Tips 'n' tricks 4 web

poruka: 11
|
čitano: 3.150
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Tips 'n' tricks 4 web

Evo tema za ljude koji se bave web-dizajnom, CMS, ili bilo kakvim web-razvojem, da postaju neke alate i zgode koji im olakšavaju život.

Evo ja prvi: Add-on za Firefox kojim se može viditi cijeli CSS i JavaScript na stranici. Ne volim krasti, ali neke stvari, želim znat kako su napravljene.

Resize više slika odjednom, bez dodatnih programa.

Export sličice u (fav)iconu, odmah iz PhotoShopa.

Ako znate nešto slično, a može i drugima pomoći, postavite!

Jer znanje treba da bude besplatno.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2009 14:17 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Tips 'n' tricks 4 web

Cool,ali ja mislim da ti to baš i nije pametno stavljat,jer sam upravo vidio cijeli kod od BUG foruma.

Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2009 14:19 (PC Street Hacker).
16 godina
neaktivan

Zas nije pametno?

Pa mora se vidjet cijeli kod :) jednostavno da ga nema ne bi mogao radit ;)

I mozes ga pronaci u source code-u tako da ja ne vidim sto tu nije pametno :D

Taj addon sluzi samo za brzi i jednostavniji pregled :D

I mislim da je koristan

16 godina
neaktivan

Ne može se vidjeti css i js u source-u kodu ako ga uključivaš kao vanjske datoteke. Da, css može bit i u sourceu a može čučati kraj html-a a da ga ne vidiš, vidit ćeš samo uključivanje vanjske datoteke u sourceu. Meni nekad zapne za oko font, boja , veličina, razmak na nekoj stranici ... Uglavnom posluži. Sad vi...

16 godina
neaktivan

Sve mozes vidjeti :D

Naravno ne direktno u source-u ali u njemu pise di se sve nalazi :D

Dodas par stvari u URL bar i sve se vidi..

To mora biti tako...

Kako mislis da bi stranica funkcionirala da nije tako?

16 godina
neaktivan

Naravno da se vidi, samo kažem kad odeš na page source da ti neće prikazati sadržaj vanjskih filova. Znam to za bar. Uostalom, to nije tema... Postajte zgodne stvarčice!

16 godina
neaktivan

Ako procitas moj prvo odg vidjet ces da se drzi teme...
A netko drugi je dosao zbog neceg drugog tu a pritom ne govorim o tebi...
Doso sam podrzat ovu ideju i tvoj addon :D

Evo jednog meni korisnog:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/59

Barem je meni koristan.Imam brz pregled web stranice u ostalim browserima

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.1.2009 15:11 (ViPx).
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Ne može se vidjeti css i js u source-u kodu ako ga uključivaš kao vanjske datoteke. Da, css može bit i u sourceu a može čučati kraj html-a a da ga ne vidiš, vidit ćeš samo uključivanje vanjske datoteke u sourceu. Meni nekad zapne za oko font, boja , veličina, razmak na nekoj stranici ... Uglavnom posluži. Sad vi...

čista glupost (no hard feelings)
Sve što je na netu, za javni dio, je vidljivo...na ovaj ili onaj način....
ali navodno ima neki kod (za PHP)   koji ti napravi dar mar od source-a.... malo slabo vjerujem u to ali ipak.....
Ako bi oni koji o meni misle loše znali šta si ja mislim o njima,bi o meni mislili još lošije.... eeehhheem...
15 godina
neaktivan
24v kaže...
Smooth Operator kaže...

čista glupost (no hard feelings)
Sve što je na netu, za javni dio, je vidljivo...na ovaj ili onaj način....
ali navodno ima neki kod (za PHP)   koji ti napravi dar mar od source-a.... malo slabo vjerujem u to ali ipak.....

Ne, nemora znaciti da je vidljivo. Prilozit cu ti na stotine web stranice gdje nemozes otvorit ni page source!,a kamoli preko addona. Smooth je upravu. Zavisi, koliko je web stranica zasticena. Pojedinacni fajlovi ili kodovi mogu se sakriti iz sourcea, cak i od hackera. Ne vidis ga, ali tu je, čuci, hehe.

P.S. No hard feelings :D

www.majice-shop.com
16 godina
neaktivan

O kakvim source kodovima vi ovdje razgovarate? CSS, HTML, PHP???

Što je od toga vidljivo, a sto se od toga moze "sakriti"? Molim da mi objasnite!

16 godina
neaktivan
Tips 'n' tricks 4 web

Stara tema, stara rasprava, nije joj bila ta namjena, želio sam da ljudi postaju korisne stvari, no želja za raspravom je sve nadjačala. Bilo kako bilo, nije ovomu služila tema. Slobodno može lock.

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice