HTC One X

poruka: 2.501
|
čitano: 740.987
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "HTC One X".
13 godina
neaktivan
Re: HTC One X
Pranja kaže...
bpodnar kaže...

Pa to je i trebalo ispasti smiješno. Pusti sad to, reci mi kako se vadi zvučnik iz kućišta? Probao sam al ne ide, ne želim slomiti nešto

Ti si vjerojatno krenuo čupati cijelu ploču oko njega,zar ne? Ona je spojena na kučište sa taljenom plastikom i ne ide van dok se ta plastika ne skine. Sami zvučnik leži u utoru i njega je lako izvaditi sa pincetom.

Naravno da nisam čupao cijelu pločicu, vidio sam da je zvučnik u toj rupi ali nisam ga mogao tako lako izvaditi. Htio sam povući za kontaktne nožice al bilo me strah da ih ne otkinem jer su tanke. 

13 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
Pranja kaže...

Ne,ovo žuto što spominjem je baš ljepljiva traka-ne govorim o bakrenoj za odvodnju topline.

Pitanjce jer mi nije jasno gdje je ta žuta traka. Jel to ovo što sam prikazao bijelim ili crvenim strelicama na slici?

Btw, jedino što vidim oštećeno je ovaj bijeli sloj u obliku pravokutnika bez gornje stranice. Da nije možda to ta traka?

Pa to je to što sam ja rekao, u pravokutnom obliku, viže zapravo kao slovo "U" i nije žuta nego više kao prozirna, bijela. Na slici je to ova najdonja strelica, ovo gore što si označio su kontakti razni, ovo ispod je ljepljivo i vidi se točno da je i njemu jedan komad ostao na uređaju, a ostatak je na kućištu. Pogledaj dolje desno da fali 1.5 cm te trake na kućištu, a taj komad ti stoji na lijevoj strani na uređaju. Ako se uređaj pažljivo vadi i odvaja ta traka ostaje na kućištu i uvjeren sam da se po njoj ne može vidjeti da je uređaj rastavljan. Sa novim kućištem dolazi i nova ljepljiva traka i kad ga jednom sklopiš, ako si bio pažljiv, to izgleda kao tvornički. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 8:39 (bpodnar).
13 godina
odjavljen
assassin.st kaže...
Pranja kaže...

Ne,ovo žuto što spominjem je baš ljepljiva traka-ne govorim o bakrenoj za odvodnju topline.

Pitanjce jer mi nije jasno gdje je ta žuta traka. Jel to ovo što sam prikazao bijelim ili crvenim strelicama na slici?

Btw, jedino što vidim oštećeno je ovaj bijeli sloj u obliku pravokutnika bez gornje stranice. Da nije možda to ta traka?

Ne,to nije to. Ti si označio kontakte za antene. A i njih će ti biti vjerojatno teško skinuti.

Evo vam napisano što je što:

Ali ne razumijem zašto idete rastavljeti uređaj koji ne znate rastaviti,zašto skidate dijelove za koje ne znate što su i zašto pobogu to ne date nekome tko zna što radi?

Ovako ćete potrgati nešto,odnest će te u servis,oni će vas odrapiti po džepu a zbog čega? Boje kučišta.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
assassin.st kaže...
Pranja kaže...

Ne,to nije to. Ti si označio kontakte za antene. A i njih će ti biti vjerojatno teško skinuti.

Evo vam napisano što je što:

Ali ne razumijem zašto idete rastavljeti uređaj koji ne znate rastaviti,zašto skidate dijelove za koje ne znate što su i zašto pobogu to ne date nekome tko zna što radi?

Ovako ćete potrgati nešto,odnest će te u servis,oni će vas odrapiti po džepu a zbog čega? Boje kučišta.

Kontakti za antene se ne skidaju jer nema potrebe pošto isti dolaze sa novim kućištem, neznam kako da ti to ne znaš i kako misliš da mi to neznamo rastaviti? Jel ti to usmjeravaš vodu na svoj mlin?{#}{#} Ja sam rastavio svoj telefon čisto za probu i ništa nisam potrgao, vratio sve nazad i uređaj radi kao i prije i tako će biti kad mu zamijenim kućište. Na koncu, telefon je moj pa mogu s njim raditi što mi je volja, a pogotovo kad mi se time ispunjava želja za bijelim uređajem. U vrijeme kupovine T-mobile nije imao u ponudi bijeli, a samo radi boje nisam mogao niti htio prelaziti u VIP.

13 godina
odjavljen
HTC One X

Ne dolaze sva kučišta sa antenama,kao i pinovima za dock.

Zašto mislim da ne znate rastaviti uređaj? Pa ne znate ni od kojih s dijelova sastoji pobogu. Ti si upravo antene nazvao kontaktima za antene. {#}

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Ne dolaze sva kučišta sa antenama,kao i pinovima za dock.

Zašto mislim da ne znate rastaviti uređaj? Pa ne znate ni od kojih s dijelova sastoji pobogu. Ti si upravo antene nazvao kontaktima za antene. {#}

Cijepiš dlake, bitno je da se zna na šta se odnosi, manje je bitno što se to drugačije zove, ali kad si već zapeo, nisam još niti jedno kućište vidio koje se prodaje a da nema antene na sebi i sve pripadajuće dijelove.

14 godina
HTC One X

Dečki i cure (ili oni koji se tako osjećaju)

imam pitanje vezano uz mailove.

kako složiti da se mailovi skidaju čim dođu na server? 

Mail aplikacija ima po minutama to složeno, 

gmail aplikacija skida odmah, ali mi ide na živce jer je loša oko rada s attachmentima - pa sam joj obrisao account.

(moguće dodati samo po jedan attach, nemožeš odma selektirati više njih)

Gmail me još živcira što ne signalizira "baloon" ikonicom koliko mailova je stiglo, kao ikonica sense maila.

Jel se može ovaj Sense mail složiti nekako da mu radi taj push? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.11.2012 12:17 (Damok).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
bpodnar kaže...

Cijepiš dlake, bitno je da se zna na šta se odnosi, manje je bitno što se to drugačije zove, ali kad si već zapeo, nisam još niti jedno kućište vidio koje se prodaje a da nema antene na sebi i sve pripadajuće dijelove.

Ne,ne cjepidlačim. Ne zna se na što se odnosi.

Ja sam vidio kineske krševe na DX-u. Oko 15 $ su.

13 godina
neaktivan
Damok kaže...

gmail aplikacija skida odmah, ali mi ide na živce jer je loša oko rada s attachmentima - pa sam joj obrisao account.

A šta ti je točno loše oko rada sa privitcima u gmailu? Privitci su najnormalnije prikazani i možeš ih spremiti i/ili otvoriti ovisno kakva je datoteka u pitanju.

14 godina
bpodnar kaže...
Damok kaže...

A šta ti je točno loše oko rada sa privitcima u gmailu? Privitci su najnormalnije prikazani i možeš ih spremiti i/ili otvoriti ovisno kakva je datoteka u pitanju.

Kao što rekoh, kod dodavanja -  "moguće dodati samo po jedan attach, nemožeš odma selektirati više njih" - ovo je kad dodaješ iz maila koji trenutno pišeš.

13 godina
HTC One X

k9 mail ili kaiten mail

ja

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Damok kaže...

(moguće dodati samo po jedan attach, nemožeš odma selektirati više njih)

Gmail me još živcira što ne signalizira "baloon" ikonicom koliko mailova je stiglo, kao ikonica sense maila.

Mailovi bi trebali odma dolaziti. Kad dodaješ email račun dodaj ga preko exchange, ali meni dolaze kako god da ga dodam.

Imaš u postavkama mail aplikacije dal da ti provjerava svako određeno vrijeme, ručno, ili da rade push poruke.

A moguće je i složiti da ti u određenom vremenskom periodu radi push, a izvan tog perioda da provjerava svakih sat vremena npr.

Tako je meni, od 8 ujutro do 10 navečer imam push, a od 10 do 8 mi provjerava svakih 2 sata.

hobi:moj-android.net
14 godina
neaktivan
HTC One X

Dobio sam dotični smartphone,pošto je kupljen vani nema hrvatskog menija.Pa me interesira dali je kako moguće ubaciti hrvatski jezik?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Trebao bi imat, Android od 2.3 pa nadalje ima hrvatski neovisno gdje je uzet. Bar je sa Samsungom takva situacija.

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan
LexTHE Boxer kaže...

Dobio sam dotični smartphone,pošto je kupljen vani nema hrvatskog menija.Pa me interesira dali je kako moguće ubaciti hrvatski jezik?

Root i drugi rom. ili probaj https://play.google.com/store/apps/details?id=jp.co.c_lis.ccl.morelocale&hl=hr

instaliraj i u opcijama odaberi hrvatski

Mitsuoka kaže...

Trebao bi imat, Android od 2.3 pa nadalje ima hrvatski neovisno gdje je uzet. Bar je sa Samsungom takva situacija.

Trebao bi ali nema. Ja sam One X kupio u njemačkoj i imao sam na odabir engleski, njemački i turski, između par ostalih. Valjda flešaju svoje romove bez drugih jezika, nemam pojma.

13 godina
neaktivan
HTC One X

Ako mu je bootloader zaključan onda najbolje da fleša tvornički europski ROM ( RUU ) i imat će sve što mu treba, a kasnije se može igrati sa otključavanjem bootloadera i rootanjem ako želi.

0 0 hvala 0
15 godina

nsoul, jel se to kako moze rijesiti? kako najlakse onda recimo stavljati na njega filmove, podatke itd.??

16 godina
neaktivan
HTC One X

Primjetio sam da orginalni software ima problem s baterijom. Dakle nadogradio sam mobitel na 4.0.4 te zna se desit da se baterija isprazni do te mjere da treba onda pobudit preko usb od kompa. Dakle desilo se to prije neki dan da je baterija isprazni do zadnje moguće mjere, problem je nastao da sam stavio mobitel na punjač cijelu noć te ujutro pokušao upalit mobitel jednostano nije se upalio (bio je na punjaču više od 8 sati). Te mi je pali na pamet da ga stavim na komp te poslje sam vidio da crvena ledica je počela blinkat (prije toga nije blinkala već je konstantno gorila). Vratio sam ga na isto mjesto gdje sam prije puni mobitel i poslje nekog vremena kad sam vidio da gori zelena ledica skinuo sam ga s punjača i sve je bilo normalno. Mobitelu se zna desit da zbilja uspori najbrže riješenje je factory reset androida malo radikalno ali tada radi normalno. Dakle ne instaliram nikakve aplikacije van google playa tako da je moguće da su u pitanju neke aplikacije koje nisu dobro pisane. Sve u svemu nekih većih problema s samim mobitelom nisam imao, jedva čekam nadogradnju, bilo bi dobro da porade malo na sensu jer ipak je to malo drugačije iskustvo na androidu. Nadam se da će za nvidiu tegru počet pisat nekakve korisne aplikacije ipak su nexusi sada na tegrama 3 tako da će bit zanimljivo kud to vodi :)

Neznam jeli još neko imao sličan problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
bpodnar kaže...

Ako mu je bootloader zaključan onda najbolje da fleša tvornički europski ROM ( RUU ) i imat će sve što mu treba, a kasnije se može igrati sa otključavanjem bootloadera i rootanjem ako želi.

Pa da može, ako mu se verzije poklapaju. Nisam se ni sjetio toga odma, tek mi kasnije palo na pamet

marxone kaže...

nsoul, jel se to kako moze rijesiti? kako najlakse onda recimo stavljati na njega filmove, podatke itd.??

Možeš instalacijom RUU roma, kako je bpodnar predložio, ili ako ne rootaš, skini s marketa morelocale2, i radi sve na hrvatskom.

Spojiš ga na računalo, i prepozna ga ko USB i kopiraš s/na njega sve kaj hoćeš

15 godina
HTC One X

kako dici verziju  arhd 13.0 na 14.1??   kolega mi je root-o i stavio rom pa bi ga ja sad updejto na noviju verziju al da nesto ne sjeb.
h-boot je 1,28 a recovery je team win v2.3.1.0.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Flešaj CWM 5.8.4.0 taj je najsigurniji jer omogućava punjenje baterije u recovery modu, a što se tiče ARHD skini si zadnju verziju, prekopiraj na telefon i flešaj ga iz recovery moda. Tamo piše da ako nadograđuješ da nije obavezno raditi wipe/reset, samo flešaj priloženi boot.img i ROM i gotovo. 

16 godina
neaktivan
Opet mi se sense rusi. Pokusa sam vise stvati,micanje widgeta,calendara itd no i dslje. Mislim da je problem prilikom duzeg browseanja. Pokusa sam sa dolphinom i chromeom i rusi se ako browseam dulje od 10ak min. Ima tko slican problem? Di mogu skinit stock browser, ne znam,mozda mu ovi smetaju?
CARPE DIEM
13 godina
neaktivan

Jel imaš neki custom rom? Probaj mu flešat RUU, možda se opameti.

13 godina
odjavljen
simeparanoja kaže...
Opet mi se sense rusi. Pokusa sam vise stvati,micanje widgeta,calendara itd no i dslje. Mislim da je problem prilikom duzeg browseanja. Pokusa sam sa dolphinom i chromeom i rusi se ako browseam dulje od 10ak min. Ima tko slican problem? Di mogu skinit stock browser, ne znam,mozda mu ovi smetaju?

Probaj im očistiti cache. Ako ne uspije,deaktiviraj ih pa onda provjeri sa stockom.

15 godina
HTC One X

nemam pojma kako sad vratit s ovog mod recoverya  na CWM?! dali je problem ako ostane gore? uglavnom nasao sam na xda za ARHD da se nemoze flesat boot.img u recoveryu ako je uredaj S-ON, mora se manualno!?

kolko vidim meni pise S-ON , nekuzim kako mi je ovaj root-o i stavio ARHD 13.0 gore?!

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 2:30 (marxone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako mislis na mene, nemam custom rom na njemu, sve stock. Procita sam na par foruma da widget od kalendara zna uzrokovati rusenje sense_a? Maka sam ga pa cemo vidit

EDIT: ovo definitivno ima veze sa duljim browseanjem, maknuo sam sve osim ikona na programe i igrice, i nakon izlaska iz chromea sa home tipkom, stoji mi u loading-u :S ima tko slicnih problema sa one x-om? mozda je do weather widgeta na home screenu?

CARPE DIEM
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 8:40 (simeparanoja).
13 godina
neaktivan
marxone kaže...

nemam pojma kako sad vratit s ovog mod recoverya  na CWM?! dali je problem ako ostane gore? uglavnom nasao sam na xda za ARHD da se nemoze flesat boot.img u recoveryu ako je uredaj S-ON, mora se manualno!?

kolko vidim meni pise S-ON , nekuzim kako mi je ovaj root-o i stavio ARHD 13.0 gore?!

Pa flešaš ga preko fastboota USB (nadam se da znaš o čemu pričam). Niti jedan boot.img se ne može flešati iz recoverya kad je uređaj S-ON već samo putem command prompta u fastboot USB modu. 

13 godina
neaktivan
simeparanoja kaže...

Ako mislis na mene, nemam custom rom na njemu, sve stock. Procita sam na par foruma da widget od kalendara zna uzrokovati rusenje sense_a? Maka sam ga pa cemo vidit

EDIT: ovo definitivno ima veze sa duljim browseanjem, maknuo sam sve osim ikona na programe i igrice, i nakon izlaska iz chromea sa home tipkom, stoji mi u loading-u :S ima tko slicnih problema sa one x-om? mozda je do weather widgeta na home screenu?

SAVJET: Instaliraj si neku aplikaciju tipa Go Backup ili slično pa si napravi backup aplikacija da ih ne moraš kasnije ponovno pojedinačno instalirati i flešaj tvornički europski ROM iliti RUU 2.17.401, skini ga odavde 

15 godina
bpodnar kaže...
marxone kaže...

Pa flešaš ga preko fastboota USB (nadam se da znaš o čemu pričam). Niti jedan boot.img se ne može flešati iz recoverya kad je uređaj S-ON već samo putem command prompta u fastboot USB modu. 

jel imas neki link s tim

13 godina
neaktivan
marxone kaže...
bpodnar kaže...
marxone kaže...

jel imas neki link s tim

Imaš sve na XDA forumu, detaljno objašnjeno 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1752270  

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1562603

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1594819

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1634786

pročačkaj malo sam, nije komplicirano.

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 17:53 (bpodnar).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice