Wireles keyboard and mouse

poruka: 16
|
čitano: 7.563
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Ovako, kupio sam SIGMA KMS 610 Keyboard and mouse set , koji su kompatibilni za windowse 2000/XP/Vista/windows 7 . 
e sad me zanima dali postoji koja varijanta da se to instalira na linuxu , ja koristim Ubuntu 10.10. Drivera nema na internetu , a masu ljudi mi je reklo da se može instalirati , pa ako netko može da mi pomogne bio bih zahvalan .

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wireles keyboard and mouse

Pomogne u cemu? Jesi ti uopste pokusao prikopcati to na linuxu? 99% da ce ti proraditi iz prve iako je to neko no name da ne kazem sta.

I sta znaci kompatibilni? Zar ima nake tastatura i mis koji nisu komptaibilni?

:)
14 godina
neaktivan

da ne prepoznaje ih , prikopčano je sve kako spada ! to su bežični tastatura i miš !

16 godina

-nema šta 'neprepoznavati..'' (osim multimedia tipki..)

-u BIOSu uključi USB legacy ili support for USB keyboard-mouse.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

ma i to sam uključio i opet ništa 

17 godina
neaktivan

Onda ovo komptibilni je teska laz. Ako zelis da to radi uzmi neku kombinaciju od normalnog proizvodjaca koji nema potrebu naglasavati da mu je proizvod komptibilan sa 99% ostalih istih proizvoda na trzistu.

Ako radi u windowsima a ne radi u linuxu pokloni to nekome i uzmi logitechovu kombinaciju do cijene koju mozes dati.

14 godina
neaktivan
logic kaže...

Onda ovo komptibilni je teska laz. Ako zelis da to radi uzmi neku kombinaciju od normalnog proizvodjaca koji nema potrebu naglasavati da mu je proizvod komptibilan sa 99% ostalih istih proizvoda na trzistu.

Ako radi u windowsima a ne radi u linuxu pokloni to nekome i uzmi logitechovu kombinaciju do cijene koju mozes dati.

nije teška laž jer nigdje nisam naveo da je kompatibilan sa Linuxom, u tome i jest stvar . Samo me zanima dali je to moguće osposobiti na linuxu .

17 godina
neaktivan

Nije tvoja laz vec laz proizvodjaca. Svaka tastatura bi trebala raditi out the box. Ne bi radile dodatne multimedijalne i sl tipke ali standardne tipke moraju raditi.

14 godina
neaktivan
marino999 kaže...
ihush kaže...

sad baš gledam u biosu nemam ja to USB legacy niti USB keyboard/mouse support

17 godina
neaktivan

Prepisi ovdje sve opcije u kojima se spominje usb. Ne bi trebalo da ih ima vise od 5.

16 godina
marino999 kaže...
marino999 kaže...
ihush kaže...

sad baš gledam u biosu nemam ja to USB legacy niti USB keyboard/mouse support

-imaš (uključio) ili nemaš? ...

Tipkovnice, miševi rade bez ikakvog posebnog drivera, on im služi samo za dodatne 'funkcije'... ali (svi) rade pod linuxom.

Resetiraj bios (default) i prođi koriz sve menije, neka takva (nije važan naziv, nego smisao, npr DOS support..) opcija bi trebala postojati.

S druge strane, ta opcija se samo za dio paljenja računala, između inicijalizacije BIOSa i učitavanja drivera OSa. Potrebno je samo zbog menia ili instalacije.

Tako da se nemoraš previše zamarati traženjem... negdje drugdje je problem.

14 godina
neaktivan

našo sam USB legacy i uključen je 

14 godina
neaktivan

imaš (uključio) ili nemaš? ...

Tipkovnice, miševi rade bez ikakvog posebnog drivera, on im služi samo za dodatne 'funkcije'... ali (svi) rade pod linuxom.

Resetiraj bios (default) i prođi koriz sve menije, neka takva (nije važan naziv, nego smisao, npr DOS support..) opcija bi trebala postojati.

S druge strane, ta opcija se samo za dio paljenja računala, između inicijalizacije BIOSa i učitavanja drivera OSa. Potrebno je samo zbog menia ili instalacije.

Tako da se nemoraš previše zamarati traženjem... negdje drugdje je problem.

Mislim da meni ne prepoznaje USB stick za wireles koji sam dobio orginal uz tipkovnicu i miš , a USB portovi rade kako treba 

16 godina
marino999 kaže...

..Mislim da meni ne prepoznaje USB stick za wireles koji sam dobio orginal uz tipkovnicu i miš , a USB portovi rade kako treba 

- pod stick misliš 'antena' (primopredajnik)? Za 'to' nema drivera, radi automatski (par-4 kanala), nevezano uz OS. Dovoljno je stisnuti 'connect' tipku ako je ima.

Ako sam razumio... pod windowsima si isprobao? .. i sve radi? u suprotnom, neispravan uređaj.

btw: stick je sonyjev ©®™ ...pa se nesmije upotrebljavati bez plaćanja licence {#}

14 godina
neaktivan
ihush kaže...
-  pod stick misliš 'antena' (primopredajnik)? Za 'to' nema drivera, radi automatski (par-4 kanala), nevezano uz OS. Dovoljno je stisnuti 'connect' tipku ako je ima.

Ako sam razumio... pod windowsima si isprobao? .. i sve radi? u suprotnom, neispravan uređaj.

btw: stick je sonyjev ©®™ ...pa se nesmije upotrebljavati bez plaćanja licence {#}

da na to mislim , toliko je malen da na njega ne stane ništa , osim što su napisali 2.4 ghz.  Nisam još testirao na windowsima danas ću testirati, pa se javim, btw hvala vam na pmoći, ako znate još neku opciju šta bi moglo biti , slobodno napišite . 

14 godina
neaktivan

Pozdrav svima još jednom, evo mene nazad , dakle ovako u log fileu mi kernel prepoznaje usb prijenosnik , al mi miš i tipkovnica i dalje ne funkcioniraju, 

Feb 14 00:11:18 marino-desktop kernel: [646987.597913] input: Cypress Semiconductor CY4672 PRoC LP RDK Bridge as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.3/usb5/5-2/5-2:1.0/input/input17

Feb 14 00:11:18 marino-desktop kernel: [646987.598106] generic-usb 0003:04B4:06B0.0009: input,hidraw1: USB HID v1.11 Keyboard [Cypress Semiconductor CY4672 PRoC LP RDK Bridge] on usb-0000:00:1d.3-2/input0

Feb 14 00:11:18 marino-desktop kernel: [646987.640818] input: Cypress Semiconductor CY4672 PRoC LP RDK Bridge as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.3/usb5/5-2/5-2:1.1/input/input18

Feb 14 00:11:18 marino-desktop kernel: [646987.644188] generic-usb 0003:04B4:06B0.000A: input,hiddev96,hidraw2: USB HID v1.11 Mouse [Cypress Semiconductor CY4672 PRoC LP RDK Bridge] on usb-0000:00:1d.3-2/input1

Probao sa i sa HCITOOL napraviti scan al ih ne prepoznaje. Tako da i dalje imam isti problem i nikako da to proradi. Na windowsima je testirano i radi bez greške.

Dali netko ima kakvu ideju di je blokada ili riješenje kako to učiniti funkcionalnim ? Osim bacanja kroz prozor :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice