Samsung Galaxy S8/S8+

poruka: 3.743
|
čitano: 972.150
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

zanima me kako se može napraviti premještaj back i multi-tasking tipke? (Zamjena mjesta)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S8/S8+
jocommb kaže...
R36 kaže.. 

Po meni nepotrebno, jer nisam vidio neku prednost gašenja aplikacija jel tako i onako sve odlično radi. 

pa jedini razlog sad je bespotrebno trosenje baterije....neka glupa app se pokrene na startup-u i cjelo vrijeme u pozadini radi bespotrebno....a ako radi onda i resurse trosi....

Toliko je to zanemarivo da se ne isplati gasit. Ništa toliko veliko se ne vrti u pozadini šta bi opterečivalo CPU i trošilo bateriju

digitall kaže...

od bloata ti dode skype, facebook i tak to, sto nekome i nije bloat.. ali je dobro sto jednostavno mozes iskljuciti app koji ne zelis koristiti, ne treba ti ni root ni nista, ne mozes je skroz maknuti bez roota, ali kad je iskljucis ne radi nista u pozadini i ne trosi resurse, ne azurira se, nema je u popisu aplikacija..

prije mi je bio bloat i njihov browser, ali je sada odlican i brzinom/glatkocom ubija chrome u pojam, jos kad mu stavis adblock.. tako da to nebi stavio u bloat za sada..

uglavnom nema nikakvog bloata od strane operatera kao ranije..

Meni word,excel,drive i sl...al to je na svakom mobitel predinstalirano. Čast iznimkama. To se jednostavno ugasi.

Ovo što kažeš za Samsung browser - ja ga oduvijek koristim. To je najbolji bowser za surfanje. Lagan i slabo opterečuje bateriju i CPU. Chrome je kriminalno loš

CreaToR kaže...

meni se pojavio burn-in na s8+ (kupljen prednarudžbom) preko više od pola ekrana, odnosno do one linije kada se gledaju videi na youtube-u, odnio ga u arenu i zvat će me kad ugrade novi display, nadam se da do toga više neće doći!
i usput više neću imat red display,  dvije muhe jednim udarcem

Red display se promjeni u postavkama zaslona...namjestiš boje...

exxe kaže... 

To što ti ne vidiš, ne znači da se isto odnosi na sve.

Nemaju svi iste potrebe i načine na koje koriste telefon.

Moj glavni razlog gašenja je ili redudantni app ili smanjivanje šanse da se nešto nepotrebno vrti u pozadini i siše resurse.

Ako nekome pomaže, evo mog popisa - nemojte ga kopirati tj. isključiti sve što i ja i onda mi govoriti "zašto ovo ili ono, ali ovo ti je ok, ili nešto treće", to je moj popis koji odgovara mojim potrebama (a većinu je zamjenio neki drugi app koji mi više odgovara).

Također, ako sam nešto ugasio, ne znači nužno da će zauvijek ostati tako (npr. skužim da mi je nešto postalo korisno ili se dogodio značajan upgrade aplikacije).

Popis ništa poseban i ništa toliko bitno što bi trošilo resurse. Placebo efekt.

digitall kaže...

exxe pa dobro da nisi ekran jos disejblao 

salim se, tebi je to ok, i sigurno mob radi jos brze i manje trosi baterije, meni se neda sa svim tim zajebavat, iskljucim bez nekih posebnih aplikacija i metoda ono sto me ne zanima npr. fejs, skype, health, google filmovi, onedrive i sl. tj. aplikacije koje nikad necu ni pokrenut.. i vec nakon toga se osjeti na brzini i bateriji

Koelga ma placebo efekt. Nećeš ti bržeg mobitela kad makneš google filmove i sl...

10 godina
R36 kaže...
digitall kaže...

exxe pa dobro da nisi ekran jos disejblao 

salim se, tebi je to ok, i sigurno mob radi jos brze i manje trosi baterije, meni se neda sa svim tim zajebavat, iskljucim bez nekih posebnih aplikacija i metoda ono sto me ne zanima npr. fejs, skype, health, google filmovi, onedrive i sl. tj. aplikacije koje nikad necu ni pokrenut.. i vec nakon toga se osjeti na brzini i bateriji

Koelga ma placebo efekt. Nećeš ti bržeg mobitela kad makneš google filmove i sl...

pa, ne bi rekao, osjetno manje ima onih mikro lagova nakon disejblanja tih nekih gluposti, a sam fejs oduzme minimalno 10% baterije kroz dan (probao sa njim i bez njega)

9 godina
odjavljen
digitall kaže...
....

pa, ne bi rekao, osjetno manje ima onih mikro lagova nakon disejblanja tih nekih gluposti, a sam fejs oduzme minimalno 10% baterije kroz dan (probao sa njim i bez njega)

Kod face je najmanji problem sisanje baterije ;) Sam koncept face je problem......Ja ga deinstalirao jer mi ne treba.....A za bateriju me bas briga.....

15 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Uh!

Vidim da izazvah popriličnu raspravu, jako lijepo,svaka čast i hvala vam svima na odgovorima, komentarima!

Ma ja sam primarno mislio ima li ubačenih onih "besplatnih" igrica, predinstaliranih facebook, twitter, instagram, snapchat ljepota, i bar meni, blesastih samsung hub-ova i sličnih budaleština?

Ono, nije mi problem ako su oni "nadogradili" aosp rom i pomoću te nadogradnje dobili neku smislenu, logičnu i svrsishodnu funkciju, al' ako je nešto stavljeno čisto zbog marketinga tj. da bi svuda bilo samsung, samsung, samsung...., te da bi se još dodatno izmuzla lova na spomenutim soc. klijent aplikacijama, e to mi

Opet, znam da smo svi mi različitih afiniteta, potreba, sklonosti, al' ono, tu smo gdje jesmo, nismo na kulinarki (bez uvrede naravno).

Znam, sad netko može reći, a što uopće razmišljaš o tome, ono, mobitel sa možda najjačim SOC-om, a da bi ga nešto poput toga smetalo?!

Uglavnom, nije nešto bitno, al' čovjeka veseli .

I da, hvala!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Ovaj Bixby asistent radi jebeno dobro. Baš sam ga instalirao. Za 5.

- usporedba sa Siri. Siri je amaterka za Bixby.

1 0 hvala 0
17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

prvi put da koristim dosta cesto neki digitalni asistent iako ih je bilo prije ali ai je s godinama po tom pitanju napredovao

cista uzivancija! 

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 23:30 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
4mal kaže...

prvi put da koristim dosta cesto neki digitalni asistent iako ih je bilo prije ali ai je s godinama po tom pitanju napredovao

cista uzivancija! 

Evo ja prvi put...

S ovim Bixby doslovno sve možeš., upravljaš kompletno telefonom. Pljuvali po Bixby bez razloga.

Ja baljezgam gluposti sa Bixby a žena me pita - tko ti je ta Bixby hahahah.

17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

haha pazi se 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Od tolike mrznje prema bixy buttonu sto s moje strane pa tako i svacije bixby (stephanie) mi je zacepila usta haha, stvarno radi dobro, doduse potrebno je znati engleski i povremeno pritisnuti tipku nauci za kontakte jer jednostavno ne razumije hrvaCki, ali sve u svemu jako je koristan, tipa lezim u krevetu i zaboravio namjestit alaram, kazem set my alarm everyday at midnight (radim nocne) i to je to :) 

14 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

ekipica zanima me (a već sam postavio, no nitko mi nije odg) zanima me kako (na koji način) mogu izmjeniti redosljed tipki back,home, multi-task?

Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
Na ovo mislis? U settings - display -
navigation baru su postavke za to
| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | R* Club: vandal_zd | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr | XBox: VandaLpr
14 godina
VandaL.pr! kaže...

to je to, hvala :)

imam jos jedno pitanje

naime kada se u postavkama uključi štednja baterije, dal se može u pojedinim aplikacijama zadati da one ipak javljaju notifikacije i prije no što se pokrenu?

17 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Pod "Battery" dolje na dnu imaš "unmonitored apps". Pretpostavljam da to trebaš.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Gale92 kaže...
VandaL.pr! kaže...

to je to, hvala :)

imam jos jedno pitanje

naime kada se u postavkama uključi štednja baterije, dal se može u pojedinim aplikacijama zadati da one ipak javljaju notifikacije i prije no što se pokrenu?

Štednju baterije nisam ni na jednom mobu u životu uključio.

7 godina
neaktivan
Ljudeki,
Ako ima nekog tko je od 16.8.
na dalje kupio Samsung mob registrirajte se ovdje pa da osvojimo TV :D btw imam s8 plus i za sad je odlican :)
https://www.samsungpoklanja.hr

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Samsung Galaxy S8/S8+

Koristi li tko QHD rezoluciju i u kojim prilikama se vidi razlika koristenjem iste? Mobitel imam mjesec dana i nisam ju ni jednom ukljucio

0 0 hvala 0
14 godina
DzigiBau kaže...

Koristi li tko QHD rezoluciju i u kojim prilikama se vidi razlika koristenjem iste? Mobitel imam mjesec dana i nisam ju ni jednom ukljucio

jedino što ista troši više baterije 

9 godina
odjavljen
Zasto onda S8?
10 godina
Gale92 kaže...
DzigiBau kaže...

jedino što ista troši više baterije 

netocno. koju god rezu stavis nista na bateriji neces dobit. dobit ces nesto sitno jedino ako igras igre.

inace ne razumijem zasto netko ne bi stavio najvecu rezu, tj. da ekran bude ostar kao sto treba biti.. kupis auto sa turbinom i onda je izvadis i vozis se bez nje..

razliku u ostrini ces skuzit ako kao i ja citas web stranice u desktop mode, kad text bude jako sitan onda se vidi da je lakse procitati kad je veca rezolucija, slova su preciznija. u svim drugim uvjetima tesko da se razlika moze skuziti.

evo usporedbe sve 3 rezolucije http://www.androidcentral.com/sites/androidcentral.com/files/article_images/2016/11/gs7-res-loop.gif

15 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Pa nije čudo da na S8/S8+ traje baterija (SOT) više nego npr. na LG G6 kada ovi na S8 i S8+ korist FHD rezu umjesto 2K rezu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
MasterOfDisaster kaže...

Pa nije čudo da na S8/S8+ traje baterija (SOT) više nego npr. na LG G6 kada ovi na S8 i S8+ korist FHD rezu umjesto 2K rezu.

ma nikakve veze to nema, i dalje su svi pikseli ukljuceni i trose struju, nece ih iskljuciti pa da pola ekrana bude crno... razlika se moze osjetiti jedino u graficki zahtjevnim stvarima, i to jako malo. postoji milijun testova po netu, kog zanima naci ce

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.8.2017 12:21 (digitall).
15 godina
digitall kaže...
MasterOfDisaster kaže...

ma nikakve veze to nema, i dalje su svi pikseli ukljuceni i trose struju, nece ih iskljuciti pa da pola ekrana bude crno... razlika se moze osjetiti jedino u graficki zahtjevnim stvarima, i to jako malo. postoji milijun testova po netu, kog zanima naci ce

Ako nema neke razlike previše, a vidio sam na netu da baš i nema barem kod S8, onda ne kužim zašto Samsung isporučuje mob na automatskoj rezoluciji FHD, a ne 2K, koja mu je nativna rezolucija????????????????

10 godina
MasterOfDisaster kaže...
digitall kaže...
MasterOfDisaster kaže...

Ako nema neke razlike previše, a vidio sam na netu da baš i nema barem kod S8, onda ne kužim zašto Samsung isporučuje mob na automatskoj rezoluciji FHD, a ne 2K, koja mu je nativna rezolucija????????????????

nema ni kod s7, od update na 7.0 je uvedena ta opcija izmjene rezolucije, i bila je postavljena na fhd default.. zasto, nemam pojma, mozda zbog boljih reultata u benchmarku ili tako nekih budalastina lol..

probao sam, vidio da nema razlike ni u bateriji ni u brzini rada pa vratio na nativnu i super..

meni je najveca budalastina nemati podesenu nativnu rezoluciju na bilo kojem ekranu, nebitno da li se radi o monitoru, mobitelu, itd.

14 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Pozdrav ekipica, zania me koiko je sigurna kupovina 5V/2A QI Fast Wireless Desktop Charger? Dal ga netko posjeduje?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Sigurna u kom smislu? Ja sam za S6 kupio najjeftinije sa ebaya i svi su radili....Dok god je qi standard nemas brige....

14 godina
Torent kaže...

Sigurna u kom smislu? Ja sam za S6 kupio najjeftinije sa ebaya i svi su radili....Dok god je qi standard nemas brige....

znači nema straha, heheheh 

10 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

ja sam bio uzeo neki jeftikaner sa gearbest i nije bas dugo potrajao, kroz par mjeseci je bacio riku.

ali, dok je radio radio je dobro :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
digitall kaže...

ja sam bio uzeo neki jeftikaner sa gearbest i nije bas dugo potrajao, kroz par mjeseci je bacio riku.

ali, dok je radio radio je dobro :)

Je..s ga koliko kostaju mozes kupiti 3 da imas ;)

14 godina
Samsung Galaxy S8/S8+

Onda je ipak "najbolje" kupiti oriđiđi 

no htio sam nešto drugo pitati, naime zanima me koju bi vi maskicu te zaštitno staklo preporučili. Recimo kada sam koristio Sony imao sam onaj H9 i bio je zaista dobar. Pa me zanima dal nešto slično tome ima i za Samsung...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice