NTDLR is missing

poruka: 20
|
čitano: 6.422
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
NTDLR is missing

Znači imam navedni problem na sestrinom kompu. Googla sam i pise da treba ubaciti instalacijski cd od windows xp-a. Ja sam ubacio od win 7 i kad da mi dode press any key to boot from cd/dvd samo odbroji 5 tockica i nastaviti pisati ntdlr is missing press ctrl+alt+del fo restart ,ali svo to vrijeme stiscem na tipkovnici i nece. Jeli mora obavezno bizi win xp ili je nesto drugo u pitanju.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: NTDLR is missing
Jel ti se to javlja za vrijeme rada s kompom ili kad bootas s dvd-a. Koji je OS uopce gore?
Ko da me briga za potpis...
16 godina

mora biti XP (jer je različit boot manager). Upali Recovery Console (admin-pass, utipkaj Dir C:\ da vidiš sadržaj, izlaziš s exit), FixMBR, FixBoot, NTLDR - BCupdate2..

- uzrok možebiti obično brisanje, virus, ... pa do kvara HDDa, može biti i pogrešna postavka u BIOSu za boot disk ako imaš više od jednog HDDa. Provjeri.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
NTDLR is missing

Nazalost nemam vise Pata diskova ,ali mislim da je naprije pogreska do harda jer sestra jedino zna otici na net i to je to. Naci cu xp pa cu sa njim probat pa javim rezultate u utorak.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NTDLR is missing

Probao sa xpom i problem isti ide ono press any key to boot from cd/dvd i nista ne prima tipkovnicu a tipkovnica je ispravna . Cini mi se da cu joj morat kupiti novi pata disk.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni se čini da ti imaš problem i sa DVD drive-om. Onih pet točkica znači da je prepoznao boot dio na CD-u ali ga nije uspio očitati (svejedno Win7 ili XP), pa je boot sa HDD-a i naišao na grešku. Takve problem sa boot-om obično rješava chkdsk c: /f pokrenut sa xp cd-a (repair opcija).

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 16:00 (ivo_svetrice).
14 godina
neaktivan
NTDLR is missing

Znaci da odnesem hard diskom nekome drugome i probam na njegovom kompu formatirat pa ako ne bude moglo znaci da je HDD ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 16:17 (stipe1771).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
NTDLR is missing

Da pogađam, tipkovnica je USB?

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
NTDLR is missing

Da tipk. je usb ali ima onaj jack prikljucak .

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pogledaj da li slučajno u biosu imaš negdje "leagacy USB". Ako imaš on bi trebao biti uključen.
16 godina
stipe1771 kaže...

Da tipk. je usb ali ima onaj jack prikljucak .

-ako je na USB, uključi u BIOSu USB 'DOS' support, legacy..

-ako je na PS/2, treba raditi (opet, provjeriti opciju u BIOSu, jer može biti disablana)

ovisi što želiš napravit s diskom, reinstall moraš napraviti na PCu (ne na drugom), dok repair ili chkdsk možeš na drugom PCu.

Logičnije je prvo sve isprobati na tom PCu, jer ako je neispravan, nema koristi od formatiranja diska (podatci?).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
Joj jeb** je taj ntdlr, nedavno mi se pojavio kada mi je nestalo struje, sve sam pokusavao i nist, na kraju je pimoglo kada sam hdd prebacio u drugi komp..... al nije uvijek to rijesenje odnosno ne zna se koje je pravo/univerzalno rijesenje problema...
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
17 godina
neaktivan

Skini Hiren's Boot CD (verzija 13 ili više) i on ti ima automatsku opciju fix-a NTDLR is missing, i ukljući USB legacy support u BIOS-u !

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2011 20:42 (Groza).
14 godina
neaktivan
NTDLR is missing

Skidam ,pa javim za 2-3 dana hvala na pomoci.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imaš botun Hvala za zahvalit se !

I see offline people !
15 godina
neaktivan
stipe1771 kaže...

Skidam ,pa javim za 2-3 dana hvala na pomoci.

Jedina riješenje je da ubaciš Cd za instalaciju a unutar imaš opciju repair pa se on mora popravit, drukčije neide. Imao ja isti problem i riješio sam-

16 godina
Nije istina!
Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
15 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
Nije istina!

Nemoj se ljutiti, ali argument ti je nepobitan. {#}

@autor,

uštekaj neku staru tipkovnicu i radit će ti boot sa cd-a, obavi repair i sve one điđe miđe što je kolega   ihush rekao.

Kadir beneath Mo Moteh
16 godina
Na mobu sam pa ne znam obracas li se meni odnosno jesi li mene citirao, ako da..... nije istina da je samo to rijesenje problema, uopce ne mora znaciti da mu nesto nedostaje na hdd-u..... vise puta sam imao taj problem nas para diskovima, bas nedavno sam rijesio problem tako sto sam prebacio hdf u sestrin komp jer mi nista drugo nije.pomoglo.... i tako pratis forume vidjet ces da su mnogi rijesili problem na razlicitije nacine.
15 godina
neaktivan

Ma mislio sam na tebe, al malo se zezam, rekoh ne ljuti se ;)

Ja nisam od ovih što to rekoše...

Kadir beneath Mo Moteh
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice