Koji tablet da uzmem? izdvojena tema

poruka: 3.755
|
čitano: 2.171.627
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

moj op.sustav na mobitelu je android

mogu li taj op. imati i na tabletu i  je li mobile verzija na tabletu ima isti omjer velicine kao i na mobitelu?

0 1 hvala 0
14 godina
Re: Koji tablet da uzmem?
tommyboy2 kaže...

moj op.sustav na mobitelu je android

mogu li taj op. imati i na tabletu i  je li mobile verzija na tabletu ima isti omjer velicine kao i na mobitelu?

Što se tiče OS-a, na tabletama imaš sve moguće varijante, i jako puno omjera display-a i rezolucija, a normeš i cijena. Ja preferiram dugoročno gledajući kvalitetniji gadget, ako ništa, zbog boljih općih specifikacija. Makar, u zadnjih nekoliko mjeseci, uočio sam podosta ljudi i sa 7 incha tabletama, i svi su bili vrlo zadovoljni, jer je to ono što njima treba. Što se tiče mobilnih verzija, možeš slobodno zaboraviti na njih na tabletima, odlično funkcioniraju one punokrvne!
ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 23:43 (ATJLučko).
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Bok,

Trebala bi mi neka preporuka za tablet koji bi bio uglavnom za kućnu upotrebu (surfanje, email, gledanje videa/filmova, solidne rezolucije) do 1500 kn

unaprijed zahvaljujem {#}

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ddarknessfairyy kaže...

Na tabletu u postavkama možeš odrediti kakvu vrstu browsera želiš. Tako da ako ti je presitno desktop verzija možeš prebacit na mobilnu verziju.Ja ga isto koristim jer ne smijem dugo sjedit za računalom al ga imam na desktop verziji i nije mi presitno. Više me muči pisanje po njemu jer mi je tastatura presitna.

A što se tiče čitanja koristim dva programa BookReaderfree(Tanglin) on ti čita skoro sve formate i dosta je pregledno(možeš sam namjestiti veličinu slova) listati ko knjigu ili samo dodirom okretati stranice i Basic docx reader (za čitanje docx-a)

mozes li kliknuti na  neki tekst na index.hr i napraviti print screen, to mi je bitno jako?

cini se da je taj tvoj tablet ok za citanje tekstova, mozes li mi reci koji je i kolko si ga platio i di ?

Znaci taj BookReaderfree(Tanglin)downloadam na tabletu i otvaram knjige u epub formatu sa njim?

Da li je on nesto kao adobe reader ?

Podrzava li pdf format?

Taj bookreader je samo za e knjige ili za sve?

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 18:04 (tommyboy2).
12 godina
neaktivan
tommyboy2 kaže...

mozes li kliknuti na  neki tekst na index.hr i napraviti print screen, to mi je bitno jako?

cini se da je taj tvoj tablet ok za citanje tekstova, mozes li mi reci koji je i kolko si ga platio i di ?

Znaci taj BookReaderfree(Tanglin)downloadam na tabletu i otvaram knjige u epub formatu sa njim?

Da li je on nesto kao adobe reader ?

Podrzava li pdf format?

Taj bookreader je samo za e knjige ili za sve?

pozdrav

Imam Prestigio Pmp5101c (1700kn prije mesec dana sad ih ima jeftinijih).

Prestigio ima svoj Ereader koji čita pdf. Bookreader ti čita epub,mobi, azw, prc, doc, txt, htm (skineš ga besplatno preko google play-a), adobe reader možeš isto skinut ako ti treba.

A veličina teksta ti ovisi o tome kak okreneš tablet.

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Da li na svakom tabletu mogu skinuti si i koristiti taj bookreader?

Koja je razlika izmedju tableta i multipada, da li je to jedno te isto?

Ovaj mi je zanimljiv tablet-Multipad 2 Ultra Duo 8.0

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 16:51 (tommyboy2).

0 0 hvala 0
14 godina
tommyboy2 kaže...

Da li na svakom tabletu mogu skinuti si i koristiti taj bookreader?

Koja je razlika izmedju tableta i multipada, da li je to jedno te isto?

Ovaj mi je zanimljiv tablet-Multipad 2 Ultra Duo 8.0

Ovo što si ti zaigrao je "Prestigio" brand, a to što se on zove "Multipad", to ti jesmo ime tog konkretnog gadgeta, kao kod Samsunga Note 10.1 2014 Edition, ili kod Apple-a, iPad Air, iPad Mini, .... Na skoro svim tabletima možeš koristiti "sav" software, samo je pitanje do koje granice opterećenja Hardware-a istog. Ako, ne budeš stavljao na tabletu puno dodatnog software-a, ne vidim razloga da ti ne radi.
ATJ Lučko
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Kolko u prosjeku traje baterija kod tableta?

Imam ebook citac sagem er 6003g za kojeg pise na internetu da kada ga se 4 sata puni da se onda moze mjesec dana citati bez da ga se puni ikako

sto nema veze nikakve posto kada ga ja napunim do kraja nakon 6 sati citanja mi se isprazni

Taj e book citac ima ekran od 6 inca i on mi je savrsen za citanje e-knjiga (epub,pdf),

ima dimenzije dzepne knjige,savrsen je i za visesatno drzanje u ruci i nije tezak.

Bitno mi je da  tablet nije pretezak za duze drzanje u ruci

Kolko je idealno da mi tablet ima inceva?

Koristit cu ga samo za citanje tekstova sa webportala raznih(net.hr,index,sportnet,kolumne,...) i citanje e-knjiga

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 21:33 (tommyboy2).

0 0 hvala 0
14 godina
Koji tablet da uzmem?
Što se tiče bakterije kod tableta, to je vrlo rastezljiv pojam, sve ti ovisi koliko ga, zašto i kako koristiš. Ako bi samo čitao, recimo 4 sata na dan, sa svjetlošću na 35%, baterija bi mogla možda izdržati i do 4 dana, sve ovisi koliko ima zapreminu! Kada bi gledao i YouTube, baterija bi ti sigurno kraće radila, igrice da i ne spominjemo. E Reader, pogotovu sa monokromaskim ekranima su upaljač kategorija po potrošnji, nije baš usporediti ih sa tabletama, jednostavno nisu ista kategorija.
ATJ Lučko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
tommyboy2 kaže...

Kolko u prosjeku traje baterija kod tableta?

Meni osobno baterija traje najviše 8 sati. S tim da ga ja u tih 8 sati pošteno ugnjavim: igram igrice, gledam serije(na yt i preko neta), čitam novine, knjige, koristim pinterest,office,fb,skype i blogger.

Ako ga misliš koristiti kod kuće onda ti je to manje bitno jer se uštekaš u struju i nastaviš raditi dalje.

Samo čitanje knjiga najmanje troši bateriju, wifi ju dosta ždere al možeš namjestit da se isključi dok ne koristiš net.

Sami tableti(svi) su prilično lagani, a ako moraš bit u krevetu možeš ga naslonit na npr stranicu noćnog ormarića i tako čitat(isprobano).

Idealna veličina ekrana ovisi o tome dal si čorav ili nisi. Osmijeh

Don't blink. Blink and you're dead. They are fast. Faster than you can believe. Don't turn your back. Don't look away. And don't blink. Good Luck.
12 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Imam jedno  vazno pitanje za vas posto vidim da se kuzite u takve stvari.

Imam novi mobitel sony xperia m na kojeg stalno idem na internet .

Na njemu u zadnja 2 mjeseca najcesce idem na youtube i gledam serije i filmove.

Kada idem na youtube gledati filmove naravno da mi se baterija brze trosi nego inace pa moram svaki dan mobitel puniti

(kada ne koristim internet ugasim wireless, pa mi naravno baterija traje danima).

Zanima me ako svaki dan na njemu gledam filmove na youtubeu i svaki dan ga punim, da li ce mi se tako baterija ostetiti odnosno oslabiti

pa da moram novu bateriju za mob. nabavljati?

Da li mi se moze dogoditi da onda ne mogu koristiti mobitel bez da mu je punjac ustekan u struju?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.2.2014 1:10 (tommyboy2).

0 2 hvala 0
15 godina
Tema je o tabletima. Citaj malo.
PUTA MADRID
16 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Jel zna netko gdje se moze isprobati ASUS MeMO Pad 10 (ME102A) u Zg?

Ima li nesto bolje za tu lovu?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
14 godina
partyk kaže...

Jel zna netko gdje se moze isprobati ASUS MeMO Pad 10 (ME102A) u Zg?

Ima li nesto bolje za tu lovu?

nino_z kaže...

O kojoj je ovdje konkretno lovi riječ, nigdje ne vidim cijenu?!
ATJ Lučko
14 godina
Koji tablet da uzmem?

Pozdrav, trebam savjet. Brat planira kupiti tablet prvenstveno za čitanje skripti i gledanje filmova.

Želi 10" IPS ekran, giga RAM-a i planira potrošiti nekih 1700 kuna. Ni lipe iznad toga.

Našao sam na Extreme Digital ovog Asusa  i izgleda mi sasvim ok za to. 

Ak imate bilo kakav bolji prijedlog, slobodni me savjetujte.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

Trebam neki tablet velikog ekrana, sa dugotrajnom baterijom, kvalitetnom slikom i dovoljno velikom memorijom. Za oko mi zapeo Cube U30GT2 sa banggooda.

RK3188 1.8GHz Quad core, 2 Gb RAM, 1920*1200 ekran, 10 000 mA baterijom. 186 eura + PDV ( -10 $) = cca 1750kn (+/- 50 kn)
http://www.banggood.com/Wholesale-CUBE-U30GT-Quad-Core-1_8GHz-10_1-Inch-Android4_1-Tablet-p-66187.html
Ne treba mi kvalitetna kamera, 3G nije nužan (ali ako ima tablet u tom rangu podjednake cijene naravno da bih ga uzeo), neću s njime igrati igrice nego će služiti kao svojevrsna (lošija ali jednostavnija za nošenje) zamjena za laptop, za surfanje preko wi-fi mreže i naravno, gledanje filmova u krevetu :) .

Nisam siguran podržava li ovaj model OTG, ali to mi je vrlo bitno.

Ima kakvih savjeta?

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 16:14 (Interland).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
WItcher kaže...

Nexus

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
12 godina
Koji tablet da uzmem?

Teta mi je trebla kupiti apple ali mi je malo skup mislim dati 2000 kn za 7'' tablet   {#}

šta kažete na ovaj

http://www.diskont24.com/product.php?productid=132580&cat=566&page=2

Moj PC  
0 3 hvala 0
13 godina
Koji tablet da uzmem?

Buraz ima tog asusa, a od ponedjeljka sam i ja ponosan vlasnik jednog :)

uglavnom, tablet je odličan, za te novce boljega nema, ekran odličan (boje žive, nisu isprane, kut gledanja odličan, slika nije zrnata, piksele sam uspio vidjet tek kada sam ga baš približio da mi je nos dodirivao, nemaš problema ni kad je jako sunce vani, sve se jasno vidi)

Baterija je burazu trajala oko 10ak sati, kamera je super, jbga nema bljeskalicu ali po danjem svjetlu slika sasvim pristojne fotografije.

Sučelje fluidno, nema lagga, Pretraživanje neta isto tako fluidno, imao sam 6 tabova otvorenih u chromeu i nije bilo lagga.

Igrice se super vrte, ostao sam iznenađen :) al to ne igre tipa temple run, nego baš zahtjevnije 3D igre tipa fast and furious 6, neke moto utrke je imao.

Kučište je plastično al je čvrsto, nigdje ništa ne škripi, dobra je kvaliteta izrade.

Filmove nisam imao priliku probati još, ali definitivno budem HD film stavio da vidim kako vrti

To ti je ovako okvirno, planiram detaljni rewiev napraviti kada moj stigne.

I još nešto, barem meni važno, a to je WiFi, ima jako dobar prijem, u dnevnom boravku imam 4 od 4 (ponekad imam 3 od 4) crtice, znači jako dobro hvata mreže (moj AP je TP-Link WA801ND). Brzina linka se kreće od 135 mbps (max za ovaj tablet, AP može postić do 300mbps) pa do 108 mbps u kuhinji di se moj mob uopće ni nemože spojiti na WiFI (jbga, prestigio neki)

Ta brzina je dovoljna za stream HD filmova

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 9:16 (Gigabyte091).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
Koji tablet da uzmem?

U kombinaciji sa MX Playerom (Postavljen na H/W dekodiranje) i ARMv7 NEON codecom (program je preporučio ovaj codec) vrti čistokrvni 720p film (+srt titlovi) bez ikakvih zastajkivanja :)

Te postavke koristim na mobu pa sam ih i tu stavio

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 13:40 (Gigabyte091).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

pozdrav...trebam vašu pomoćš da mi preporučite dobar tablet do 300 eura max.

prvenstveno bi ga koristio za gledanje filmova na njemu pošto puno putujem ..što znači da može glatko filmove vrtiti...može i 720p ako ne 1080p...da baterija drži bar za 2 filma...i da je oko 10" ekran...

btw za usporedbu moja mama ima neki tablet samsung tab 3...mislim da oko 130eura košta...7" je i jako je spor...takvo nešto ne dolazi u obzir

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Možda Nexus 10, malo je više ali ako ga vani kupuješ trebao bi biti jeftniji.

12 godina
nino_z kaže...

Ovog imam i mogu preporučiti. Odlična kupnja! Cijena oko 2300 kn.

15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

nexus 10 i ovaj asus memo fhd10 koštaju 299 eura vani...

po tome dajem prednost nexusu, zar ne..samo što je trenutno rasprodan..ima ga samo na amazonu..al u dućanima nisam našao

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Da nexus ima veliku prednost.

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Da nexus ima veliku prednost.

ovaj nexus je zvijer....vjerujem da sam našao tab za sebe...samo da ga još nađem u nekom dućanu u minhenu

Edit: nema nexusa u njemačkoj za kupiti..bar ne sada..našao sam samo jedan u adm-u u zagrebu al taj je 350 eura

btw između ova dva jel se isplati ovih 70eura dati za ovaj fhd10

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5676&idPhone2=5495

napomena da mi tab treba prvenstveno za filmove

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.2.2014 17:57 (rjanko).
15 godina
neaktivan
Koji tablet da uzmem?

ekipa predložite mi neki tablet do max max 1700 kuna, da ima quad CPU, 2GB RAM-a (može i 1GB, ali poželjno 2GB), 16 ili 32GB memorije za pohranu, obavezno 10.1 display i da je naravno Android OS, 3G mi ne treba...i da je u trgovini, ne idem na polovno

gledam Trekstora xiron 10.1

je li ga netko kada imao priliku koristit i ako da kakav je u radu i izvodi li sve funkcije fluidno, po komponentama bi trebao, ali zanima me ponašanje u praksi

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.2.2014 10:53 (kale_fotograf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kale_fotograf kaže...

ekipa predložite mi neki tablet do max max 1700 kuna, da ima quad CPU, 2GB RAM-a (može i 1GB, ali poželjno 2GB), 16 ili 32GB memorije za pohranu, obavezno 10.1 display i da je naravno Android OS, 3G mi ne treba...i da je u trgovini, ne idem na polovno

gledam Trekstora xiron 10.1

je li ga netko kada imao priliku koristit i ako da kakav je u radu i izvodi li sve funkcije fluidno, po komponentama bi trebao, ali zanima me ponašanje u praksi

Ima tu nešto približno,ali neznam kakva je kvaliteta.

http://www.hangar18.hr/hr/proizvodi/20082/4014/tablet-97-h18-powertab-br974g

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice