Imam jedno konkretno pitanje...
Konfiguracija je slijedeća:
Athlon XP 3200+, 2x 512MB DDR 400MHz, Radeon x1650 256MB, ASRocK K7S41GX, 160GB Segate, 420W Codegen, Samsung SM2253BW...
Problem:
Kad puštam neki video u HD ready (720p) ili većoj kvaliteti uglavnom mi zauzeće procesora bude 100%, slika pomalo trza a zvuk zapinje i kasni.
Znam da je to zbog procesora - kojem fali snage za dekodiranje zvuka za zvučnu (Integrirana C-Media AC'97 Sis 7012) i HD materijala istovremeno.
Isto tako, poznato mi je i da sve ATI grafe serije X i HD podržavaju hardversko dekodiranje HD videa te da mogu rasteretiti procesor.
Pitanje je, šta trebam staviti (od programa) i šta podesiti (kako i gdje) kako bi mi grafička pomogla procesoru u obradi HD signala?
Koristim GOM player i K-Lite codec pack.
Svaka pomoć mi je dobro došla. Namjeravam računalo preurediti u HTPC dodavajući tv-karticu čim dođe kod nas obavezni HD signal.

On automatski po defoltu koristi Video procesor na novim grafickim karticama bez da treba prckat po podesenjima ko kod GOM playera kaj ne valaj nikak. Problem je kaj to svi ne znaju podesit tj DXVA funkcija ili misle da vec je ukljuceno ali nije pa se cude kak im to na GOM zapinje HD video a imaju recimo HD 3650 ili HD 2600.