S90D OLED 65" i 1080p

poruka: 32
|
čitano: 5.767
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: S90D OLED 65" i 1080p
arathorn9 kaže...

https://www.nabava.net/televizori/lg-oled65g51lw-televizor-cijena-65-165-cm-oled-ultra-hd-732880931

Pitam se koliko je ovo ludo / dobro?

Najniže ikad i teško da će za neko vrijeme pasti niže.

E, sad.

G5 je znači:

- najbolje svjetline, mada G4 nipošto ne manjka u ovom aspektu

- bolje boje, naročito bijela

- rgb panel, dugotrajnost u odnosu na mla

- 165hz za pc igranje

- niz zanemarivo? boljih brojki

Ali:

- nema dts (kažu da ima soundbar/kino za spojiti posebno)

- blizu se vidi neki 'dithering', ali nemoj bit blizu. G4 isti problem

- update je riješio dv i hdr problem u fmm, ali ne i u drugim načinima slike, pa igrice moraš zasada igrati u fmm s posebnom opcijom. Kažu da je zadnji update smanjio svjetlinu.

- pitanje je uopće jel apdejti mogu riješiti ove greške.

Navedeno definitivno nije zanemarivo, naročito 165hz ako imaš high end PC, svjetlina je također bitna za prikaz slike ali u slučaju G4 i G5 u real life nije neka očita razlika, bijela boja na G4 će biti zelenkasta zbog mla tehnologije što je ajmo reć normalno, a dugotrajnost je teško odraditi u slučaju mla vs rgb jer je ipak rbg nova tehnologija a za mla nisam baš često čitao o nekim problemima (ipak je i to relativno nova tehnologija)

Meni je dts bitan jer imam soundbar, nisam znao da ima dithering problem.

Izgleda da je LG počeo kao Samsung kvariti televizore sa ažuriranjima, Samsung ih bar pokvari nakon par godina a ovi odmah lol malo mi je to bezveze da se isti problem vuče od lansiranja TV-a

4 tjedna
S90D OLED 65" i 1080p

"Dithering" se navodno pojavljuje kad si blizu ekrana, kod g5 više nego kod g4. Problem za one koji koriste tv kao pc monitor. Koliko pretjeruju / ne pretjeruju sa svim tim primjedbama, ne znam.

Ja nastavljam oklijevati.

Bio sam u dućanu da vidim osobno. Nisam vidio g seriju, no svi tv-i meni dobro izgledaju, mada oled najbolji. :) Možda nariktavaju, ali sve je to avion u odnosu na ono što trenutno imam. Recimo c4 je čudo. Sasvim svijetlo.

I... 65" mi se čini jedva dovoljnom mjerom. :) Dva metra je max što bih se ja odmakao od 65" tv-a. Tako da mi je sad srce zaigralo za 77". Prepaprene cijene za 77", ali TO je tv. 77" G4 za 2k, to mi je sad san.

Svi hvale novi Panasonic, ima dolby vision skupa s qd-oled. Ali nema toga baš u prodaji u RH, ili je apsurdna cijena.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice