sve radilo i dugo nisam niti jedan dodavao, također 

uspio sam riješiti tu grešku sa ntfs.sys,  (  iskoristio opciju return to last good working configuratio i repair windows ) tj, više mi ju pc ne izbacuje, sada imam problem jer mi se komp tik prije welcome screena resetira i stalno se resetira, rame sam vadio (ima jedan keks od 512 i jedan od 256) i postavljao ih u raznim kombinacijama u ostale slotove - besciljno, hdd je uredu, chkdsk uredu, scn.dsk isto. 

sada mi je problem jer mi se komp resetira tik pred welcome screen. 

zbunjen

42
16 godina

-dali je isto u safe modu, dalo možeš u safe..?

Hirens nije dovoljan za čišćenje, samo za prvi korak... liči na confickera. (neobično jer imaš dobru verziju, predpostavljam i ostale updateove..)

ili, ..Stara R-9200 u trenutku učitavanja drivera, .. rješenje isključivanjem akceleracije (slider na 2-3 crtu).

naravno, prvo mora ući u safe, ako nemože reinstall bi trebao biti jedno od rješenja.

16 godina
neaktivan

Imao sličan problem prije koji dan. Đukac me nije htio pustiti niti na koji način da potjeram chkdsk. Bsod prilikom bilo kakvog pokušaja, bilo boot-a s instal cd-a, smrzavanje svih alata iz dos-a koje sam probao, pa čak i linux. Raid 0 polje.

Riješio problem s Activ boot disk suite, aka win live cd. Dig'o, potjerao chkdsk i rješio problem za pola minute..

To što možeš pristupati podacima s neke live cd distribucije ne znači da je file system u potpunosti u redu.

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-dali je isto u safe modu, dalo možeš u safe..?

Hirens nije dovoljan za čišćenje, samo za prvi korak... liči na confickera. (neobično jer imaš dobru verziju, predpostavljam i ostale updateove..)

ili, ..Stara R-9200 u trenutku učitavanja drivera, .. rješenje isključivanjem akceleracije (slider na 2-3 crtu).

naravno, prvo mora ući u safe, ako nemože reinstall bi trebao biti jedno od rješenja.

nemogu ući u safe mode, ali mi je kolega rekao da u biosu mogu disejblati resetiranje, pa radim sad na tome, i nakon toga ću dobiti koji je error u pitanju i znati dalje. sada mislim da je u pitanju neki konflikt kod nekih od drivera. moguće da je problem i u grafičkoj i njenim driverima jer mi je i prije radila sr.anja, a to sam riješavao samo reinstallom windowsa. ali njega ne želim, čisto zbog gubitka podataka

EDIT: možda nisam rekao, ali taj je komp na 50 km od moje trenutne lokacije i zato inzistiram na Hirensu jer mogu na njega instalirati teamviewer i spojiti se na komp

42
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 21:33 (kakapo).
16 godina

OS ima opciju restarta u slučaju BSODa, -BIOS resetira samo zbog temp., struje ili voltaže... ali možda....

-reinstallom nećeš izgubiti podatke, bar nebi trebao (ali kako se to obično desi baš kad netreba, bolje probati alternativnim načinima, problem je što nevidim alt..)

15 godina
neaktivan

izgleda da leti još jedan reinstall, hvala na pomoći ipak

*kako ne gubiš podatke, ja svaki puta i formatiram tu particiju, a prije toga sa  neke livecd  distre backupam cijeli c:/documments and settings, tako da..   (radi se o xpu ne o sedmici)

42

0 0 hvala 0
16 godina

-različiti nazivi install i reinstall kao i clean install, upgrade.. imaju različito značenje. Ti si zapravo radio install (clean). {#} to je preporučljiv način.

Ovo je slučaj za izuzetak, tj kad je potreban (jednostavinije, zbog razloga koje si naveo..) reinstall, kao prvi pokušaj.

- jer reinstall često neda rezultata (nasljeđuje postojeće stanje, pa tako i probleme, pomaže ukoliko recimo fali neki sys dio... ali štedi vrijeme ako uspije).

15 godina
neaktivan
ihush kaže...

-različiti nazivi install i reinstall kao i clean install, upgrade.. imaju različito značenje. Ti si zapravo radio install (clean). {#} to je preporučljiv način.

Ovo je slučaj za izuzetak, tj kad je potreban (jednostavinije, zbog razloga koje si naveo..) reinstall, kao prvi pokušaj.

- jer reinstall često neda rezultata (nasljeđuje postojeće stanje, pa tako i probleme, pomaže ukoliko recimo fali neki sys dio... ali štedi vrijeme ako uspije).

baš zato i ne volim reinstall kod xp-a, više volim potpuno iz početka napraviti instalaciju, jer sam tako najsigurniji da sve što nisam sačuvao (tipa virusi, keyloggeri, bagovi i slično) bude obrisano. mana je što moram raditi bekap, ali navikao sam se dosada

42
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice