Instalacija Windows XP operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 469
|
čitano: 294.735
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
16 godina
neaktivan
Instalacija Windows XP operativnog sustava

Hvala probati cu, imam USB tipkovnicu...

Nisam do sad probao posto ja niti nemam CD da bi instalirao windowse, mora mi frend donijeti...

0 0 hvala 0
15 godina

Dobar vodič za osvježavanje pamćenja.

Uglavnom zašto ja nisam moro ukucat 25 znamenkasti broj?

Zašto moram aktivirat windowse u 30 dana?

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RE: Instalacija Windows XP operativnog sustava
EVO kaže...

1.Nisi dužan odmah upisati key , imaš 30 dana "probe" za to .

2.Nemožeš koristit Windowse bez keya više od 30 dana , to je probni rok , kad istekne , kupi key ili nađi neki loader il neš u tom stilu .

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je .
15 godina
xXxBIMBOxXx kaže...
EVO kaže...

2.Nemožeš koristit Windowse bez keya više od 30 dana , to je probni rok , kad istekne , kupi key ili nađi neki loader il neš u tom stilu .

Zapravo krivo sam napiso.

Windowsi me uopće ne traže da upišem key, i nemam 30 dana za kativaciju što mi je pomalo čudno?

14 godina
neaktivan
EVO kaže...
xXxBIMBOxXx kaže...
EVO kaže...

Zapravo krivo sam napiso.

Windowsi me uopće ne traže da upišem key, i nemam 30 dana za kativaciju što mi je pomalo čudno?

Bez brige , pocet ce iskakat poruke sa vremenom .

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je .
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

Računalo nikako nije htjelo podignuti Windowse pa sam ih odlučio reinstalirati.Prateći vaša uputstva došao sam do kraja instalacije.Ispričavam se ali sam još početnik pa bih vas zamolio za pomoć. Nakon instalacije Pojavio se Windows prozor , nema ikona ,u trayu je samo start i desno vrijeme. Nema zvuka.Što dalje? Da li se treba spojiti na internet i kako ? (ADSL) Da li sada treba ubaciti sve drivere ( matična. grafička...) Molio bih da mi objasnite postupak.Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

- hmm. prvi korak instalacije je gotov, podizanje OSa.

Sljedeći korak je instalacija svih potrebnih drivera koje OS nije već instalirao ili nadogradnja na novije verzije (tu nema pravila, nego ako postoji problem)

prazan ekran (Desktop), stisni WIN+e, na ikonu kompijutera desni klik, properties... pod Hardware/Device /drivers vidi dali je sve uredno instalirano. Ako nešto nije to je označeno ! ili trokut.

Za XP, vjerojatno imaš instalacijski CD za matičnu ploču, VGA i ostale komponente. (najvažnije mreža-MBO)

Sve se može i s interneta, ali prvo mora proraditi mreža, bilo bi poželjno i staviti antivirus... i naravno legalni OS, aktivacija-WGA.

U tom slučaju se može instalirati i (jako puno) sistemskih nadogradnji, recimo SP3, tomože potrajati. Radije to obavi 'ručno'.

Usput trebaš podešavati postavke, npr ako instaliraš driver za VGA, podesiti rezoluciju, refresh itd..

nastavak je za svakog korisnika drugačiji, ... nema univerzalnog pravila kao za ovaj prvi dio.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran

Evo ja ću se malo ubaciti iako mislim da će ti i ekipa iz BUG-a pomoći...

Prvo što moraš je instalirati odgovarajuće drivere za zvučnu , grafičku, ploču ...

Znači da krenemo :

1. ako imaš novi kompijutor sa kompijutorom ti su došli CD-ovi (možda i DVD-ovi...) sa driverima ... Obično ti dođe CD za ploču (na kojoj je normalno danas integrirana i zvučna kartica...) , grafičku karticu , te nekada za miša i tipkovnicu (koje ako ovi ispravno rade nije potrebno instalirati...)

Ubaciš CD sa driverima za ploču (slijediš upute koje su ti došle sa kompijutorom o instalaciji drivera za ploču...) te instaliraš prvo driver za zvučnu karticu , zatim za USB drivera, ethernet drivera, LAN drivera... i to je to ... Zatim ti slijedi restart kompijutora , te konačno zvuk i ikona zvuka koja ti se pojavljuje u donjem desnom kutu (nacrtan mali zvučnik...) - ako je sve ispravno instalirano...

Ako nemaš novi komp i nemaš CD-ove sa driverima moraš saznati koju ploču ti imaš te onda neka ti netko sa neta skine drivere za tu ploču za XP... Nakon toga neka ti to zapeče na CD-DVD ili USB (bolje ovo prvo pa neka ti ostane zlu ne trebalo za drugi puta (tj. sljedeću instalaciju Windowsa...)  kada vjerovatno budeš nešta zdrmao ...) Problem može biti ako nemaš nekoga tko će ti sve to napraviti i nemaš internet , onda ti ostaje igraonica gdje ćeš sve to skinuti...

2. Grafička samim instaliranjem Windowsa XP, windowsi ako ne prepoznaju grafičku karticu dodjeljuju driver kompatibilan sa VGA standardom kartici ... To nije dobra opcija , jer bez adekvatnih (čak najbolje novijih drivera...) tvoja grafička uopće neće doći do izražaja te neće moći koristiti sve svoje mogućnosti ... Driver za grafičku laički omogućuje da komp iskoristi sve mogućnosti tvoje grafičke , te će sa pravim driverom brzina grafičke doći do izražaja ne samo u igrama već i u aplikacijama , multimediji i sličnom...

Znači opet moraš i to instalirati kako bi iskoristio sve mogućnosti grafičke , ako ne instaliraš obično u mnogo slučajeva biti ćeš zakinut za neke stvari ...

3. ADSL ako imaš moraš priključiti na kompijutor kablom router (to ti je ona crna kutija što si je dobio od HT-a sa malom antenom obično... mislim da su danas u modi od HT-a Thompson routeri... )  kako bi normalno kompijutor dobio liniju za net... Tada kompijutor automatski nalazi postavke sve za net i automatski si spojen na net što ćeš vidjeti na ikonici u desnom kutu u obliku dva kompijutora koja svjetlucaju malo malo zelenom bojom ...  Za veća podešavanja tu bi ti preporučio nekoga ko zna sa routerima iako kako kažem za osnovne stvari ne treba veliko umijeće... 

4. Da napravim i malu reklamu za BUG... Nakon instalacije drivera uzmeš zadnji broj BUG-ovog DVD i pokreneš ga te instaliraš , Mozila Firefox ili Operu (tvoj izbor...) , WINAMP, kodece za filmove, ACDsee i druge programčiće koje život znače i bez kojih nećeš moći...

PS. Što se tiče Service PAck 3 to je obavezno , ali biti ću iskren ako imaš original Windowse onda to obavezno instaliraš , ako imaš kopiju  (ko izrazita većina u Hrvatskoj... ) onda obično uz kopiju dolazi i cijeli Service Pack 3 ...

Polako kreni gdje zapneš pitaj , vjerujem da će ti se uvijek netko javiti za pomoć...Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.9.2010 18:46 (Busola).
14 godina
neaktivan

Ja kad krenem s instalacijom xp-a imam problem:ne detektira miš.probao sam sa 3 miša i niti jedan mi nije detektirao...piše ovako mouse2/ system device.Inače do sada nisam vidio ovakav problem jer imam isukstva s instalacijom xp-a,molio bih pomoć što prije.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U kojoj fazi ti ne detektuje misa? Cijelu instalaciju mozes zavrsiti i bez misa.

:)
14 godina
neaktivan

odmah u početnoj čim kreće bootanje s cd-a.

15 godina
odjavljen
nacho_libre kaže...

Ja kad krenem s instalacijom xp-a imam problem:ne detektira miš.probao sam sa 3 miša i niti jedan mi nije detektirao...piše ovako mouse2/ system device.Inače do sada nisam vidio ovakav problem jer imam isukstva s instalacijom xp-a,molio bih pomoć što prije.

Ovisi kakvu "kopiju" windowsa imaš, ja sam promijenio sedam različitih cd-ova dok me setup nije pitao za Repair, pa sam problem riješio bez reinstalacije, koji će ti miš?Imaš TAB i ENTER

/*EDIT:*/ @logic, nisam vidio post, shame on me

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 22:44 (alankish).
16 godina

- pod 'DOSom', je potrebno omogućiti opciju za USB miša u BIOSu. To je potrebno do trenutka kad driver OSa pruzme miša.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

sad mi je prepoznao miša ali ali ma sad piše a:/ i kad napišem nešto onda mi piše bad command...misllim kako ću sad natjerati komp da započne instalaciju miša?

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 12:40 (nacho_libre).
15 godina
nacho_libre kaže...

sad mi je prepoznao miša ali ali ma sad piše a:/ i kad napišem nešto onda mi piše bad command...misllim kako ću sad natjerati komp da započne instalaciju miša?

Pa možeš instalirat bez miša,.

Uglavnom moja ploča iz 2000. godine ima tu opciju, pa me čudi kako je tvoja nema.

uglavnom ako je miš usb, probaj uštekavat u različite utore, pa rebootaj. Meni je tako proradilo, al čim prebacim u drugi usb priključak, miš ne radi.

14 godina
neaktivan

sad sam riješio problem s mišom...ali imam sad problem kako ću sad startati instalaciju windowsa ako mi sadmo piše ono glupo a:/

14 godina
neaktivan

Ako nekom treba orginal product key za windows xp professinal dajem na pp. RADI 100%

2 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

mene zanima..htio bi preci na xp i sada..jednom mi se dog..da su mi slova pre mala..i nnista se nije vidjelo..otisao sam pod rezu i nije mi prepoznao monitor..šta sada??..

drugo pitanje..kako da nađem drajvere za internet???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

mene zanima..htio bi preci na xp i sada..jednom mi se dog..da su mi slova pre mala..i nnista se nije vidjelo..otisao sam pod rezu i nije mi prepoznao monitor..šta sada??..

Nije ti prepoznao monitor?

Skini everest i vidi koja je maticna pa javi pa cu ti ja nac drivere

EDIT:Aha skuzio sam stavio si rezu koja je nepodrzana

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 21:55 (Skizzy).
14 godina
neaktivan
Skizzy kaže...
Tommy_123 kaže...

evo sad cu ti javiti..:D

Naziv matične ploče   Biostar MCP6P M2+  (2 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

evo...jel to to.???

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 22:00 (Tommy_123).
15 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...
Skizzy kaže...
Tommy_123 kaže...

Naziv matične ploče   Biostar MCP6P M2+  (2 PCI, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

evo...jel to to.???

To je to evo pricekaj sad cu ja googlat malo pa ti kazem

EDIT: EVO http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/driver.php?S_ID=370

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 22:03 (Skizzy).
14 godina
neaktivan
Skizzy kaže...
Tommy_123 kaže...
Skizzy kaže...
Tommy_123 kaže...

evo...jel to to.???

hvala,ali koji su za internet i sta ako se dog..ako to instaliram a neam internet..???

EDIT:i koja mi tipkovnica treba.?.jel treba bit starija ili..sutra bi si inst.xp pa pitam.??

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 22:11 (Tommy_123).
15 godina
neaktivan

Ovi su za net Chipset-Ethernet ali za svaki slucaj sve skini nece skodit.

Trebao bi imat internet ali ako bi se slucajno dogodilo da nemas net odi do internet caffea ili knjiznice i odi na bug forum pa cemo rijesit to

Svejedno je o tipk. ali ako planiravas inst s USB tipkovnicom vjerovatno ces u biose morat enable usb keyboard support zato stavi stariju

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.10.2010 23:52 (Skizzy).
14 godina
neaktivan
Skizzy kaže...
Tommy_123 kaže...
Skizzy kaže...
Tommy_123 kaže...
Skizzy kaže...
Tommy_123 kaže...

evo...jel to to.???

hvala,ali koji su za internet i sta ako se dog..ako to instaliram a neam internet..???

Ovi su za net Chipset-Ethernet ali za svaki slucaj sve skini nece skodit.

Trebao bi imat internet ali ako bi se slucajno dogodilo da nemas net odi do internet caffea ili knjiznice i odi na bug forum pa cemo rijesit to

Svejedno je o tipk. ali ako planiravas inst s USB tipkovnicom vjerovatno ces u biose morat enable usb keyboard support zato stavi stariju

ja ga nema nigdje u blizini.a bojim se da instaliram i da nema neta.jel se spajam preko wirelessa..paa?

15 godina
neaktivan

Ovo su ti driveri za spajanje preko kabel-a.Koji ti je wir. adapter

14 godina
neaktivan
Skizzy kaže...

Ovo su ti driveri za spajanje preko kabel-a.Koji ti je wir. adapter

tp link tl-wn 322g

neam starij utipk..xD

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 15:20 (Danny_HR).
15 godina
neaktivan
16 godina
neaktivan

Spektakularno kvotanje. Modovi ce biti odusevljeni.

:)
14 godina
neaktivan

jel zna tko kako da napravim backup??

EDIT:isntalirao windows xp prof..sve lijepo radi.internet lijepo radi..hvala an pomoci IVO..i još jednom decku s buga..:DD

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.10.2010 16:20 (Tommy_123).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

-Nakon što se proces formatiranja završi, kreće kopiranje podataka -Po završetku istog dočekati će vas prozor za namještanje postavki jezika kao i regionalne postavke

Odaberite opciju Customize i postavite kao na slijedećim slikama

nakon ovog dijela gdje završi kopiranje podataka meni se kom reboota i opet dođe plavi ekran koji me traži da li želim instalirati win, u čemu je problem?!!?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice