Philips pfl3606H/58 - USB ne radi

poruka: 7
|
čitano: 8.970
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

pozdrav,

jučer sam kupio ovaj tv i bio jaaako oduševljen što sam tv sa full Hd našao za 2500 kn, no kad sam došao doma splasnulo mi je oduševljenje jer sam primjetio da USB port ne prepoznaje ništa što uštekam u njega (to je bila jedna od glavnih stvari za novi TV - da mogu izravno gledat filmove). Znači kad pođem na USB priključak, tv mi izbaci poruku da ništa nije priključeno.

Nažalost nisam pretjerano dosadan po forumima, čak štoviše, tako da sam tek danas, dan nakon odlučio istražiti po forumima što se događa. Pa tu vidim da postoje i različiti formati i kompresije i veličine koje određeni TV-i mogu ili ne mogu reproducirat.

Na USB sam spojio ADATA SH02 eksterni HDD.

Ono što mene zanima (ne mogu naći u upsustvima ni na forumu):

1. Koje formate uopće mogu gledat na ovom Tv-u?

2. Kako najjednostavnije konvertirat eventualno krive formate koje imam? (koliko to po prilici traje ili je komplicirano?)

3. Što znače ovi neki FAT-ovi kod USB? Odnosno jeli možda ova moja ADATA ima nešto drugo pa je zato ne prepoznaje? Ako je tako postoji li lijek?

4. Što su ovi neki WDTV koje tu vidim da se spominju po forumu? Jeli to rješenje? Koliko koštaju? Gdje se mogu kupit?

Hvalaaaaaa

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Philips pfl3606H/58 - USB ne radi

ispravak:obični USB stickovi rade, znači samo ovaj eksterni hard ne prepoznaje.

16 godina
neaktivan
erazmo kaže...

pozdrav,

jučer sam kupio ovaj tv i bio jaaako oduševljen što sam tv sa full Hd našao za 2500 kn, no kad sam došao doma splasnulo mi je oduševljenje jer sam primjetio da USB port ne prepoznaje ništa što uštekam u njega (to je bila jedna od glavnih stvari za novi TV - da mogu izravno gledat filmove). Znači kad pođem na USB priključak, tv mi izbaci poruku da ništa nije priključeno.

Nažalost nisam pretjerano dosadan po forumima, čak štoviše, tako da sam tek danas, dan nakon odlučio istražiti po forumima što se događa. Pa tu vidim da postoje i različiti formati i kompresije i veličine koje određeni TV-i mogu ili ne mogu reproducirat.

Na USB sam spojio ADATA SH02 eksterni HDD.

Ono što mene zanima (ne mogu naći u upsustvima ni na forumu):

1. Koje formate uopće mogu gledat na ovom Tv-u?

2. Kako najjednostavnije konvertirat eventualno krive formate koje imam? (koliko to po prilici traje ili je komplicirano?)

3. Što znače ovi neki FAT-ovi kod USB? Odnosno jeli možda ova moja ADATA ima nešto drugo pa je zato ne prepoznaje? Ako je tako postoji li lijek?

4. Što su ovi neki WDTV koje tu vidim da se spominju po forumu? Jeli to rješenje? Koliko koštaju? Gdje se mogu kupit?

Hvalaaaaaa

Obićno da neki usb medij ako nisu formatirane a nit hdd ako nisu formatirane zato ne prepozna. Formatiraj na FAT pa će prepoznat.

15 godina

Ovako ima par stvari kod kojih trebaš pripazit.

• moguće je da ti TV ne daje dovoljno napona za hard disk, ista stvar se događa na nekim jeftinim kučištima i njihovim prednjim priključcima
  • TV ne prepoznaje NTFS formatirane hard diskove, trebaš ga pomoć windowsa formatirat u FAT.
  • TV ne podržava sadržaj sa tog hard diska.

Konvertiranje je prilično jednostavno, skinešformat factory odabereš datoteku, format koji ti TV podržava i konvertiraš. Vjerojatno ti u uputstvima pišu specifikacije TV-a i koje formate podržava, pa malo pogledaj to.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

da, sad sam malo podrobnije sve pogledo i vidim da tv traži FAT ili FAT 32, a moj hdd je ntfs.

Enigma riješena, bar prvi dio.

Drugi dio je kako to konvertirati da ne izgubim podatke. Naime jeli moguća konverzija bez formatiranja? Hdd mi je pun, cca 500 GB i jednostavno nigdje nemam dovoljno mjesta da to spremin kako bi formatiro disc...

15 godina
erazmo kaže...

da, sad sam malo podrobnije sve pogledo i vidim da tv traži FAT ili FAT 32, a moj hdd je ntfs.

Enigma riješena, bar prvi dio.

Drugi dio je kako to konvertirati da ne izgubim podatke. Naime jeli moguća konverzija bez formatiranja? Hdd mi je pun, cca 500 GB i jednostavno nigdje nemam dovoljno mjesta da to spremin kako bi formatiro disc...

Iskreno to ti nisam siguran, ali vrlo lako je moguće da to ne možeš izvest nikako bez formatiranja, budući da FAT ne podržava datoteke veće od 4GB, a vjerujem da ih imaš tu i većih od 4GB.

U teoriji nema razlike između teorije i prakse ali u praksi ima.
14 godina
neaktivan

neću riskirat, probat ću kod nekog prijatelja koji ima dovoljno mjesta

tnx enivej

P.S.

(ovime ne smatram da je tema zatvorena, bilo je tu još pitanja... :))

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice