Flashanje Biosa

poruka: 12
|
čitano: 6.226
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Flashanje Biosa

Imam nekih problema sa biosom pa sam skinuo novu verziju.

Al ima jeden problem- nikad prije to nisam radio i nemam pojma kak se to radi!!

Imam Asusovu maticnu M2N SLI-DELUXE, socket AM2

Zamolio bih nekoga ko se kuzi u to da mi malo objasni kak se to radi!

Oprostite ak je tema vec negdje pokrenuta!!

PC RULES!!!!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2008 8:18 (mika2210).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Flashanje Biosa

Našao sam jedan guide, na engleskom je, ali je vrlo detaljan i trebao bi ti objasniti sve što trebaš znati:

KLIKNI ME!

0 0 hvala 0
17 godina
Flashanje Biosa

procitao sam, dosta lijepo je se objasnjeno, jedino me brine kak cu ja to uzvesti jer nemam flopyja na kompu (noviji komp je, mislil sam da mi nebude trebal)

valjda se to moze napraviti i nekak prek USB-a.

Hvala na trudu, javim ak kaj napravim!!

Il ak zaj.... maticnu!! Smijeh

PC RULES!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Flashanje Biosa

možeš i preko cd-aLINK!

No rađe pogledaj na stranicama proizvođača svoje matične, možda ima neki software za to.

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Flashanje Biosa

malo sam gledao po Asusovoj stranici i skuzio da se sve to da napraviti preko USB sticka tak da nebi smjelo bit problema!!

hvala vam na pomoci!!

PC RULES!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Flashanje Biosa

Mislim da ti postoji čak i Windows aplikacija za flashanje BIOSa, ali nisam siguran dal baš za tvoju ploču (provjeri si na netu). To ti je najlakša opcija ---> pokreneš .exe u Windowsima i aplikacija te vodi kroz potrebne korake (uz restart kompa).

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina
Flashanje Biosa

Nemoj iz windowsa slucajno!!! Meni je vrisnula ploca tako. Najsigurniji nacin ti je preko EZflasha koji je ugradjen u bios. Znaci, kopiras bios file na usb stick, udjes u bios, pokrenes ezflash i flashas. Nek ti je comp sa defaultnim bios postavkama prije toga. Pusti taj glupi asusupdate program, ne valja. Nestanak struje i ups su opet druga vrsta opasnosti ali ima crashfree koji ce te vjerovatno iscupati ako dodje do toga.

C2Duo 6400@3 GHz , 4 GB Transcend Jetram 667 MHz@750 MHz, 4-4-4-12, Radeon X1950pro@615/700, Asus P5K-E/Wifi-ap

0 0 hvala 0
17 godina
Flashanje Biosa

Flashao sam ih, nije moglo biti jednostavnije, na stick sam stavil dva file-a, jedan .bin drugi neki .exe, resetirao sam komp, usao u bios, pokrenuo EZFlash (za koji nisam ni znao da ga imam na maticni) i dalje je sve stvar logike, vrlo jednostavno, puno vam hvala svim na pomoci!!

PC RULES!!!!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Flashanje Biosa

molim vas dal mi netko može nači  službeni  update za bios ploča je asus m3a

0 0 hvala 0
16 godina
Flashanje Biosa

Odi na http://support.asus.com/download/Download.aspx?SLanguage=en-us, odabereš Motherboard pod select product, Socket AM2/AM2+/AM3 pod select series i naziv svoje matične pod select models.

Nakon toga dobiješ popup koji te pita tvoj OS, odabereš to i imati ćeš nekih 9 komada biona na raspolaganju. Pored svakoga piše što radi ili ispravlja. (napomena: nije nužno da će najnoviji BIOS raditi najstabilnije s tvojom konfiguracijom).

"ne prestajemo se igrati zato što ostarimo, starimo zato što se prestajemo igrati" - Flegma
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Flashanje Biosa

Molio bih pomoc...
Maticna ploca :  Gigabyte GA-M52LT-D3
Problem : Racunar se gasi (ne restartuje, nego gasi ) pouksao sa Cmos i restartovanjem biosa ista stvar...
Jedino mi ostaje da probam flashati bios...
Pa da priupitam koliko je pametno to raditi ?
I jel rizicno to raditi ???

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Flashanje Biosa
Iskoo19 kaže...

Molio bih pomoc...
Maticna ploca :  Gigabyte GA-M52LT-D3
Problem : Racunar se gasi (ne restartuje, nego gasi ) pouksao sa Cmos i restartovanjem biosa ista stvar...
Jedino mi ostaje da probam flashati bios...
Pa da priupitam koliko je pametno to raditi ?
I jel rizicno to raditi ???

Jel pametno pa sad ako ce pomoci jeste, jel rizicno pa i nije bas narocito ti mas MB kao i ja koja ima DualBIOS™ - Patented Dual Hardware BIOS Protection tako da ne brines previse, ja sam prije tacno godinu dana uzeo nov PC i MB je dosao s bios verzijom F3 trenutno mi je verzija F8 i nikakvih problema nisam imao.

www.noviportal.net
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice