Scribd.com muke i problemi

poruka: 2
|
čitano: 8.421
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
offline
Scribd.com muke i problemi

Pozdrav.

 

Ne znam odgovara li tema ovdje, ali eto vi provjerite i prebacite kamo poželite. :)

 

p.s. preskočite uvod ako vam se ne da čitati kukanja jedne studentice. Osmijeh

 

Scribd je zgodna stranica koja omogućava upload skripti, knjiga i sl. Mene muči skripta od nekih 400 - njak str. koje moramo isprintati ili fotokopirati. Skriptu je postavio na internet naš inženjer s faksa koji je 'u dogovoru' s profkom predmeta, čija je skripta na web-u, odmah puknuo i sve moguće zaštite dokumenta (kao da se radi o knizi crne magije ili nešto takvo -.-')

 

Eh sada, gdje je problem - profka nam je rekla da imamo na webu skriptu i da si skinemo. Neki su se kolege javili i rekli kako skripte nema. Međutim skripta tamo fino stoji, ali ima zaštitu, točnije zaštite (sve moguće: print, download, mobile... ma sve). Valjda gospodin inženjer očekuje kako svi imamo internet doma i možemo biti online 24/7.

 

Profka je svoj primjerak već isprintane skripte danas dala nekoj curi koja predmet nije upisala (ne mora dolaziti na kolokvije), a također za istu curu znamo da redovito zaboravlja stvari i vjerojatno ćemo morati čekati bar dva tjedna da se kolegica udostoji vratiti skriptu. Dok mi ostali prvi kolokvij pišemo već za dva - tri tjedna.

 

Očito je profki sasvim svejedno hoćemo li mi forokopirati ili printati njezinu skriptu, stoga sam poslala mail inženjeru koji je skriptu postavljao da makne zaštitu - uz dozvolu profesorice naravno. Rekao je da će se dogovoriti s njom. To sam ga tražila još prije tjedan dana. No, čovjek ima posla pa zaboravio i od skripte ipak ništa.

 

Kako me cijela ta situacija nervira (profesori koji ne znaju sami postaviti svoje skripte na internet nego to prepuštaju inženjerima koji stave lozinke iako profesori to ni ne traže, kolege s kojima se ne možeš razumno dogovoriti oko fotokopiranja, glupi nepotrebni servisi za upload pdf-a, itd...)

 

Može mi netko objasniti kako da zaobiđem zaštite (print, download, mobile i ostalo) na scribd.com i uredno skinem skriptu??

Hvala.

 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 14:35 (oblak24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
offline
RE: Scribd.com muke i problemi

Ja sam se na tu stranicu registrirala. Da možeš skidati, moraš nešto najprije uploadat. Ne mora biti puno. Nešto što ti dođe pod ruke. Ja sad možem skinuti sve što želim-bar do sada.

Samo klikneš na download i to je to.

Mislim da ti je u tome problem.

Taici
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice