Instalacija XP SP3 na HP 6830S

poruka: 13
|
čitano: 7.848
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Pozz svima, imam problem oko instalacije XP SP3 na frendov HP Compact 6830S (prije 2 dana kupljen)! U postavkama BIOS-a sam prebacio s AHCI moda na IDE, pa sam pokrenuo boot-anje te sam fomatirao 300GB u NTFS (C: je FAT32 5.5GB i ima FreeDOS) i kada je prekopirao sve potrebene instalacijske datoteke na hard i kada se restartao pokaže mi grešku "NTLDR is missing", pokušao sam s 2 CD-a, i preko prijenosnog hard diska i ništa! Našao sam maloprije na forum.pcekspert.com da su riješili pomoću isključivanja integrirane web kamere! Molio bih vas riješenja ili savjete, večeras opet idem kod njega, pa bih da to što prije riješim...

EDIT: našao sam još par stranica:

Novisf

BugForum

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.3.2009 0:53 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Instalacija XP SP3 na HP 6830S

formatiraj cijeli disk...napravi par particija i onda na c instaliraj win.....

17 godina
autorov komentar
Huurux kaže...

formatiraj cijeli disk...napravi par particija i onda na c instaliraj win.....

Ok, formatirat ću onda C disk u NTFS, a D disk je već formatiran...
̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
17 godina

Isključi u biosu sata native mode i instalacija bi trebala proci bez problema, ja imam hp 6820s i mene je konkretno zezala instalacija zato šta je to bilo uključeno

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2009 5:09 (Patrick_cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Najbrži kaže...

Pozz svima, imam problem oko instalacije XP SP3 na frendov HP Compact 6830S (prije 2 dana kupljen)! U postavkama BIOS-a sam prebacio s AHCI moda na IDE, pa sam pokrenuo boot-anje te sam fomatirao 300GB u NTFS (C: je FAT32 5.5GB i ima FreeDOS) i kada je prekopirao sve potrebene instalacijske datoteke na hard i kada se restartao pokaže mi grešku "NTLDR is missing", pokušao sam s 2 CD-a, i preko prijenosnog hard diska i ništa! Našao sam maloprije na forum.pcekspert.com da su riješili pomoću isključivanja integrirane web kamere! Molio bih vas riješenja ili savjete, večeras opet idem kod njega, pa bih da to što prije riješim...

EDIT: našao sam još par stranica:

Novisf

BugForum

Kako sam proveo zadnja tri dana instalirajući windoze XP na dotični laptop glanc nov, sve si dobro napravio osim jedne stvari. Onu malu particiju si trebao deletirati. Onda particioniranje diska na onoliko particija koliko ti treba, pa destroj C:, pa nanovo create partition under.....itd. Zatim format C: i krenuti sa instalacijom windoza. Sa drugog kompjutera skineš sve potrebne drivere i to snimiš na usb ili cd, svejedno, instaliraš drivere i to je to. Nisi imao potrebe dirati kameru. Evo ti link sa driverima za dotični laptop, s tim da neki software i ne trebaš instalirati kao i neke drivere koji ti nisu potrebni.
Edit: Slika u prilogu. Preporuka - ne jedna particija!!!
17 godina
autorov komentar

Sada imam problem što mi pokazuje 30 days left (danas je 27 left), jer nije htio prihvatiti original XP-ov CD Key, pri instalaciji mi je prikazivao "CD Key is not valid"! Kada se digne OS i kada odem da mu ponovo upišem ne reagira ništa, samo stoji (ono preko net-a da aktiviram)...plz help...ako ima neki drugi način onda šaljite na PP

Kalea hvala na help...bio sam prije skinio sve drivere s net-a i sve sam ih instalirao i sve fino šljaka...

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 10:57 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako ti je taj kljuc bio vec koristen tj. vec si ga upotrijebio kad si nekom instalirao ili sebi na racunalo onda nista od aktivacije.Jedan kljuc mozes iskoristit 5 puta ali na istom racunalu.Kasnije moras zvat M$ hr da ti ga aktiviraju.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 11:11 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Kod Windowsa XP postoji nekoliko vrsta licenci:

- Home OEM

- Home Retail

- Professional OEM

- Professional Retail

- Professional Corporate

Za svaku od ovih licenci postoje različiti instalacijski CD-ovi, koji rade samo s odgovarajućim serijskim brojem.

Npr. Ukoliko imaš CD od Windowsa XP Professional Retail s njim možeš instalirati samo XP Professional Retail i nijednu drugu verziju Windowsa XP. On će prihvatiti samo serijski za Windows XP Retail, dok će za serijski od XP Home ili XP Professional OEM ili Corporate javiti da je neodgovarajući.

Ukoliko je serijski koji si ukucavao original, moraš pronaći odgovarajući instalacijski CD za njega, s tim da imaš na umu da se serijski za OEM verziju može koristiti samo na računalu na kojem je prvi put upotrijebljen - ne može ga se upotrijebiti na drugom računalu, čak i ako makneš Windowse s prvog računala. Kod Retail vrste licence moguće je prebacivanje s jednog na drugo računalo, pod uvjetom da se licenca istovremeno koristi samo na jednom računalu, odnosno da bi instalirao Windowse na novom računalu, moraš ih najprije maketi sa starog računala. Kod Corporate licenci, koje od Microsofta kupuju velike kompanije, moguće je instalirati s istim serijskim brojem na više računala, ovisno za koliko je stotina ili tisuća računala tvrtka kupila licencu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 11:33 (klimama).
17 godina
autorov komentar
F1-IVO kaže...

Ako ti je taj kljuc bio vec koristen tj. vec si ga upotrijebio kad si nekom instalirao ili sebi na racunalo onda nista od aktivacije.Jedan kljuc mozes iskoristit 5 puta ali na istom racunalu.Kasnije moras zvat M$ hr da ti ga aktiviraju.

Jedanput je korišten na prijašnjem laptopu, ali ja sam kolegi instaliraoXP PRO a izgleda da je ključ za Home Viče
16 godina
neaktivan

Poštovanje, evo danas sam kupio laptop hp 6830s sa freedos-om(i tek se spremam instalirat windowse xp) I zanima me jedna stvar dali je netko, nakon čitave ove procedure oko prebacivanje iz AHCI moda u IDE mod i instalacije windowsa xp, drivera i svega ostalog, kasnije u biosu IDE mode prebacio na AHCI mode??? I dali je netko imao problema sa instalacijom ovog ovdje drivera??

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.5.2009 23:36 (Profesor Baltazar).

0 0 hvala 0
17 godina

Ako instaliras windowse u ide modu ne mozes vratiti u AHCI i obratno. a i netreba ti za latpop ahci mode. On podrzava vise driveova u kompu (ja mislim >4) i takodjer podrzava napredne mogucnosti komunikacije kontroler <-> disk.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odličan laptop, nisam imao nikakvih problema sa njim, XPsp3 savršeno radi.

Svi driveri rade, a za one koji žele nove ATI drivere, postoji neki mobiltity modifier, tj programčić koji konvertira obične ATI drivere u Mobility.

Meni je uspjelo i radi. Trenutno imam 9.6 na laptopu, a vidjet ću za 9.7 koji su fenomenalni.

http://www.erepublik.com/en/referrer/Van+Raus

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Raus kaže...

Odličan laptop, nisam imao nikakvih problema sa njim, XPsp3 savršeno radi.

Svi driveri rade, a za one koji žele nove ATI drivere, postoji neki mobiltity modifier, tj programčić koji konvertira obične ATI drivere u Mobility.

Meni je uspjelo i radi. Trenutno imam 9.6 na laptopu, a vidjet ću za 9.7 koji su fenomenalni.

eto ja doticni lap imam vec dugo i jako sam zadovoljan...reci sta dobijas sa tim driverima? graficka ionako i nije nesto...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice