Već par godina se bavim izradom web stranica, draže mi je programiranje php / mysql, nego upotreba grafičkih alata PS i FW za dizajn. Ovdje po Bosni i Tuzli sam tražio kvalitetnog web dizajnera i nisam našao, tj javljali su se ljudi na oglas, ali nisu mogli zadovoljiti moje zahtijeve.
U oglasima sam tražio web dizajnera koji može relativno brzo osmisliti izgled stranice, da zadovolji standarde, full css, table less, web 2.0, itd itd.
Dao sam i primjer stranica kakve bi trebale biti :) na http://www.screenalicious.com/ moze se naci ogroman broj radova na koje ja jednostavno ostajem otvorenih usta i očiju :) i tu tražim inspiraciju.
Imali neko ovdje slobodan da bi se bavio iskljucivo web dizajnom? Radovi bi morali biti u klasi onih kakvi se mogu naci na gore postavljenom linku.
Veliki broj poslova sam ispustio zbog nedostatka dizajnerske inspiracije, naceo sam i holandsko trziste sa 7 projekata od kojih su danas jos tri - četri online petergelderblom.com , clubrevolution.nl, baggibegovic.com (stranica nije odrzavana i bile su naknadne intervencije nekih drugih ljudi), feestdjpascal.com Iskreno ja nisam zadovoljan dizajnom svojih radova, no klijenti jesu, čak sam neke radove morao 'pokvariti' da bi udovoljio klijentu.
Moj sajt www.salines.biz je duže vrijeme u izgradnji zbog nedostatka vremena, inače potpuno prelazim na korišćenje cakePHP frameworka i cilj mi je formirati tim.
Trenutno sam pred odlukom da poslije Uskrsa preselim u Zagreb i da tamo pokušam uz druge redovite poslove, nastaviti raditi u slobodno vrijeme i kao programer freelancer.
Vaše mišljenje?