DVB-T na kompu

poruka: 9
|
čitano: 2.985
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
DVB-T na kompu

Pozdrav, nisam siguran da je već bilo pitanje.

Imam doma viška jedan digitalni receiver, pa me zanima da li postoji kakav pretvarač iz SCART u USB, da omogući gledanje telke na kompu. Znam da bi to značilo analogni signal u digitalni, al mozda tu pretvorbu radi u hodu. Znači tv signal ide direktno s antene u receiver i preko scarta ako moze šalje ga na komp, di bi se gledao tv program.

Druga solucija mi je kupiti jedino DVB-T na usb-u ili DVB-T karticu.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: DVB-T na kompu

Nope, ne može.

USB DVB-T kartica (ili interna DVB-T kartica) su jedino rješenje.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
DVB-T na kompu

To ti je jedino moguce ako imas neku staru TV karticu koja pretvara analogni u digitalni signal. No ako nemas, onda je puno bolje kupiti DVB-T karticu i gledati televiziju direktno preko nje.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Balir kaže...

Imam doma viška jedan digitalni receiver, pa me zanima da li postoji kakav pretvarač iz SCART u USB, da omogući gledanje telke na kompu. Znam da bi to značilo analogni signal u digitalni, al mozda tu pretvorbu radi u hodu. Znači tv signal ide direktno s antene u receiver i preko scarta ako moze šalje ga na komp, di bi se gledao tv program.

Hvala unaprijed.

Normalno da je moguće. Međutim, trebaš jedan dodatni uređaj (za video capture) kojeg ćeš spojiti između risivera i pc-a. osobno imam pinnacle 710-usb uređaj, a s njime dodatno vršim prebacivanje materijala sa starih vhs kaseta na pc odnosno sa starijih video kamera s miniDV. dakle, trebaš taj ili slični uređaj, te kabel scart-> s-video, audio (crveni i bijeli činč). izlaz iz tog uređaja je usb kojeg uključiš u pc. s odgovarajućim softwerom sve ide OK i nije niti malo komplicirano.

Sve bi ja to, rođo, šmajserom!
16 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Normalno da je moguće. Međutim, trebaš jedan dodatni uređaj (za video capture) kojeg ćeš spojiti između risivera i pc-a. osobno imam pinnacle 710-usb uređaj, a s njime dodatno vršim prebacivanje materijala sa starih vhs kaseta na pc odnosno sa starijih video kamera s miniDV. dakle, trebaš taj ili slični uređaj, te kabel scart-> s-video, audio (crveni i bijeli činč). izlaz iz tog uređaja je usb kojeg uključiš u pc. s odgovarajućim softwerom sve ide OK i nije niti malo komplicirano.

Ah sve je moguće...i koliko ga tako nešto izađe? Kao 3 DVB-T kartice...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
17 godina
neaktivan
DVB-T na kompu

Nisi u pravu jer sve nije moguće. Npr. drveni šporet za višekratnu uporabu nije moguć {#}

Čovjek je lijepo pitao i odgovorio sam mu da je moguće i kako da si to napravi. Na njemu je da odluči hoće ili ne.

Sve bi ja to, rođo, šmajserom!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...
Balir kaže...

Hvala unaprijed.

Najbolja solucija slažem se.Tv capture card ili neki drugi video capture card i problem riješen.Potraži na njuškalu neku polovnu ako nemaš para za novu.Osobno koristim već nekoliko godina Leadtek PCI tv capture card i super zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 18:04 (explorer).
15 godina
explorer kaže...

Najbolja solucija slažem se.Tv capture card ili neki drugi video capture card i problem riješen.Potraži na njuškalu neku polovnu ako nemaš para za novu.Osobno koristim već nekoliko godina Leadtek tv capture cardi super zadovoljan.

Meni je osobno bolje kupiti radije DVB-T karticu i onda direktno na kompjuter sa signalnom. Zar nije bolje ići direktno digitalno nego digitalno-analogno-digitalno?

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 18:06 (captain_soap_McTawish).
13 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
explorer kaže...

Najbolja solucija slažem se.Tv capture card ili neki drugi video capture card i problem riješen.Potraži na njuškalu neku polovnu ako nemaš para za novu.Osobno koristim već nekoliko godina Leadtek tv capture cardi super zadovoljan.

Meni je osobno bolje kupiti radije DVB-T karticu i onda direktno na kompjuter sa signalnom. Zar nije bolje ići direktno digitalno nego digitalno-analogno-digitalno?

U prvom postu je čovjek napisao da ima viška DVB-T receiver pa sam zato napisao da je to najbolja solucija za njegov slučaj {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice