Formatiranje Hard diska

poruka: 6
|
čitano: 3.160
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Formatiranje Hard diska

Kako mogu formatirati hard disk ako ne mogu uci u windowse?preko komanda ili?hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Formatiranje Hard diska
trolljegeren kaže...

Kako mogu formatirati hard disk ako ne mogu uci u windowse?preko komanda ili?hvala unaprijed

Ubaci cd za instalaciju i tamo kad dođeš do dijela particije i možeš formatirat. 

Nenad
12 godina
neaktivan
Formatiranje Hard diska

Pozdrav imam pitanje u vezi formatiranja hdda. Uzeo sam novi ssd i planiram na njega staviti novi OS. Stari hdd je podijeljen u dvije particije (c i d). Na c su windowsi koje želim formatirati, a d da ostane takav kakav je, na d imam trenutno hrpu bitnih podataka koje trenutno ne mogu nigdje smjestiti dok ne nadjem rijsenje. Da li je moguće nakon što formatiram c pridodati ga d (da bude jedan disk), a novi c formirat će se od ssd-a na koji će instalirati windows?

Kreativnost se postiže repeticijom. Analogno, talent - radom.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.5.2017 16:11 (isuckatthisgame).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Moguće je.
17 godina
moderator
isuckatthisgame kaže...

Da li je moguće nakon što formatiram c pridodati ga d (da bude jedan disk), a novi c formirat će se od ssd-a na koji će instalirati windows?

Nisam siguran može li se to napraviti pomoću Disk Managementa ugrađenog u Windowse - ako ne može, vjerojatno se može programom poput EaseUS Partition Master.

No prije nego li išta ideš raditi s diskom, napravi si backup, jer ako nešto pođe po zlu, mogao bi ostati bez podataka. Zapitaj se i ima li zbilja potrebe da spajaš te dvije particije u jednu.

16 godina

diskman teoretski može, ali dovoljan je neki sys file.. ostali partmanageri mogu bez posebnih problema, prednost pogotovo jer možeš 'klikati' .. i kad sve posložiš aply.. easeus je OK (stariji prednost).

oprez.. kod resizanja particije.. (ili još gore kod spajanja).. nije svejedno koja particija se dodaje.. c-na-d ili d-na-c.. zato to nikako ne pokušavaj diskmanom (iz samih win) jer je trenutna naredba... ostali alati su zato 'bolji'..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice