Htio bi prijeći sa 32 bit XP-a na 64 bit Vistu pa me zanima po iskustvima dali se to isplati(pogotovo za igre)jer mnogi pricaju da se gube performanse makar sam probo 32 bit Vistu SP1 i mogu reci da je odlicna i jako stabilna,makar za igre neznam jer nisam bas puno igrao(imao sam je jako kratko).64 bit drivere sam nabavio,dok programe jos nisam,pa me isto zanima dali netko ima nekakvu 64bit kolekciju najvaznijih programa za vistu,bio bi mu stvarno zahvalan ako bi mi sprzio.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ja ti ne preporučam 64-bitne windowse jer igre za njih nisu optimizirane pa su uvjek moguća rušenja drivera, a 64-bitnih igara je jako malo.Vista 32-bit sa Service Packom 1 je zakon i ja ti je preporučam.
Ja sam preso sa 32-bit XP-a na 64-bit Vistu Ultimate i ne vracam se vise na XP 100% - u usporedbi s XP-om radi dost brze, u igrama ja nisam vidjel neku vecu razliku - sve isto i na XP-u i Visti. Zasad mi rade sve igre i svaki program koji sam instaliral osim GTA San Andreas :( al nema veze izdrzat cu bez toga :)
32 bitni programi rade bez problema na visti jer ona drzi odvojeno 32 i 64-bitne programe. Kaj se stabilnosti tice prezadovoljan sam, niti jedanput se nisu windowsi srusili, nikakve greske, svi programi uredno rade, driveri se svi instalirali normalno. Ako mene pitas isplati se upgrade, pogotovo ak prelazis sa 32 na 64 bitnu verziju.
Ja ti ne preporučam 64-bitne windowse jer igre za njih nisu optimizirane pa su uvjek moguća rušenja drivera, a 64-bitnih igara je jako malo.Vista 32-bit sa Service Packom 1 je zakon i ja ti je preporučam.
32 bitni programi rade bez problema na visti jer ona drzi odvojeno 32 i 64-bitne programe...
Ja koristim 64 bitnu Vistu Ultimate vec duze...i preeezadovoljan sam....
svee igre i svii programi rade :)
Sve radi savršeno i ne bih se više vratio na XP
64 bitna Vista rulez!
64-bitni Windowsi izvode 32-bitne igre i programe tako što emuliraju 32-bitni OS, što u pravilu znači slabije perfomansi.Na 64-bitnom sustavu ako imaš manje od 4 gige rama, dobitak na perfomansama neće se osjetiti.Ako mene ne slušaš onda poslušaj bar ovo:Moraš nabavit odgovarajuće 64-bitne drivere i Antivirusni program
Imam 32 bitnu vistu i dobra je.
人事任免
国家机构
政府机构
法律法规 中国要闻
Evo instalirah 64bit vistu SP1 i mogu reci da je dobra(ne odlicna).Odlicno je sto je jako stabilna,puno brze realizira stvari nego XP,brzo ocitava dosta stvari,dok kod igranja je isto dobra,makar sam skuzio da malo sporije igre kojih 5-10fps-a,al to moze biti jer nisam inst drivere 8.7(imam 8.6).Kad inst drivere za grafu i nabacim jos 2GB(sad imam 2)mislim da ce biti savrsena.Jedino sto me jos muci je sporo bootanje(treba nekih 30 sek da boota na pocetku zvuk,ati catalist centar),zauzima 830-900MB ram(vjerojatno zbog svoje ljepote)al to se rijesi dodavanjem rama koji je sad dosta jeftin.Sve u svemu svida mi se i ostat cu malo na njoj.
Meni isto Vista Ultimate 64 bit rula.
Jedino i jako me smeta kaj mi ne dela Toca Race Driver 3
I još neke ige ali lako preboljive.
Inače, stabilnost je skoro perfektna, programi se brže otvaraju, nikad mi se nije dogodio restart kompa sam od sebe ko na Xp-u.
Mislim da je to dovoljan razlog.
I ja planiram preci sa 32XP na 64 Vistu
samo se pitam bi li bilo problema sa performansama (ne igram igrice)i ugasio bi Aero pa moze li mi netko reci hoce li biti problema sa ovim specifikacijama
AMD Turion 2.2 512 KB cache
2 GB RAM
Ati Express 1100
Imam vistu na komp-u i do sad nijednog problema,ali razlika u specifikacijama je ogroma pa me zanima kako bi radila na prijenosniku...
meni vista ultimate radi na:
intel celeron 1,3GHz, 100MHz BUS, 128kb CACHE
1GB RAM (SD RAM, 100MHz)
320GB SATA Seagate
160GB PATA WD Caviar
Pineer DVD (SATA)
Plextor DVD (PATA)
GeCUBE Ati Radeon 9600XT, 128MB RAM, AGP
Soltek matična...
to je sve jako staro i sada gledam koji laptop kupiti i da li cekati ove nove R i T serije ili uzeti trenutne....
ALI, Vista radi... samo mi je multitasking s današnjim golemim aplikacijama i fileovima postao dosta grozan i moram ga mijenjati!
iako, za "običnu" upotrebu još uvijek dobro služi.
tako da ne razumijem ove natpise s 2/4 jezgre i 2, 3 ili više GB RAM-a i upite tipa... hoce li mi raditi, je li dosta,....
naravno da je!
sorry na ispadu...
ja bi isto preso na vistu,pa me zanima dal bi gta 4 (orginal) tadio na 64-bitnoj visti ultimate?
Naravno da bi
Kod mene vista 64bit ultimate radi sve ok.Dosta rama pogoni,od 800mb do 1,2gb,koliko sam ja primjetio.