Video Driveri

poruka: 8
|
čitano: 3.575
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Video Driveri

Imam Toshibu Sattelite A300 vec 3,5 godine. Nisam nikad rusio windowse ni mijenjao drivere. Danas sam izbrisao drivere i pokusao update nove, ali nemogu naci nista. Vecina drivera mi kaze da je uncompaticable sa mojim hardwerom. Jeli moguce da Toshiba updatea drivere sa novim verzijama za stare laptope? NIsam bas upoznat inace sa ovom temom. Vjerojatno cu morat naci iste stare drivere?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Video Driveri

Evo probaj ih tu naći, LINK

Ja sam probao al mi fali informacija o laptopu

16 godina
neaktivan
Cholee kaže...

Imam Toshibu Sattelite A300 vec 3,5 godine. Nisam nikad rusio windowse ni mijenjao drivere. Danas sam izbrisao drivere i pokusao update nove, ali nemogu naci nista. Vecina drivera mi kaze da je uncompaticable sa mojim hardwerom. Jeli moguce da Toshiba updatea drivere sa novim verzijama za stare laptope? NIsam bas upoznat inace sa ovom temom. Vjerojatno cu morat naci iste stare drivere?

Moraš još napisat koji model a postoji 11 modela s istom nazivom laptopa a model je najvažnije tako da nađemo odgovarajući drivera. Pogledaj ispod laptopa koji model piše!

Sam svoj majstor. :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 17:16 (Nello).
16 godina
Cholee kaže...

Imam Toshibu Sattelite A300 vec 3,5 godine. Nisam nikad rusio windowse ni mijenjao drivere. Danas sam izbrisao drivere i pokusao update nove, ali nemogu naci nista. ..

-koji OS? XP-Vista-Seven /32-64 -- (Linux/OSX nisu..)

-koja VGA? 99% intel, ATI, nVidia. mobile verzije.

-driveri se skidaju sa stranica proizvođača prema konkretnom modelu (pročitaj oznake, osim A300...) za konkrtan OS. Može i sa stranica VGA priuzvođača.

-Driveri (instalacija) može biti na par načina, ako je neki zip ili zapakirani setup, tad windowsi ne vide driver nego to obavi selfextract-install. Ponekad se samo raspakira uobičajeno na C:nešto... pronađeš folder i pokreneš instalaciju (ili tad windowsima pokažeš mjesto od kuda povuku driver.

WIndowsi mogu odbiti necertificiran driver, to ovisi o postavkama (može se isključiti i instalirati)

-btw, brisanje drivera je (većinom) nepotrebno, pogotovo ako ti nešto ne dostaje. Prvo se nabavlja driver i u pravilu se upgrejda postojeći...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 17:36 (ihush).
16 godina
odjavljen
Video Driveri

Ima jedan (uvjetno) jedostavniji način.

Samo prati sliku koju sam postao (dakle, desni klik na My Computer - Propeties - Hardware - Device manager - Display Adapters - desni klik na grafu - Propeties - Details. Sad, možda bude pisalo odmah nešto u formatu VEN\xxxx&DEV\xxxx ili možda treba odabrati Hardware IDs iz popisa.

Ugl, zapiši VEN\oznaka i DEV\oznaka

Sad odi na ovu stranicu. U Device search napiši oznaku koja ide iza DEV\ i klikni na Search. Dobit ćeš oveći popis. Sada upotrijebi Find u FFu/Chromeu/IE i nađi vendora u tom popisu - tj. nađi gdje se VEN i DEV poklapaju. Tu će pisati koja je grafa. Ako ne možeš naći, napiši tu na forum DEV i VEN oznake.

Ova procedura je identična za sve windowse i sve uređaje, na Linuxu se može također primjeniti (samo je drugačiji način dolaženja do oznaka) kao i na svim ostalim OSevima.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 17:37 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Video Driveri

Znaci A300-1eg, a model je PSAG4E-03201MG3. WINDOWS VISTA 32. Grafa je Mobility radeon 3470.

Kada koristim od tosibe stranicu da nadjem driver samo mi izbaci stari driver iz 2008 koji sam prije imao.

A oznaka ima vise, ali sa istim brojem valjda nema veze.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 20:30 (Cholee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-izbaci za ovaj driver? ATI Mobility Radeon HD 3470 (ili intel PM965)

Toshiba-EU ATI-Display... iz 2008. koji si već imao. To je preporučljiv driver, nakon tog windowsima možeš prepustiti nadogradnju (instalirat će najnoviji driver ako postoji, certificiran).

ili ATI-(AMD) ili intel (ako nije ati-vga onda je chipset..)

Možeš skinuti i neki driver za sedmicu-x32, jednak je visitnom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
ihush kaže...

-izbaci za ovaj driver? ATI Mobility Radeon HD 3470 (ili intel PM965)

Toshiba-EU ATI-Display... iz 2008. koji si već imao. To je preporučljiv driver, nakon tog windowsima možeš prepustiti nadogradnju (instalirat će najnoviji driver ako postoji, certificiran).

ili ATI-(AMD) ili intel (ako nije ati-vga onda je chipset..)

Možeš skinuti i neki driver za sedmicu-x32, jednak je visitnom.

Vratio sam na taj Display iz 2008. Pokusat cu updatat kao mogu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice