Htio sam da instaliram windows 10 na moj racunar i tamo u instalaciji windowsa su se pojavile neke particije i ja sam greskom formatirao C particiju i sada ne mogu da pokrenem ni instalaciju win10 a ne ucitava mi se ni prethodni windows.
Nadam se da mi mozete pomoci :)
Formarirao sam C drive
- poruka: 18
- |
- čitano: 1.919
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nosi negdje u servis tj. nekome tko zna to odraditi ..... a sigurno se može.
A sta ne mozes instalirat win na tu formatiranu particiju? Nije primarna ili?
Vjerovatno bi i mogao ..... ali nakon ovog što je učinio mislim da sam dobro predložio jer tko zna da li zna u BIOS-u podesiti da boota win10 sa DVD-a i da nebi obrisao još neku particiju...ovako mu možda vrate formatirane podatke jer vjerujem da je na desktopu bilo privatnih dokumenata, slika itd...
Win10 ne moze da instalira,al to je vjerovatno zato sto nemam aktivacijski kljuc,pa cu potraziti neki "originalni"CD i onda probati instalirati win.
Vazno mi je samo da znam da i pored toga sto sam obrisao C particiju je moguce instalirati win i da ce on sam formirati sve ono sto se izbrisalo?
Win10 ne moze da instalira,al to je vjerovatno zato sto nemam aktivacijski kljuc,pa cu potraziti neki "originalni"CD i onda probati instalirati win.
Vazno mi je samo da znam da i pored toga sto sam obrisao C particiju je moguce instalirati win i da ce on sam formirati sve ono sto se izbrisalo?
Po tvojim pitanjima vidim da nisi baš na "ti" s kompjuterima. Napravio si glupost, formatirao si sistemsku particiju i izgubio sve šta si imao na njoj. Savjetujem ti da se ostaviš toga jer ćeš napraviti još veću štetu. Odnesi nekome tko zna neka ti digne windowse i poštima sve kako treba. Ti samo nanovo instaliraj programe koje si imao. Podatke koji si držao na C si izgubio, povratka im nema, pomiri se s tim. Neka ti bude škola da u buduće ne petljaš u ono što ne znaš. Educiraj se, čitaj literaturu, pitaj od ljudi koji znaju ili upiš nekakav tečaj...sretno!
nije izgubio ako ih nije prebrisao
ako su bitni -> odvrtjet testdisk s neke linux distribucije
kako koristiti testdisk -> youtube, google
Sumnjam da će ih uspiti vratiti s formatirane particije, ali to mu netko treba odraditi...
Moze e vratiti jer je odradio quickformat vjerovatno.. Samo ne treba nista vise dirati vec dati nekome ko zna sta radi...
Zar mu nije najednostavnije da nabavi windowse i sam ih instalira umijesto da nosi na servis gdje ce mu to dobro naplatiti?
Cak i nekom ko se ne kuzi nebi to trebalo predstavljati problem.
...ako nije nakon formatiranja C: diska ništa po njemu čačkao ... http://www.easeus.com/resource/unformat-hard-drive.htm
Zar mu nije najednostavnije da nabavi windowse i sam ih instalira umijesto da nosi na servis gdje ce mu to dobro naplatiti?
Cak i nekom ko se ne kuzi nebi to trebalo predstavljati problem.
Pricam o povratu podataka sa te particije...
Iako mozda tako ne izgleda mislim da se dovoljno razumijem jer sam i ranije reinstalirao windows i sebi i prijateljima,medjutim ovo mi se prvi put desilo.Nastao je problem kad sam trebao da odaberem particiju na koju ce se instalirati windows ni na jednu nisam mogao pisalo je nesto u smislu da ne podrzava tu vrstu particije (ili tako nesto) i to mi se prvi put desilo i onda sam kliknuo na "format" misleci da sam odabrao neku drugu particiju.Nisu mi vazni fajlovi i podaci iz te particije vec mi je samo vazno da se moze normalno instalirati windows unatoc tome sto sam izbrisao C particiju
-nisu važni podaci.. -obriši sve (particije), nextaj, radit će. I dalje ništa nećeš znati (ali trenutno ni mi ne znamo ništa). Nastavi frendovima instalirati, nakon ovog ćeš već imati level ravan hackeru :)
edit: @post-ispod .. da, tako se uči, pokušaj-pogreška metoda je recimo efikasna, ponekad jedina. Osvisno o juzer-user kategoriji. Možda čak i jedini način kako se uči. Kad to prođe desetak puta, znat će.
-nisu važni podaci.. -obriši sve (particije), nextaj, radit će. I dalje ništa nećeš znati (ali trenutno ni mi ne znamo ništa). Nastavi frendovima instalirati, nakon ovog ćeš već imati level ravan hackeru :)
Ista sitacija kod mene bila,prije nisam znao pokrenuti DVD instalaciju. Sada nakon stečenog iskustva i savjeta drugih se "igram" Win instalacijama.

S obzirom kako je sredio ovu nije pametnu mu spominjati disk management jer tamo ima puno stvari koji nisu za cackanje ako ne znas sta radis....
edit: @post-ispod .. da, tako se uči, pokušaj-pogreška metoda je recimo efikasna, ponekad jedina. Osvisno o juzer-user kategoriji. Možda čak i jedini način kako se uči. Kad to prođe desetak puta, znat će.
Ok hvala puno,a stvarno nema razloga da se pravdam ili dokazujem.Ne mislim za sebe da sam neki expert,ali mislim da sam "prosjecan" sto se tice nekog generalnog znanja o racunarima,a u ovoj situaciji sam se prvi put nasao (mislim na to da ne zeli da instalira win ni na jednu od particija) i nisam znao sta da radim pa sam pokusao da "improvizujem".Hvala vam na pomoci jos jednom :D