Procjena računala za prodaju

poruka: 1
|
čitano: 1.662
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Prodaja računala

Pozdrav, imam računalo staro nešto više od 3 godine, kupljeno u linksu, te monitor star 6 - 7 godina. Namjeravam ovih dana kupiti laptop radi potreba faksa, a usto da se i na njemu može nešto igrati. To će vjerojatno bili Inspiron N5110 ili ASUS K53SV-SX082, a gledajući po netu njihove performanse u igrama vidim da će to raditi kao na ovom računalu, a možda i bolje. Dakle, sa starog bi računala ostavio samo slušalice, napajanje, hard disk i pržilicu, koji će biti upotrebljivi u slaganju novog Ivy Bridge računala na sljedeću zimu. Ostalo bi sve bilo za prodaju, pa bih volio da mi netko iskusan i tko je u toku sa tehnikom procjeni vrijednost ovih komponenata. Sve su ispravne. Dakle:

Procesor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

Memorija: 2048MB RAM, Kingmax @ 800Mh, DDR2 (jedna keksa)

Grafička kartica: Gigabyte Radeon HD 4850 512 MB (RV770) 625 MHz / 993 MHz (single slot hlađenje, kada sam je kupovao ta je verzija jedina bila dostupna, nakon nekog vremena su došle dualslotne verzije sa boljim hlađenjem, ali kod ove nikad nije bilo problema kao pojavljivanje artefakata u igrama i slično, ali je temperatura u većini slučajeva između 80 u idleu i 95 stupnjeva pod najvećim naporom)

Matična ploča: ASUS P5Q - Pro

Kućište: Sharkoon Rebel 9 sa 250 mm ventilatorom sa strane i prednjim od 88 mm mislim, ali nisam siguran, sa plavim led svjetlom

Monitor: LG FLATRON F720B

Tipkovnica: Logitech Classic Black

Miš: Razer Copperhead Anarchy Red

Podloga za miš: Sharkoon XL

Zašto ne namjeravam prodavati ostale komponente? Smatram da mi nije isplativo, a vi me možete ispraviti ako ste drukčijeg (točnijeg) mišljenja. Naime, imam Samsung SATA pržilicu za koju smatram da će biti upotrebljiva u izgradnji novog računala za cirka godinu dana, slušalice kao slušalice, Plantronics GameCom 367, meni odlične, i trebale bi također biti više nego upotrebljive, ne vidim razloga zašto ih mijenjati, hard disk ću pretvoriti u eksterni i imati 500 gigabajta za razno razne fajlove (filmove, serije etc.), a napajanje je OCZ GameXStream od 600 W, znači ima snage više nego dovoljno, i kvalitetno je, OCZ je odličan brand, samo me strah da mi se možda neće moći spojiti na njega procesori i grafičke kartice novije generacije. Ako mislite da mi je isplativije prodati cijelokupno računalo, izuzev slušalica, njih ne prodajem :D, recite. Kažem vam, nisam u toku tako da me možete ispraviti. Unaprijed hvala.

E8400, HD4850 512 MB, 2 GB Kingmax 800 mhz, Samsung 500 GB HDD, Asus P5Q-PRO, OCZ GameXStream 600 W
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 17:29 (crimsjeee).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice