Test sigurnosnog softwarea

poruka: 537
|
čitano: 83.841
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Test sigurnosnog softwarea
deadman kaže...

Meni kombinacija Avast + ClamAV + Comodo firewall zauzima manje od 14 MB. Cool

Potrosnja memorije tu nije bitna uopce, pogotovo danas ak imas 2gb memorije a to svi imaju na Windows 7 ili na XP sa 1gb minimalno. Bitno je kolko to utjece na rad samih windowsa i usporavanje, deinstaliraj svu zastitu pa probaj onda radit na windowsima pa ti bude sve jasno.Belji se Kaj ce ti ClamAV uopce u toj kombinaciji, osim kaj tjera vrpce oko kuce ne radi nista pametno.Nevinašce

17 godina

avira suite vam dodje kao free sto se tice primjecivanja da uopce postoji.

premium ili suite ste svi i isprobali...i kad napravi update 3mb i nadogradi nigdje nista ne zasteka,samo popup prozorcic.

bitdefender ima neki cudni proces kod instalacije svakodnnevnog update i zatrza browser ili nesto sto radite.. bas se primjeti.

Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
15 godina
rambox kaže...

Potrosnja memorije tu nije bitna uopce, pogotovo danas ak imas 2gb memorije a to svi imaju na Windows 7 ili na XP sa 1gb minimalno. Bitno je kolko to utjece na rad samih windowsa i usporavanje, deinstaliraj svu zastitu pa probaj onda radit na windowsima pa ti bude sve jasno.Belji se Kaj ce ti ClamAV uopce u toj kombinaciji, osim kaj tjera vrpce oko kuce ne radi nista pametno.Nevinašce

Otkad sam instalirao Windowse (a sada sa svim programima koje imam) ne osjećam neku bitniju razliku u performansama (vjerojatno zato što imam 4 GB Nevinašce). Znam da nemaju svi toliko, ali ova kombinacija mi ne stvara nikakve probleme. Vjeruj mi, ClamAV zaustavlja ono što niti Avast niti Comodo firewall nisu tako da ipak ima posla i za njega.  Nevinašce

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
15 godina
neaktivan
deadman kaže...
Meni kombinacija Avast + ClamAV + Comodo firewall zauzima otprilike 14 MB.  Cool

Nije točno...pogledaj koje si procese pokazao....samo sučelja aplikacija....

Npr. fale ti Comodov cmdagent.exe i Avastov AvastSvc.exe, za ClamAV ne znam koji su točno....

Samo Avast ti je blizu 30 MB, CIS 10-20 MB......

Daj napravi screenshot svih procesa (sortiraj po aplikacijama, možeš i s običnim Task Managerom).

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.9.2010 21:10 (siketa).
16 godina
neaktivan
siketa kaže...
deadman kaže...
Meni kombinacija Avast + ClamAV + Comodo firewall zauzima otprilike 14 MB.  Cool

za ClamAV ne zna.m koji su točno....

uz iptray.exe ide i agent.exe kod clama (ako se ne varam,nisam ga dugo koristio)a taj isto guta.
nakupi se dosta toga,no to je sve ništa u odnosu na ono koliko av uzme rama za sebe u samom startu,prilikom instalacije

17 godina
neaktivan
moderator

Mozda je meni promaklo ali da li je netko testirao Kaspersky IS 2011 ili NOD (nije valjda da ESET nema IS, a?)

I opet, da bi ste bilo fer ispred drugih a i pred sebe morate postaviti realne uvjete za testiranje a ne virtualne masine da ne bi ove utjecale (obicno lose) na performanse i testiranje.

I zasto ne koristite test rutine kao i sve softverske kuce koje testiraju IS (AV) resenja? Kada znate konacan ishod testiranja nije dobro.

Da li je netko vec instalirao IS resenje na vec inficiran sustav?

██████████████████████
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Mozda je meni promaklo ali da li je netko testirao Kaspersky IS 2011 ili NOD (nije valjda da ESET nema IS, a?)

i mene bi zanimao test esetovog is-ja ili bar antivirusa,i kakav je taj njihov threatsense engine u praksi..

16 godina

momci ocu da maknem avast antivirus 5 free i da stavim CIS ( free verzija) ?

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
17 godina
neaktivan
moderator
jukiii kaže...

momci ocu da maknem avast antivirus 5 free i da stavim CIS ( free verzija) ?

Samo napred. Ali se prvo osiguraj da dobro maknes avasta i zatim stavi CIS

Proviri na vastovu stranicu da vidis da li mozda ima kakav tool za deinstalaciju antivirusa

██████████████████████
16 godina

Jel mi mozes rec kakav je Cis? koja je razlika izmedu Avasta i njega?

My Only Fear of Death Is Coming Back Reincarnated.
17 godina
neaktivan
moderator
jukiii kaže...

To sam dragi Bog zna i...siketa :)

██████████████████████
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 0:08 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
jukiii kaže...

drži se ti avasta,cis bi ti mogao zakoplicirati život,uostalom imaš sedmicu,i taj njen firewall nije za odbaciti..

17 godina
Test sigurnosnog softwarea - AVG Free 2011

AVG Free 2011

Evo 2 testa od 2 lika

1 test by Languy99

2 test by TheBuckBull

Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
I zasto ne koristite test rutine kao i sve softverske kuce koje testiraju IS (AV) resenja? Kada znate konacan ishod testiranja nije dobro.

Da li je netko vec instalirao IS resenje na vec inficiran sustav?

Ovo što osobno testiram je čisti amaterizam i to sam već napisao.

Nije mi cilj raditi testove na razini AMTSO-a, već ovako....za dušu...a možda nekome bude i od koristi....

I testovi su za proaktivnu, a ne reaktivnu zaštitu.....bolje spriječiti nego liječiti (a tada se ipak više pouzdajem u restore imagea nego čišćenje).

Lazarus Long kaže...

Proviri na vastovu stranicu da vidis da li mozda ima kakav tool za deinstalaciju antivirusa

Ima.....http://www.avast.com/uninstall-utility

ali može i s Revo Uninstallerom maknuti....

Lazarus Long kaže...

To sam dragi Bog zna i...siketa :)

Hvala, ali "izgorjeli" je puno jači od mene što se CIS-a tiče...Namigiva

ZIG ZAG
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 10:22 (siketa).
15 godina

AVG Free 2011.

AVG IS 2011.

AVG IS 2011.

16 godina
softwaremaniac kaže...

AVG Free 2011.

AVG IS 2011.

AVG IS 2011.

Prvi link je već stavio djigibao, drugi je beta, a teći nisam pogledao... samo da napomenemNamigiva

Inače evo ja sam malo pogledao na vm plaćenu verziju AVG 2011 antivirusa.

Revom sam izbrisao prijašnju v9, te novu aktivirao sa onim giveaway ključem

za v9(sjećate se giveaway-a?Osmijeh) i sve je prošlo bez problema(aktivirano!).

Download instalacije je bio 110.9 MBIznenađen, mada po netu kažu neki i 135 MB - ja nisam instalirao toolbar, a Revo pokazuje

93.35MB na disku.

Pobrojao sam 11-12 procesa u taskuIzlanuo se i otprilike troši manje više 45 MB RAM(čini mi se ipak nešto više, možda nisam dobro pobrojao, a poneki procesi se pale i gase povremeno tako da... -predzadnja slika).

Razlika od free verzije je samo Online Shield - http://free.avg.com/ww-en/product-comparison

Ima i nekakav PC Analyzer koji kao pronalazi greške u registru, gleda fragmentaciju itd. i kad stisnete da popravi(Fix Now)  on vas odvede ovdje, dakle ova je opcija totalno bezveze, još uz to i na plaćenoj verziji(24.30 EUR).

edit: inače kad smo već tu da kažem da na istoj virtualki imam Immunet protect koji nije prepoznao AVG ni nakon nekoliko restarta

dok je predhodnu verziju(koja je bila prije njega instalirana) normalno prepoznavao - zadnja slika

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 0:32 (brixy).
15 godina
neaktivan
brixy kaže...
Razlika od free verzije je samo Online Shield - http://free.avg.com/ww-en/product-comparison

Samo dodatak da AVG Free ima i IDP (Identity Protection) modul, što netočno piše u ovoj usporednoj tablici da ga nema.

ZIG ZAG
16 godina
siketa kaže...
brixy kaže...

Samo dodatak da AVG Free ima i IDP (Identity Protection) modul, što netočno piše u ovoj usporednoj tablici da ga nema.

U istoj toj usporednoj tablici stoji i da plaćena verzija ga nema, a ima ga - dakle razlika je samo u Online Shield, koliko ja vidim zasad...

...najvjerojatnije njihov previd

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.9.2010 19:41 (brixy).
17 godina

neznam..bilo je raznih misljenja.

ja smatram ovo jako zgodnim skupom alata, koji radi kao portable gdje god bili.

(90mb, jedina mana glomaznost)

http://www.emsisoft.com/en/software/eek/

Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa, bandiera rossa Avanti o popolo, alla riscossa Bandiera rossa trionferà.
17 godina
neaktivan
moderator

Da li zna "raditi" ispravno u Safe Modeu? Jeli sve funkcionalno kada si u Safe modu?

Što ako imam još šest mjeseci života? Pisao bi što je brže moguće. Isak Asimov
17 godina
Lazarus Long kaže...

Da li zna "raditi" ispravno u Safe Modeu? Jeli sve funkcionalno kada si u Safe modu?

nisam probao.

budem.

valjda "radi".

hajde skini i ti, portable je...slepas ga sa sobom.

mozda gdje pomogne na terenu ;)

17 godina
neaktivan
moderator

Probao sam

Radi*

Necu ga slepati vec cu ga staviti na google ili gdje vec (Mogu i na Norton Online Backup....dali mi 25 GB na dvije godine for free Cool  ) 

*doduse testirao sam ga samo na EICAR test fajlove (razne ekstenzije). Ovo je bolje posto ima GUI u safe modeu. Norton nema GUI vec pita "Nema GUI-a, hoces full system scan?"  Nevinašce

Što ako imam još šest mjeseci života?? Pisao bi što je brže moguće. Isak Asimov
17 godina
neaktivan
moderator

Ne mogu a da ne kazem ovo u vezi Nortona i pretplate. Mozda netko pamti ali ja sam vec rekao da sam imao neiskoristeni NIS 2010 sa licencom za  jedan PC i jednu godinu i sa istom sam bio u mogucnosti da aktiviram NIS 2011

Kod mene nedoumica je bila to sto sam vec imao oko 80-90 dana preostala od NIS 2010 i nisam znao da li cu dobiti jos 366 kao plus ...ili da budem precizniji , mislio sam da cu dobiti oko 500 dana. Da ne gnjavim....

Ukljucio sam chat sa Symantec uposlenikom i pitam sam ga isto, a on, ljubi ga majka, iz Indije :)))

Pita me nesto u stili, "da li imas problema" a ja "nemam, samo onako pitam" Smijeh  ...a pitao sam, nije da nisam. Odjednom lik me uljudno zamoli da se logiram na Norton Account (kreirate ge nakon instalacije Nortona..onamo vam se cuva serial u slucaju reinstalacije Windowsa ili Nortona, nakon reinstalacije se jednostavno ulogirate na account i ovaj pokupi preostale dane)

Ja se ulogiram i on me ponovo ljubazno zamoli da li cu mu dozvoliti remote pristup na mom racunalu da vidi u cemu je problem. Odgovorio sam potvrdno zato sto sam hteo da vidim sto ce lik traziti na mom PC-u nakon sto sam mu na svim svetskim jezicima objasnio da nemam problema vec da je moje pitanje vezano uz pretplatu.

Enivej...lik je preuzeo kontrolu aktivirao dialog prozor za unos serijskog broja i BAMM...dao mi licencu za 3 PC-a na 500 dana (sada imam 490) 

Epilog

Sada imam jos dvije neiskoristene licence za 2011 i jos jednu za NIS 2010 ...onaj NIS 2010 koji je bio neiskoristen. Ako ste se kojim slucajem izgubili u tekstu da rezimiram. Dali mi NIS 2011 for free...i 25 GB za backup i zahvalili mi na saradnji.
Licenca za NIS 2011 istice   na 02. 2012

NIS 2011 NIS 2011
Što ako imam još šest mjeseci života?? Pisao bi što je brže moguće. Isak Asimov
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 15:32 (Lazarus Long).
17 godina

definitivno trebamo indijca u vladi rh,a i tebi nebi skodilo imati jednog u sobranju :))

bas cool potez.

sto se tice stare licence na novo izdanje, mislim da to vecini ostalih isto funkcionira.

makar iz mog iskustva sa dva av-a.

btw imate i ovo...kupis aviru premium za 20€, odmah zatim je odes nadograditi na suite i dobijas suite na dvije godine. 20€ gratis ;)

17 godina
@Lazarus Long
Sad kao mozes bit dobri djeda Mraz i podijelit te licence ;-)
Muškarci od svojeg donjeg rublja i od žena žele isto: malo podrške i malo slobode.
17 godina

ja je za inat nebi dao nikom :))

17 godina
torrente kaže...

ja je za inat nebi dao nikom :))

Tako je! Nek stavljaju Comodo IS Belji se

15 godina
neaktivan

jao, jao, pa nije beg cicija,. hihihih. a tri ne može istovremeno. uh, morat ću i jednu latinsku, samo da se dosjetim koja bi doslikala pravo stanje stvari

17 godina

bolje kolegi ili prijatelju...ili susjedu :))

osim toga vjerojatno ce svaka aktivacija ili bilo kada da koristis kljuc(za 3 mjeseca nesto formatisras i opet stavis nortona), mozda inzistirati na koristenju maila sa kojim si prijavljen na norton.

znam da bitdefender inzistira na mailu od logina na acc koji posjedujes...avira ne.

tako bi onda morao tlacit lazarusa oko njegovog maila, fail.

15 godina
neaktivan

AMICUS CERTUS IN RE INCERTA CERNITUR.
Pravi se prijatelj poznaje u nevolji.

ili možda bi ova bila prikladnija

BIS DAT QUI CITO DAT.
Dvostruko daje tko brzo daje.Bogataš

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice