Gpu/hardwareska akceleracija - 1080 videa

poruka: 47
|
čitano: 7.359
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Re: Gpu/hardwareska akceleracija - 1080 videa
athlon64 kaže...
hrvatskafarkasevec kaže...

ajme koliko gluposti

ja imam samo MPC HC + CoreAVC i sve radi bez problema

radi kod svih videa bez obzira na sve

ugl koristis media player classic i sta si dodatno instalirao da bi to radilo ?

treba ti media player classic i halli media splitter, da si proučio link koji sam ti dao, nebi sad pito

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
protjeran
pinkskin kaže...
athlon64 kaže...

ajme koliko gluposti

ja imam samo MPC HC + CoreAVC i sve radi bez problema

radi kod svih videa bez obzira na sve

ugl koristis media player classic i sta si dodatno instalirao da bi to radilo ?

treba ti media player classic i halli media splitter, da si proučio link koji sam ti dao, nebi sad pito

hali media spliter nema veze sa tim i vec sam napisao
MPC-HC + CoreAVC

http://protocol4.animehr.com/
17 godina

Ne treba niti CoreAVC niti Haali Media Spliter.

MPC-HC nativno podržava MKV kontejner, mp4 codec je nativno podržan u Windows 7.

Ništa od toga nemam instalirano na računalu, od dodatnih codeca imam samo mjpeg doinstaliran, nemam niti ffdshow.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Father_Dougal kaže...

Ne treba niti CoreAVC niti Haali Media Spliter.

MPC-HC nativno podržava MKV kontejner, mp4 codec je nativno podržan u Windows 7.

Ništa od toga nemam instalirano na računalu, od dodatnih codeca imam samo mjpeg doinstaliran, nemam niti ffdshow.

da istina evo MPC-HC bez icega

17 godina
protjeran

Imate pravo, samo MPCHC treba i ima sve codece u sebi, halli media splitter je ako ima više audia, bar mislim.

Još jednom

Ovdje

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=142972

imate opisano kako i šta i koje kartice podržavaju HD akceleraciju preko GPU-a i kako namjestiti na određenim programima

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
pinkskin kaže...

Imate pravo, samo MPCHC treba i ima sve codece u sebi, halli media splitter je ako ima više audia, bar mislim.

Još jednom

Ovdje

http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=142972

imate opisano kako i šta i koje kartice podržavaju HD akceleraciju preko GPU-a i kako namjestiti na određenim programima

haali media spliter ti spaja vise videa u jedan npr. imas Anime serijal i svaka epizoda ima isti opening i closing

da se ustedi na prostoru opening i closing se odrezu i svih epizoda i

onda imas u folderu epizode i opening/closing (samo jedan tj 2 file-a umjesto njih 12 ili vec kolko)

Haali onda u epizodu ubaci opening i closing
(zapravo ti niti ne primjetis da su izrezani) to mu je jedna od funkcija

malo sam to komplicirano objasnio valjda cete shvatit

15 godina
neaktivan
haali media spliter ti spaja vise videa u jedan npr. imas Anime serijal i svaka epizoda ima isti opening i closing

onda imas u folderu epizode i opening/closing (samo jedan tj 2 file-a umjesto njih 12 ili vec kolko)

Molim te, reci da ovu glupost nisi sam smislio nego si pročitao negdje. Ovako krivu informaciju nisam odavno vidio.

Splitter, demuxer iliti demultiplexer služi za razdvajanje streamova koji se isprepleteni (ne znam bolju riječ za interleaving) spremaju u avi, mkv ili koji već kontejner hoćeš. Primjerice, imaš mkv sa h264 videom i AC3 zvukom. Budući da su to izvorno bile dvije datoteke, moraju se spremiti isprepleteno (proces zvan multiplexing) da bi imao jedan stream. I onda, kad ti gledaš film, splitter ga razdvaja natrag na jedan audio i jedan video stream i šalje svakog dalje njihovim dekoderima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 17:27 (Mirko935).
15 godina

ljudi nemojte se trudit , kad sam vidio koliko je komplicirano prošla me volja , ionako mi nista ne znaci , ali zanimljivo je samo pustis temu da se odvija i vi se pocnete svadat i uspammate xd ahhaa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Mirko935 kaže...

Molim te, reci da ovu glupost nisi sam smislio nego si pročitao negdje. Ovako krivu informaciju nisam odavno vidio.

Splitter, demuxer iliti demultiplexer služi za razdvajanje streamova koji se isprepleteni (ne znam bolju riječ za interleaving) spremaju u avi, mkv ili koji već kontejner hoćeš. Primjerice, imaš mkv sa h264 videom i AC3 zvukom. Budući da su to izvorno bile dvije datoteke, moraju se spremiti isprepleteno (proces zvan multiplexing) da bi imao jedan stream. I onda, kad ti gledaš film, ga splitter razdvaja natrag na jedan audio i jedan video stream i šalje svakog dalje njihovim dekoderima.

i koja svrha toga? (btw google - ordered chapters)
zasto bi radi toga trebo haali?

i znam ja sta se sve moze nabacat u mkv neboj se

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ljudi nemojte se trudit , kad sam vidio koliko je komplicirano prošla me volja , ionako mi nista ne znaci , ali zanimljivo je samo pustis temu da se odvija i vi se pocnete svadat i uspammate xd ahhaa.

Ma šta je toliko komplicirano? Evo, ja sam instalirao K-Lite codec pack i to je to, čak mislim da sam ostavio sve postavke na default, i radi mi hardverska akceleracija i sve ostalo kako treba, nisam imao nikakvih problema ni sa jednim filmom od tad.

15 godina
neaktivan

Kako misliš "koja svrha toga"? Pa splitter je nužan kad gledaš film. Koristio ti Haali ili neki drugi nije bitno, ja sam samo odgovorio na ono tvoje o funkciji splittera, a ovo što sam ja napisao mu je glavna funkcija. Zar sam rekao nešto da ne znaš što se može nabacat u mkv?

16 godina
protjeran
Mirko935 kaže...

Kako misliš "koja svrha toga"? Pa splitter je nužan kad gledaš film. Koristio ti Haali ili neki drugi nije bitno, ja sam samo odgovorio na ono tvoje o funkciji splittera, a ovo što sam ja napisao mu je glavna funkcija. Zar sam rekao nešto da ne znaš što se može nabacat u mkv?

pa kad se to radi ovako i onako bez haali-a
jedino nuzno bi mi bilo za ordered chapters-e,a za ovo zadnje zaboravi moja greska

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2011 17:38 (hrvatskafarkasevec).
15 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

jedino nuzno bi mi bilo za ordered chapters-e,a za ovo zadnje zaboravi moja greska

Istina, ali mi se učinilo kao da on pita više općenito čemu služi splitter. Možda i je, a možda sam ja zabrijao, onih punih 2 sata koliko sam spavao noćas mi se očito obijaju o glavu {#}

Anyway, bit će da smo obojica u pravu. NHF {#}

16 godina
protjeran
Mirko935 kaže...
Mirko935 kaže...

Istina, ali mi se učinilo kao da on pita više općenito čemu služi splitter. Možda i je, a možda sam ja zabrijao, onih punih 2 sata koliko sam spavao noćas mi se očito obijaju o glavu {#}

Anyway, bit će da smo obojica u pravu. NHF {#}

nemas problema trebo sam ja napisat jedna od svrha :)

15 godina

evo ljudi čisto informativno , samo sam korak po korak pratio ovaj tutorial i uspio sam, sve mi radi , gpu akcelerira hd videa , grafa bue na jedno 16% kad 1080p ide i slika je puno bolja , jos pogotovo kad se u medaplayer classic omoguci ono bistrenje shadera.... http://www.guru3d.com/article/accelerate-x264-1080p-movies-over-the-gpu-guide/

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Kako nastimati brightness/contrast opcije u MPC-u? Nigdje ne vidim da to ima... Slika mi je dosta tamna. (2.) Instalirao sam HAALI Media Splitter i, uskrkos tome sto sam u postavkama oznacio da mi se ikonica pojavi u trayu, nema je. Pomoc.
http://www.youtube.com/watch?v=ZPgXT1g7vPw
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...
Kako nastimati brightness/contrast opcije u MPC-u? Nigdje ne vidim da to ima... Slika mi je dosta tamna. (2.) Instalirao sam HAALI Media Splitter i, uskrkos tome sto sam u postavkama oznacio da mi se ikonica pojavi u trayu, nema je. Pomoc.

Pojma nemam, ali možeš podesiti u CCC-u pod Video Settings.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice