Hitan problem - virusi

poruka: 82
|
čitano: 21.811
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hitan problem - virusi

Meni je AVG odličan i ima dobru real time zaštitu, otkad njega imam ništ mi se nije instaliralo. Još koristim Spyware terminator i Comodo i povremeno provjerim log file od hijackthis-a. Inače kolko sam ja gledal kad sam si instaliral virus kod brisanja se otiđe u safe mode windowsa i onda tam napraviš scan i sve izbrišeš. Još kao antivirusni mi je odličan avast, nedavno sam pokušal nekaj skinut sa neta i prije neg kaj mi je i krenul download javil se je da skidam smeće i da prekinem.Namigiva Ak ti se ponovno to desi proguglaj malo, dobar dio smeća ima baš specijalizirane programe za svaki problem i dosta dobre upute kak da si ih izbrišeš.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hitan problem - virusi

Jedno pitanje u svezi virusa.Ponekad kad upalim msn dolazi mi poruka sa susjedova msn-a da kliknem na neki link tipa funny,must see itd...naravno nisam lud da kliknem na to.Procesljao sam i svoj i njegov komp sa svacim al nigdje ni traga nekoj zlocudnoj gamadi.Ima li netko iskustva s time da mi pojasni malo?Hvala

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Hitan problem - virusi
autorov komentar

Za F1-IVO:  To ti je najbolje da si na msnu pod options - File transfers instaliraš WINDOWSL LIVE CARE, za sigurnost,a za ono,to i meni zna ponekada od nekih dolaziti,al to niššta ne prihvačam normalno...

16 godina
neaktivan
Bart kaže...

Za F1-IVO:  To ti je najbolje da si na msnu pod options - File transfers instaliraš WINDOWSL LIVE CARE, za sigurnost,a za ono,to i meni zna ponekada od nekih dolaziti,al to niššta ne prihvačam normalno...

Hvala.Sad sam stavio tamo da mi skenira sa nodom pa cemo vidjet a izblokirao sam kontakte s kojih mi stizu te gluposti.
Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire Radeon HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Seagate 320+500gb,Corsair TX650W,Thermaltake Soprano http://www.velika-nagrada.hr
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Napravio sam update i scan fo hardware,ali ništa posebno,i odem na properties,ali nema opcije reinstall, pa ću ti sad posalt SS da vidiš šta sve ima:

http://img89.imageshack.us/my.php?image=d1gq3.png

http://img230.imageshack.us/my.php?image=d2ga0.png

http://img89.imageshack.us/my.php?image=d3cn0.png

16 godina
protjeran
rambox kaže...

Moja prepruka ti je da Aviru svakako ostavis na kompu a taj nesretni AVG makni sa kompa vjeruj nebus pozalio a za deinstaliranje programa ubuduce koristi Revo Uninstaler kad ga otvoris dobis popis programa desni kliki na odabrani program pa zatim uninstall i kao opciju za uninstall izaberi Advanced. Prije nego kaj deinstaliras AVG moras ga iskljucit potpuno preko ikone u trayu, svakako ubuduce koristi Siteadvisor preko Firefoxa ili Internet Explorera pa nebus naletio na nezgodne stranice. Treba ulozit truda u dobru zastitu a i jos vise ak se ne zna radit sa sigurnosnim programima da se nauci radit s njima jer kad to postignes onda ovakvih problema nema!!!Cool

robson kaže...

imao isti prob davno....spyboot je rijesenje (malo ce dugo trajat skeniranje ali garantiram ti da ce ih sve uklonit, i ponovi barem dva puta)..trenutno da ih se rijesis....kad se sistem normalizira nabavi nest drugo samo ne AVG :)

Zakaj ste svi tolko protiv tog AVG-a? -Ja ga imam i već godinama nemam nikakvih problema sa virusima.
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

prvo probaj update driver, nakon toga automatic update- trebao bi ga povući iz svog cachea, ali za svaki slučaj budi spojen na internet dok to radiš, na taj način možda će na mreži pronaći noviju verziju.

ako to ne prođe, napravi roll back driver. mislim da bi jedno od ovog trebalo riješiti problem.

ako stanje pak ostane nepromjenjeno ići ćemo na neke advanced optionse koje uključuju da imaš drivere od matične ploče i grafičke kartice.

A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

hey, jesam update driver,opet normalno ništa, a nigdje nepiše AUTOMATIC UPDATE da imam !

I onda sam otišao na ROLL BACK DRIVER i otvorio mi je HELP AND SUPPORT i tu napravio neki update...

Šta sad?   ...ajd baš sve opiši šta bi trebao napravit,psolao sma ti one SS šta sve imam,al nigdje nema reinstal i automatic update...kad god stigneš odg nema beda, sam da mi to rješimo...i nije mi problem ak mi napišeš opširnije...:)

16 godina
neaktivan
Hitan problem - virusi

Zanimljivo ja vec godinama nist od tog sranja(antivirusni programi) ne koristim na racunalu i nikad nis nisam dobio.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bart kaže...

Šta sad?   ...ajd baš sve opiši šta bi trebao napravit,psolao sma ti one SS šta sve imam,al nigdje nema reinstal i automatic update...kad god stigneš odg nema beda, sam da mi to rješimo...i nije mi problem ak mi napišeš opširnije...:)

jesi probao povuć drajvere sa programčićem zvanim DRIVER MAGICIAN?
The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries, is not 'Eureka!' but 'That's funny...' -- Isaac Asimov
16 godina
neaktivan
Hitan problem - virusi

probaj ici na pomagala kod starta pa na vracanje sustava

to moze pomoc kod manjih virusa

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

he he pa sad ako si ga ocistio nikako nemoj ici na vracanje sustava jer ces vratit na staro.. sumnjam da imas restore pointove unatrag nekoliko mjeseci kad je zadnji puta sve bilo kako spada. glavni dio problema si kako kazes rijesio, stovise preporucam ti da obrises stare restore pointove- em ces ustedit mjesto na disku em ti ne koriste jer su zadnjih nekoliko, a mozda i svi zahvaceni onim zlocudnim aplikacijama koje si imao na kompu prije ciscenja.

dakle obrisi ih sve i napravi jedu novu koja ce se zvat nakon remonta ili nesto tako.

za drajvere.. buduci da nemam xp doma na kompu.. evo pustio sam jednu instalaciju na virtual machine. navecer cu se detaljno pozabavit s tim sto napraviti.

daj pogledaj u medjuvremenu imas li neke CDe koje si dobio uz graficku i maticnu?

ako nemas, mozes li provjeriti kakva je situacija u kompu? imas li graficku integriranu na maticnoj ili zasebno? to ces vidjeti najbolje po tome stekas li komp tako da je utor vertikalno ili horizontalno.

ako je vertikalno, tad je graficka na maticnoj, ako je horizontalno tad je graficka posebno. koliko sam shvatio radi se o stolnom racunalu, jel?

provjeri do navecer pa cemo vidjet na cemu smo i sto dalje da maknemo onaj zuti usklicnik..

A mathematician is asked to design a table. He first designs a table with no legs. Then he designs a table with infinitely many legs. The rest of the cases are of course trivial.
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ma bio sam vračao sustav prije svega što sam počeo rdaiti,al moglo je vratiti samo 2 mjeseca prije.tako da time nisma bio ništa rješio, sve sam riješio uz pomoć toga što sam sve za početak antivirsune programe mkanuo totolka,očisto C disk, te prvo anti spywareom, sa njih 3 programa očistio cijeli suustav-i na kraju ostavio samo 1 instaliranig,pa nakon toga sa AVG-om,i normalno-nadokandio sve update-ove što prije nisam,i sad radi kak spada-sve osim tog listanja slike...

Comp je normalno kućni/stolni...monitor mi je LCD...uglavnom - horizontalno je mislim...a CD-eve,bog zna gdje mi je to iskreno...

Uglavnom, sve ostalo sma ti napisao što sam učinio...pa ti ak uspiješ probaj mi još u detalje te neke stvari - pa da se poigram točnije/bolje sa time...

16 godina
neaktivan
Tko je upravu Avast ili Bug

Na zadnjem BUG-ovom dvd-u br.192 je došao besplatni arhiver   KGB archiver 2,i kad sam ga instalirao Avast mi prijavi detektovan virus Win32:trojan-gen,zaražen file stubzip.exe.Kad sam kliknuo na "Move to the chest" i to dva puta jer ga je našao još jednom.Instalacija se je završila pokrenuo program cancelovao zatvorio,da otvorim drugi put a on neće kao umetnite instalacijski disk Kgb arhivera fali mu neki file.

Mene zanima o kakvom se virusu radi i mogu li ga ignorirati sa Avastom ako nije opasan.

Molim odgovor i unaprijed zahvaljujem.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Tko je upravu Avast ili Bug

vjerujem da je false alarm. bugovci si daju truda pročekirat dvd.

skini si KGB archiver s neta pa provjeri kako će se onda ponašati- ako se i tada javlja, morat ćeš izabrat jedan od ta dva komada softwarea. jedan ćeš nastavit koristiti- drugi nećeš. Smijeh

osobno ne radim ni s jednim ni s drugim, međutim mogu ti preporučiti 7zip. Besplatan je i radi jako dobro. Ako pak iz nekog razloga želiš zadržati KGB, instaliraj neki drugi antivirus, osobno ti preporučam kao i Bartu- nod32.

Pa provjeri dal ga i on pronalazi kao prijetnju. vjerujem da je odgovor ne.

ps. Bart jesi sredio problem s driverom?

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Comp je kućni/stolni...monitor mi je LCD...uštekavam ga VERTIKALNO...onaj CD bog zna gdje mi je..

Pa eto,nadam se da češ me moći sad dalje uputiti na neke korake.

A ak se ne sječaš točno od zadnji put, samo pogledaj svoj zadnji post gdej si mi davao sve preporuke i pitanja...

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

instaliraj ovo. to je najsvježiji driver za taj tvoj device pod usklicnikom.

restartaj komp, zatim pogledaj u device manager.

vjerujem da će pomoći- ako ne pomaže;

skoči još do windows updatea pa ga pusti da proscanna sve updateove.

dakle, stisneš scan for updates; nakon toga custom scan. taj dio moraš raditi iz Internet Explorera, ne iz Firefoxa. Ako trenutno browsaš firefoxom, ne moraš ići tu na forum kliknut na link, dovoljno je da u IE-u u googleu upišeš windows update i pritisneš osjećam se sretnim.

Instaliraj hardware updates od tamo, pa javi kako je proslo.

16 godina
neaktivan
autorov komentar

Ima još 1 problem, zbog onog windowsa GENUINE mi neće više da updatea windowse i tak to,evo šta mi izbaci kad pokušam:

http://img212.imageshack.us/my.php?image=genuineth1.jpg

...nadam se da možeš tu pomoći, tako da mogu nastavit dalje sa tim problemom...?

17 godina
neaktivan

je li driver instaliran? je li se maknuo usklicnik s onog? je li jos uvijek tilta ekran?

genuine ti je failed zato jer imaš (loš) piratski software. savjetujem ti da kupiš licencu windowsa.

inače, čisto edukativno.. ako ovaj kod kopiraš u .txt file

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WPAEvents]
"OOBETimer"=hex:ff,d5,71,d6,8b,6a,8d,6f,d5,33,93,fd
"LastWPAEventLogged"=hex:d5,07,05,00,06,00,07,00,0f,00,38,00,24,00,fd,02

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion]
"CurrentBuild"="1.511.1 () (Obsolete data - do not use)"
"InstallDate"=dword:427cdd95
"ProductId"="69831-640-1780577-45389"
"DigitalProductId"=hex:a4,00,00,00,03,00,00,00,36,39,38,33,31,2d,36,34,30,2d,\
  31,37,38,30,35,37,37,2d,34,35,33,38,39,00,5a,00,00,00,41,32,32,2d,30,30,30,\
  30,31,00,00,00,00,00,00,00,00,0d,04,89,b2,15,1b,c4,ee,62,4f,e6,64,6f,01,00,\
  00,00,00,00,27,ed,85,43,a2,20,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
  00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,31,34,35,30,34,00,00,00,00,00,00,00,ce,0e,\
  00,00,12,42,15,a0,00,08,00,00,87,01,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,\
  00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,94,a2,b3,ac
"LicenseInfo"=hex:9e,bf,09,d0,3a,76,a5,27,bb,f2,da,88,58,ce,58,e9,05,6b,0b,82,\
  c3,74,ab,42,0d,fb,ee,c3,ea,57,d0,9d,67,a5,3d,6e,42,0d,60,c0,1a,70,24,46,16,\
  0a,0a,ce,0d,b8,27,4a,46,53,f3,17

zatim mu promijeniš ekstenziju u .reg i dva puta klikneš na tako dobiveni reg file, a na pitanje o dodavanju u registry odgovoris potvrdno, windowsi će ti "postati" legalni na određeno vrijeme.

napomena 1. nakon svakog reboota magija će nestati i imat ćeš stare (očito ne legalne) windowse; ako bi želio ponovno napraviti update- trebao bi ponoviti gornji postupak. ovo očito diskvalificira automatic update (osim ako ne konstruiraš neku skriptu koja će to raditi umjesto tebe. moglo bi se i to.)

napomena 2. ako nigdje ne vidiš .txt .reg ekstenzije, odnosno nemaš mogućnost mjenjanja toga, otvori windows explorer (win+e); idi na tools; folder options; kartica view; zatim odkvači hide extensions.

nakon toga si u mogućnosti raditi ovdje opisani postupak.

napomena 3. vjerujem da ovako nešto nije nelegalno- nisam pravnik- ali dodadavanje slobodnog koda u registry na proizvoljan način mislim još uvijek nije nelegalna radnja. zakon počinješ kršiti u trenutku skidanja updatea s neta, jer microsoft isporučuje update samo onima koji su platili cijenu operativnog sustava, tako da taj dio ide na tvoju dušu. neka me ispravi netko ako griješim.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2008 1:19 (bubbach).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Titranje slike je još ostalo...

A de mi malo pobliže objasni gdje treba to sve kopirat - gdje točno, ak ti nije problem objasniti?

A onda ću dalje znati jedan dio...

17 godina
neaktivan

Skini s net-a RemoveWGA.exe file i pokreni i resetiraj računalo i nema više genuine slike i javljanja.

17 godina
neaktivan

Kada sve središ sebi dodijeli administratorski status, a sestre pretvori u obične limitirane korisnike

16 godina
neaktivan
autorov komentar

GENUINE sam uspio maknuti uz pomoć Removewga...

Ali listanje slike još nisam uspio srediti: bubac-dao si mi da upišem ono i neke  doDATNE UPUTE, AL AJD MI POBLIŽE OBJASNI GDJE ONO MORAM UPISAT I TAKO TO...JER ovak neznam...

17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Jedno pitanje u svezi virusa.Ponekad kad upalim msn dolazi mi poruka sa susjedova msn-a da kliknem na neki link tipa funny,must see itd...naravno nisam lud da kliknem na to.Procesljao sam i svoj i njegov komp sa svacim al nigdje ni traga nekoj zlocudnoj gamadi.Ima li netko iskustva s time da mi pojasni malo?Hvala

Tvoj susjed samo mora promjeniti lozinku na e-mail racunu i više ti neće dolaziti te obavjesti.  Bio je naivan i ostavio je na nekoj stranici.
17 godina
neaktivan

remove wga ne riješava problem u potpunosti. konkretno, nakon što makneš wga prvi regularni (sheduled) update će ga ponovno instalirati. drugo, update ostalih stvari ne radi jer je prolaz wga testa preduvijet za update.

evo kako.. baš u detalje..

1. klikni bilo gdje ne desktopu desnim klikom miša.

2. na meniju izaberi New -> Text Document.

3. otvorit će ti se prazan dokument u Notepadu; sad kopiraj (select, ctrl+c) onaj dio koji je u kodu u mom prijašnjem postu.

4. klikni u notepad, desna tipka pa paste

5. save; upiši ime može regfile i spremi u c:\ ili bilo gdje drugdje.

6. otvori explorer (win+e) pronađi gdje je spremljen tvoj regfile i promijeni mu zadnja tri slova iz .txt u .reg (ako ne vidiš ta zadnja tri slova u prethodnom postu ti piše što trebaš napraviti).

7. dva puta klikni na taj file i stisni yes da podatke iz njega dodaš u registry.

8. otvori windows update stranicu. sad će raditi- sve do sljedećeg restarta kompa; tada opet moraš kliknuti na regfile.reg i dodati vrijednosti iz njega u registry pritiskom na yes.

što se tiče tiltanja ekrana, pošalji screenshot device managera ponovno da vidim ima li promjena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2008 15:48 (bubbach).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Koristio sam Removewga i uspješno je uklonjeno.

A listanja slike još ima.

I još uvijek je ostao onaj problem: DISPLAY, gdje piše VIA/S3G...  bio si mi posalo da si skinem to, i skinuo sma i sve,ali mi nije uspjelo nikak instalirat na comp,neće,a sad zašto,neznam!?!

17 godina
neaktivan

e stari to znači da onaj driver čiji sam ti link poslao nije od te tvoje video opreme, što god da je.

znam da si sa remove wgaom maknuo obavijesti, međutim primjeti da još uvijek nisi u mogućnosti koristiti windows update.

nakon što napraviš ovo što sam ti gore napisao bit će ti omogućeno korištenje update servisa- ako zatim napraviš windows update vrlo vjerojatno će se skinuti neki hardware update koji će riješiti problem s tiltanjem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2008 15:40 (bubbach).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Skužio sam da RemoveWga ne pomaže,jer svaki put kad uplaim comp-opet se pojavi Genuine i crni ekran.

Pa ću onda pokušati srediti BUBAC - na tvoj način.

Išao sam onim tvojim koracima,i zapeo na 6.koraku.

Kako promjeniti ekstenziju iz .txt u .reg - pokušavao sam al nikak nisam skužio ???

I što se tiče listanja slike,evo ti SS pa češ vidjet šzta je ostalo, ostao je onaj prvi uskličnik, onog drugog više nema:

http://img146.imageshack.us/my.php?image=c1fp1.png

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.12.2008 18:31 (Bart).
16 godina
neaktivan
Hitan problem - virusi

defragmentiraj si cjeli disk i ponovo instaliraj windowse i nece biti problema

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
winupdt.bat kaže...

defragmentiraj si cjeli disk i ponovo instaliraj windowse i nece biti problema

... i odmah napravi prvi backup. Ne skodi. Lakse je vratit backup nego se cijeli dan natezat s racunalom.
Have a nice day - Compa
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice