Catalyst problem?

poruka: 23
|
čitano: 4.428
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

Radi se o tome da mi se tokom igranja određenih(ne svih) igri zaslon jednostavno počinje ponašati kao da ju ugaše.

...led lampica od power gumba počne žmigati i zaslon postaje crn...nije moguće ništa napraviti osim restarta ili gašenja računala

...nakon toga se sve vrača u normalu...da naglasim nije problem u pregrijavanju grafe(nejde iznad 40C).

...radi se o Sapphireovoj HD 4670-ici i monitoru Samsungu 775 DFX(crt).

...nadam se da je problem u usranim catalystima i da nije hardware-ske prirode.Mršti se

...catalyst vertzija 9.1.

Core™2 Duo E7400,Gigabyte EP35-DS3,Sapphire HD 4670 512 MB DDR4, 2x 1GB Kingmax 800 MHz,Corsair 400W CX.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 15:21 (Jerkenovski).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

Probaj ocistit kompletno drivere od graficke i ostatke od mozebitnih prijasnjih verzija (8.12,8.11 itd.) sa Driver sweeperom pa nanovo reinstalirat.Takodjer provjeri da ti je instaliran i NET framework 2.0 koji je potreban za rad CCC-a pa po potrebi i njega reinstaliraj.

BOLJE DA RUSI ZATVORE PLIN NEGO DA GA ŠVABE PUSTE

0 0 hvala 0
17 godina
Catalyst problem?

Možda ti je rezolucija igre veće od nativne rezolucije LCD-a (ako nema ni zvuka onda nije to), ako nije to, probaj obrisati (uninstall) drivera i ponovno instaliraj...

EDIT: Nisam vidio da je čovjek već detaljnije napisao za drivere, tako da probaj njegovo...

"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 15:31 (dado2202).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Catalyst problem?
F1-IVO kaže...

Probaj ocistit kompletno drivere od graficke i ostatke od mozebitnih prijasnjih verzija (8.12,8.11 itd.) sa Driver sweeperom pa nanovo reinstalirat.Takodjer provjeri da ti je instaliran i NET framework 2.0 koji je potreban za rad CCC-a pa po potrebi i njega reinstaliraj.

Ovo mi je novi komp tako da je gore samo 9.1 verzija...nema ostataka prijašnjih verzija.

...još nešto...kad mi se to dogodilo po prvi puta zaslon je bio neka mješavina crvene,zelene,plave boje...čini mi se 8-bitne.

...naravno ništa se nije moglo raspoznati na desktopu osim jednog dijaloškog okvira.
Core™2 Duo E7400,Gigabyte EP35-DS3,Sapphire HD 4670 512 MB DDR4, 2x 1GB Kingmax 800 MHz,Corsair 400W CX.
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Možda ti je rezolucija igre veće od nativne rezolucije LCD-a (ako nema ni zvuka onda nije to), ako nije to, probaj obrisati (uninstall) drivera i ponovno instaliraj...

EDIT: Nisam vidio da je čovjek već detaljnije napisao za drivere, tako da probaj njegovo...

Koristim CRT monitor...da reza u igri je veća od nativne..zašto bi to imalo veze s time?
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

Probaj samo drivere instalirat bez CCC-a pa vidi dal ces i onda imat iste probleme.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Probaj samo drivere instalirat bez CCC-a pa vidi dal ces i onda imat iste probleme.

Znači otkljanja se mogućnost da je problem u samoj grafi ili u nekoj od komponenti?
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

Idemo redom pa da vidimo.Probaj stavit rezoluciju svog crt-a tj. 1024x768 pa testiraj.

0 0 hvala 0
17 godina
Jerkenovski kaže...
 Koristim CRT monitor...da reza u igri je veća od nativne..zašto bi to imalo veze s time?
 Pa ako tvoj monitor ide do rezolucije npr. 1024*768, a ti u igri imaš rezoluciju 1280*1024, onda ti izgleda kao da je monitor ugašeni, a ustvari ne može raditi na toj rezoluciji. Probaj dok pokreneš igru pritisnuti CTRL+ESC i ako ti se pojavi desktop(iako ne mora uvijek biti da se pojavi), onda je to. Moraš smanjiti rezoluciju u igri, i sve bude ok radilo.
"Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way." Charles Bukowski
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...
Jerkenovski kaže...
 Pa ako tvoj monitor ide do rezolucije npr. 1024*768, a ti u igri imaš rezoluciju 1280*1024, onda ti izgleda kao da je monitor ugašeni, a ustvari ne može raditi na toj rezoluciji. Probaj dok pokreneš igru pritisnuti CTRL+ESC i ako ti se pojavi desktop(iako ne mora uvijek biti da se pojavi), onda je to. Moraš smanjiti rezoluciju u igri, i sve bude ok radilo.
 Monitor može raditi na rezi od 1600*1200 pixela.
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

I ja sam imao problema sa time na starom kompu ali u pitanju je bila matična ona je riknula.

Plač

add me xfire >>> razvaljot
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
disco brew kaže...

I ja sam imao problema sa time na starom kompu ali u pitanju je bila matična ona je riknula.

Plač

Kak je mogla riknuti ako ti je komp radio...meni sve ostalo radi normalno...nemoj me plašiti.
16 godina
neaktivan
Jerkenovski kaže...
disco brew kaže...

Plač

Kak je mogla riknuti ako ti je komp radio...meni sve ostalo radi normalno...nemoj me plašiti.
 Ne u potpunosti najavljivala je kraj.
PlačPlač
17 godina
Catalyst problem?

Ja mislim da ti je nešto s rezolucijom, jer ako radi u jednim igrama,a drugim ne, onda bi trebala biti rezolucija.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

Počistio drivere...ponovno ih instalirao...ovaj puta bez CCC-a...pokrenuo GRID...stavio na rezu od 1024*768...i paf

...jedva odvozio jednu utrku opet se dogodilo isto!

...igra se zaustavila na par sekundi...nakon toga je sljedilo crnilo...zatim pričekah malo i opet se pojavi ona mješavina boja i neka poruka

...naravno nejasna i nečitka. HELP!...sad već sumnjam u tek kupljeni hardware.Viče

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jerkenovski kaže...

Počistio drivere...ponovno ih instalirao...ovaj puta bez CCC-a...pokrenuo GRID...stavio na rezu od 1024*768...i paf

...igra se zaustavila na par sekundi...nakon toga je sljedilo crnilo...zatim pričekah malo i opet se pojavi ona mješavina boja i neka poruka

...naravno nejasna i nečitka. HELP!...sad već sumnjam u tek kupljeni hardware.Viče

Očito je da je grafa ili matična.
16 godina
neaktivan
disco brew kaže...
Jerkenovski kaže...

Nije moguće! Izlanuo se
16 godina
neaktivan
Jerkenovski kaže...
disco brew kaže...
Jerkenovski kaže...

Nije moguće! Izlanuo se
 Pa ako si reinstalo windowse ili drivere, a šta drugo može biti.
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

nisam još windowse reinstalirao...to mi još preostaje...samo mi nejdu u glavu kako primjerice crysis radi bez greške i sve ostale aplikacije 

...također.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2009 18:59 (Jerkenovski).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

Probaj windowse reinstalirati pa javi.

Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

Instalirao sam windowse 7...stavio catalyste za vistu...i opet se javlja isti problem...

...odustajem...problem je u hardware-u...što mi je sad činiti...da zamijenim grafu ili matičnu!

...usrana elektronika...komp star ni dva tjedna.Viče

...da li napajanje može stvarati takve probleme?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

Čitam malo po netu i naletim na dosta pritužbi vezanih za napajanje...

...Da li se u SpeedFan-u svi naponi moraju podudarati...male oscilacije su dopuštene ali npr. meni je +12V 0.26 V.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Catalyst problem?

i ja imam sličan problem. možeš pogledat moj post "neobično rušenje". pobal sam svakaj ali sims3 i fear2 se nakon 10 minuta ruše. ekran je ponekad crn ili plavi ili zeleni. sve ostale igre rade vrhunski.

problem je najvjerojatnije u catalysima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice