Neće da se boota komp pri paljenju! POMOĆ HITNO!

poruka: 6
|
čitano: 1.483
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Bok forumaši, 
evo ovako, sad sam došao iz Slavonskog Broda gdje studiram inače, nosio komp kući, i tamo sam ga bio upalio, bio na njemu nekih sat vremena, i kad sam ga gasio, on se updatao, tj kad sam ga krenuo ugasiti bilo mi je da izaberem "update and shut down" i "update and restart", pošto sam namjeravao kući, izabrao sam prvu opciju, i evo sad došao, pospajao sve, krenuo ga upaliti i dalje od početnog screena neće. Najgore mi je od svega, imam završni rad na kompu, nadam se da nije hard ili tako nešto. Ne mogu ni ući u bios koliko god pritiskao "del" ili "f2" neće da uđe, uopće ne prima naredbe.. 

ajmo neke pametne savjete, hitno mi je zaista. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

1.Ubaci win dvd i napravi boot pa odi na win startup repair

2.Ak mozes uc u bios vrati na default postavke pa probaj upalit komp.

3.Ikljuci komp iz struje pricekaj 10 sec,izvadi memoriju,pa upali komp dok ne pocne pistat,pa ugasi komp iskljuci struju opet vrati memoriju pali komp pa vidi

A hard uvijek mozes izvadit i prebacit podatke na drugi komp

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 14:08 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uspio sam sinoć riješiti problem, ugl komp se upalio, tj bootao je sistem nakon što sam mu ištekao usb od miša i usb od tipkovnice.. i evo sad ga palim, i opet mi zakoči na tome startnom screenu i moram isčupati miš i tipkovnicu da bi bootao. Do čega je tu problem? Matična? Bios? Sistem? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Instaliraj chipset drajvere za svoju maticnu

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Re: Neće da se boota komp pri paljenju! POMOĆ HITN
lithiumion kaže...

Do čega je tu problem? Matična? Bios? Sistem? 

Probaj naći/posuditi PS-2 tipkovnicu i miša. Ako normalno radi sa PS-2 onda u BIOS-u provjeri postavke USB kontrolera.

17 godina
neaktivan

jesi li riješio i jel ti radi usb tipkovnica i usb miš..koja ti je matična ploča ili barem koliko je stara, ako je novija sa sata3 i usb3,mislim da znam u čemu je riječ. I meni je prekjučer nakon brzopletog updejta(bez isčitavanja što i za što),iznenadjenje(normalno kad nisam pročitao sadržaj updejta) nula usb miš ,nula usb tipkovnica,ali znakovito mi je bilo pošto imam uefi grafrički bios, da mi je miš u biosu radio..riješio u  20sec u biosu,rebootao i radi opet sve. Ako je to što mislim ,niti ps2 tipkovnica neče raditi nakon podizanja operativnog sistema. 

Znači ako ni vadjenje baterije ne pomogne,a ni windows(predpostavljam) repair,i nema nikakvih pištanja,ni kratkih,ni dugih, a ploča matična ti je sa usb3 ili  novija sa grafičkim biosom, tek onda i ako dosad nisi rješio ,napisati ču ti što dalje. 

inače kad bootaš,iako ti usb miš i usb tipkovnica ne radi,trenutno, podaci nisu izgubljeni..Hard disk bi trebao spaliti i onda samljeti u prašinu ,tek onda bi mogao zaboraviti na svoje podatke,po meni tako..zato ne sekirati se! U najgorem slučaju vrate se ,ili podignu sa drugog bilo kojeg računala..u biti ovo bi bilo več rješeno,najvjerovatnije u vremenu koliko sam ovaj post pisao..  

Dobar je to updejt,nadogradnja na bolje i brže i učinkovitije,.. kad računalo radi toliko bolje nakon updejta,lol. Ajd kad proradi našali se sam sa sobom i reci da je to bio privremena nadogradnja za apsolutnu štednju energije, kad ne radi ,onda troši najmanje. Vrlo ekološki..LOL.

Za točniju pomoč uvijek se piše koji operativni sistem,32bit ili 64bit, koja matična ili barem brand biosa,koliko pločica rama,što si radio zadnje? updejt čega? grafičkih drivera,sistema,nekog programa? zvukovi koje si čuo pri paljenju,kratki ,dugi ,koliko puta..itd..

U suprotnom, posjet nekome sa nešto znanja(servis?) bit če neophodan. Staklena kugla mi se zagubila,pa dok je ne nadjem ,zasad toliko. Nisam ovdje često,i ako ne vidim interes i neke povratne podatke sutra,dižem ruke. po meni ovo 99,99posto nije nikakav fizički kvar.

umetni neki usb stick,ili preko usb probaj puniti mobitel ili nešto,tek toliko da znamo,a i da se sam uvjeriš da nije 100posto usb port/kontroler,odnosno fizički kvar. Naravno drugu tipkovnicu na drugom usb portu,naročito kako je kolega rekao PS-2 si isprobao?

tek sad vidim da ti je toliko hitno da ni drugima nisi odgovorio..koja kultura..a ja trošim vrijeme...vidjeti ču sutra jel bilo uzalud. hitno,hitno, pomoč,a ljudi ti pišu a ne odgovaraš im, sramota..na kraju ispada da ljudi odustaju od davanja konkretnije pomoči..svi redom su se trudili,a tražitelj nije ni slova odgovorio,danima..glavno da je njemu bilo hitnoooo...{#}

Penis Bonus Pax In Domus
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2014 3:35 (s1hr).

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice