Windows 7 SP1

poruka: 425
|
čitano: 145.996
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Windows 7 SP1
nick54312 kaže...
joze kaže...
DamageHigh kaže...

Ako netko ima volje rezimirati, jer nije baš da imam vremena čitati 12 stranica.

Instalirati ili ne?

instaliraj {#}

Pa što je sad joze pa reako si da ne dira sustav dok radi?? hehe

rekao sam to za vrijeme dok je još bilo neslužbeno.. Najviše sam instalira da se kasnije ne moram tlačit ako budu igre ili aplikacije zahtijevale

http://gtabalkan.com | http://www.webosfera.net
17 godina
neaktivan
Windows 7 SP1

Ja SP1 neću instalirati. Don't fix it if it aint broke.

http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/lzgr/

3 0 hvala 0
16 godina

Niko nikoga ne tjera da instalira SP ili bilo koji drugi update ili program!

Problem nastaje kad takvi ljudi (a ima ih jaako puno) ,koji misle da im updatei ne trebaju

,počnu shareat i seedat fileove s takvih sistema ,koji su ranjivi ,i u većini već zaraženi nekim smećem!!

I onda se ''događaju'' izjave kak su Windowsi nesigurno smeće ,i to obično izjavljuju isti ti ljudi!!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2011 11:59 (kizo2703).
16 godina
lzgr kaže...

Ja SP1 neću instalirati. Don't fix it if it aint broke.

-SP ili sys.update nije nešto što se instalira po želji, to je često preduvijet (koji mora biti zadovoljen). Jednako kao i razlika XP-Win7 ili neki drugi OS. Korisnik može birati koji browser, koji office, antivirus ili igru. Ako je odabrao neki OS tu izbora nema, Windows, OSX ili Linux, nadogradnje su nešto što se podrazumijeva.

-Gornja tvrdnja može vrijediti za npr VGA-driver ili BIOS. Ipak vidimo da korisnici jedva čekaju izlazak novog CCCa (besmisleno), umjesto da provjere changelog pa tad zaključe dali je potrebno.

- kao pitanje (inače točnoj tvrdnji), koliko često kućni korisnik (recimo igrač s ATI-nVidia karticom) updatea driver ili BIOS? Dali mu to smeta ili to sam želi?

- znamo razloge 'straha' kod većine korisnika, taj razlog je opravdan jer i MS to također zna. Zašto je to potrebno maskirati nepotrebnim objašnjenjima?

- 'Ja SP1 neću instalirati' je trenutno stvar izbora, korz neko vrijeme to znači nemogućnst normalnog korištenja. (Tad moraš ili mijenjaj OS).

btw, poruka nije direktno autoru, nego ostalima u istoj nedomumici.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Windows 7 SP1

Sve radi sa sp1, ne morate instalirati ali se bojim da će sp1 biti uvjet da bi mogli instalirati neke stvari ubuduće

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina

Pa to neki od nas stalno i ponavljamo - da bi se moglo instalirati 90% budućih update-a i programa ,trebat će imat SP1 instaliran na PC!

15 godina

Ionako držim Windows Update isključen zbog...jogurta..=)

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina

Nabavi pravi loader ,pa nećeš imat problema!! {#}

15 godina
DamageHigh kaže...

Ma samo iskljuci Update KB971033 i siguran si.

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
15 godina
Windows 7 SP1

zanima me kako se instalira SP1 sa prve stranice,jer vidim da je .exe file...dali se gube podaci kad se instalira ili ne...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ništa se ne gubi! Sve ostaje isto ,samo ćeš ,ovisno o verziji windowsa ,dobiti još 500 - 650 mb manje prostora na sistemskoj particiji!

16 godina
neaktivan
Windows 7 SP1

meni je sve isto sa sp1 kako je bilo i prije ...

btw nisam skidao torrentom nego je windows update a nezz zasto je sa torrenta 900 mb a update ispod 100mb

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
antimadridista kaže...

zanima me kako se instalira SP1 sa prve stranice,jer vidim da je .exe file...dali se gube podaci kad se instalira ili ne...

Inst. ga preko updatea.

Lakse ti je .

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
16 godina
xnight_hunterx kaže...

meni je sve isto sa sp1 kako je bilo i prije ...

btw nisam skidao torrentom nego je windows update a nezz zasto je sa torrenta 900 mb a update ispod 100mb

Pa uz SP1 za win 7 ne dolazi nista novo, to je samo skup zakrpa itd (npr 100 update =  SP1)

Preko windows update-a ti je malo jer vec imas starih i pola novih zakrpa

Na torrentu je cijeli SP1 koji sadrzi sve stare i nove zakrpe, zato je veliko.....

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
15 godina
kizo2703 kaže...

Hehe...sad sam opalio Genuine check i prošlo..{#}

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
15 godina
neaktivan
Windows 7 SP1

i meni skinuo prije mjesec dana integrirane windowse 7 service pack 1 i proslo mi od prve provjeru {#}{#}

"originalan " win 7 service pack 1 "originalan " win 7 service pack 1
Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DamageHigh kaže...

kizo2703 kaže...

Glupost, dovoljan je odgovarajuci programcic od par kilobajta, zapravo cak se da i rucno,vec je neko naveo i kako...

kizo2703 kaže...

Ništa se ne gubi! Sve ostaje isto ,samo ćeš ,ovisno o verziji windowsa ,dobiti još 500 - 650 mb manje prostora na sistemskoj particiji!

Opet gluposti, pod normalnom predpostavkom da imas sve update do sad sam SP1 zauzima "strasnih" 100-njak MB, sve u svemu ne donosi nista bitnog al opet optimizira instalaciju (iskljucuje neke bezpotrebne servise itd...) tako da je sam sistem nesto zivlji te se osjetno brze boota.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
16 godina
dado8 kaže...

Opet gluposti, pod normalnom predpostavkom da imas sve update do sad sam SP1 zauzima "strasnih" 100-njak MB, sve u svemu ne donosi nista bitnog al opet optimizira instalaciju (iskljucuje neke bezpotrebne servise itd...) tako da je sam sistem nesto zivlji te se osjetno brze boota.

Ne piši o glupostima ,ako (očito) ne znaš o čemu se radi!!

Loadere i sve slično neću ni komentirat zbog pravila foruma!

Da znaš nešto o Windowsima i service packovima ,znal bi da se prilikom instalacije napravi backup i to je onda tih 500 - 650 mb više o kojima sam pisal!!

Naravno ,sistem se boota brže i ''življi'' je ,tu si u pravu!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 11:57 (kizo2703).
16 godina
Windows 7 SP1

Kroz cijelu temu se sve vrti u krug, SP1 donosi i neka druga poboljšanja(doduše ne ogromna) osim čistog skupa već izdanih zakrpa(guglati).

Kada ga instalirate pričekajte neko vrijeme da vidite da li sve radi i ako je sve OK onda se može slobodno obrisati SP backup i osloboditi 500-tinjak MB, treba naglasiti da brisnjem nećete moći više deinstalirati SP!(ako sve radi zašto bi ga i deinstalirali).

Vi šta ste u nedoumici instalirajte ga pa ako bude problema deinstalirajte, nema neke velike filozofije.

Uglavnom, prije ili poslije SP će biti preduvijet za neke stvari pa ga je poželjno instalirati.

Sve ovo je već rečeno i nije mi jasno zašto se cijela priča vrti nanovo, treba samo malo preletjeti okom po forumu i netu.

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
dado8 kaže...

Da znaš nešto o Windowsima i service packovima ,znal bi da se prilikom instalacije napravi backup i to je onda tih 500 - 650 mb više o kojima sam pisal!!

ne taj backup uopce ne gledam (niti treba) jer obavezno odmah nakon instalacije kakvog takvog "cuda" sve razdrndam s TuneUp-om, da se medju ostalim pociste bas takva nepotrebna sranja.

a loader je jedno a ono sta je koristim je sasvim drugo - jbm mu nisam mutav.

-To Start Press Any Key. A gdje je ANY tipka?-
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2011 12:37 (dado8).
15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
dado8 kaže...

kada otvorim Disk Clean Up, da li smijem obrisati "Per user queued Windows Error reporting" zauzima nekih 979mb?

Music4ever
16 godina
odjavljen

Slobodno to obriši. to su spremljeni error reportsi, možeš ih vidjeti u event Vieweru.

Anyway, moram se požaliti na SP. Windowsi su se usporili za nekih 15-20%, bootanje se produžilo za zamjetno vrijeme i uglavnom ne sviđa mi se. Da nebi bilo da je do jogurta, imam legalne windowse (Professional x64, MSDNAA licenca). Prije SPa je radio ko metak. Driveri su friški, na HDDu ima mjesta, RAMa ima na bacanje (4GB) a u pozadini nije ništa novo (Avira, Sony Ericsson suite, Hamachi i Virtual CloneDrive). Primjetio sam da po novom dosta rošta po disku.

Razmišljam o čistoj instalaciji ili čak o potpunom prelasku na Mint (prvo moram vidjeti kako se 10 KDE ponaša). Shebali su stvar :/

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina

Ja sam bil prisiljen napraviti clean install s SP-om ,tak da ne mogu direktno uspoređivati prije i poslije ,ali meni je mašina sad brža!

Ali s obzirom na komponente ,to me ni ne čudi!! {#}

Iako ,kod buraza ,kojem sam instaliral SP prije tri tjedna i koji ima kantu s P IV i 2 gb rama ,sve je brže i sistem mu bolje radi ,barem on tak priča!

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 1:30 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Slobodno to obriši. to su spremljeni error reportsi, možeš ih vidjeti u event Vieweru.

Anyway, moram se požaliti na SP.

Upogoni CCleaner ali ovaj put obrisi  old prefetch data i ostavi ga da opet "izrostilja" i da nauci ponovo. Imas u radnjama O&O Defrag koji defragmentira prema LAYOUT.INI datoteci (razvrsta prema ucestalosti)

Mozda i Windows Search h38e stvari. Sve u svemu ...sada, nakon godinu i kusur prije neki dan sam instalirao cistu sedmicu. Stavio sam W7 Sp1 MSDNA i PC leti.

Trenutno, nakon dva dana, ceprkam po staroj instalaciji odnosno imageu napravljenim sa Acronisom i cupam neke programe i podesenja za koje ne mogu da se sjetim kako sam prije toga napravio {#}

Od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam - (s)izgoreo
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Ali s obzirom na komponente ,to me ni ne čudi!! {#}

Iako ,kod buraza ,kojem sam instaliral SP prije tri tjedna i koji ima kantu s P IV i 2 gb rama ,sve je brže i sistem mu bolje radi ,barem on tak priča!

Za koliko bootas? Jesi li mjerio?

Od žarke želje da budem u pravu preskačem pročitati postove, previđam i trollam - (s)izgoreo
16 godina

Nisam mjeril ,ali otprilike trideset i koju sekundu ,s 50 i nešto procesa na startupu.

Meni nije bitno boot vrijeme ,jel bootam samo kad sam prisiljen! {#}

14 godina
neaktivan
Windows 7 SP1

-nikakvih (uočljivih) razlika nakon godinu dana +SP1+IE9. Sve jednako kao clean install. (boot, responce, opterećenje resursa..)

Osim (može biti slučajno) dok je prikazan win-explorer na computer(root)-diskovima uzima dugo vrijeme (kao da indeksira, mapira..) nevidim kako bi to bilo povezano, ali prije se to nije dešavalo.

-indexiranje je isključeno, nije cache, defrag i sl. jednostavno refresha kao da pokušava mapirati mrežni disk. (zelena traka u adressbaru kao indikator stanja za copy...)

Predpostavljam da je više povezano s IE9 nego SPom.

Pošto nije neki konkretan (opisiv) problem nema smisla searchati po technetu, samo ako se još nekom dešava bit će lakše otkriti pattern.

riba ribi ... (ponovi brzo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Anyway, moram se požaliti na SP. Windowsi su se usporili za nekih 15-20%, bootanje se produžilo za zamjetno vrijeme i uglavnom ne sviđa mi se. Da nebi bilo da je do jogurta, imam legalne windowse (Professional x64, MSDNAA licenca). Prije SPa je radio ko metak. Driveri su friški, na HDDu ima mjesta, RAMa ima na bacanje (4GB) a u pozadini nije ništa novo (Avira, Sony Ericsson suite, Hamachi i Virtual CloneDrive). Primjetio sam da po novom dosta rošta po disku.

Razmišljam o čistoj instalaciji ili čak o potpunom prelasku na Mint (prvo moram vidjeti kako se 10 KDE ponaša). Shebali su stvar :/

U mene su se windowsi isto tako usporili nakon SP1 (bootanje i ostalo..), islo mi je bas na zivce, onda sam uradio clean instalaciju i windowsi su radili normalno, brzo.. No kada sam ponovo instalirao SP1, windowsi su se opet usporili..

Sada, ako zelis uradi clean install, ma da mislim da ti nece pomoci, kao u mom slucaju. Ili jedino ne snimaj sp1 nakon instalacije.

Music4ever
17 godina
neaktivan
papalina kaže...

-nikakvih (uočljivih) razlika nakon godinu dana +SP1+IE9.

Mozda imas virtualni drive?

14 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
papalina kaže...

-nikakvih (uočljivih) razlika nakon godinu dana +SP1+IE9.

Mozda imas virtualni drive?

(da) -moguć uzrok, ali nije mountan image. Ima li neki inf-link / KBxx / reg.key-a ... u vezi s virtualcem i SP-IE? Jer do sad nije bilo takvog dugog 'refresha'.

edit: update.. -nema više čudnog (sporog) 'refresha', ništa nije mijenjano. Igleda da je ipak neko indexiranje ili AV bilo uzrok...

riba ribi ... (ponovi brzo).
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2011 16:55 (papalina).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice