BSOD Prvi put

poruka: 28
|
čitano: 5.982
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
BSOD Prvi put
pitanje

Eto da i ja prvi put dobijem taj BSOD i mogu reći da nije baš lijepi osjećaj. Znači prvo sam ga dobio pri pokretanju videa, kada se računalo restaltalo sam ga dobio pri startanju firefoxa, onda čim bi se windows loading screen maknuo dobio bih BSOD. Upalio ga u safe modu sve radi. Sada sam nazad u normal modu, ali želim naći uzrok. Nema virusa, temperatura odlična, stvarno neznam šta može biti. Imate vi kakvu ideju? Ako vam treba bilo kakva druga informacija pitajte :)

Reinstal windowsa bi išao samo ako nema nikakvog rješenja. :)

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
BSOD Prvi put

Definitivno do drivera.Da pojasnim:Računalo kad pokrećete u safe mode, on ne podiže nikakve drivere, već samo najosnovnije datoteke.I zato je vjerovatno problem do drivera (pretpostavljam driver od chipseta).

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BSOD Prvi put
autorov komentar

Event viewer nista ne pokazuje. Memtest vrtio ga 2 sata sve u redu. I sada sve radi. Stvarno neznam sta mu je sinoc bilo :D

"An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field." - Niels Bohr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: BSOD Prvi put

Sta imas od komponenti?

BooooooM!!! Headshot!!1
17 godina
neaktivan
ak ti se oped pojavi poslikaj ga da vidim kaj je pise pa ti tocno velim
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
BSOD Prvi put
autorov komentar

Ma već bih ja to napravio, ali skoči na 0.5 sec i restart.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
BSOD Prvi put

Desni klik na My Computer, pa Properties, pa odaberi Advanced papod Startup and Recovery odaberi Settings pa skini oznaku s Automaticly Restart, i OK na kraju.Ajde sad postaj slike.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
BSOD Prvi put

Kao što sam već ranije rekao, reinstaliraj drivere za MBO i grafičku.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.12.2008 18:40 (UPDaTEa ŽeljaN).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Black Knight kaže...

Ma već bih ja to napravio, ali skoči na 0.5 sec i restart.

pa ofc zato moras otic u my computer propertis pa advenced pa startup recovery pa setings pa onda maknes kvacicu s automatikal restart i onda ces moc gledat bsod cijeli danNamigiva
http://ubizec.net46.net/forum http://www.ubizeccorporation.bloger.hr Posjeite forum za gaming,programiranje i izrada igara and hacking!
17 godina
neaktivan
BSOD Prvi put
autorov komentar

Hvala. Ali stavio PC na full opterečenje i sve radi normalno. Možda je sinoć bio umoran pa je malo koji BSOD izbacio :D

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Definitivno do drivera.Da pojasnim:Računalo kad pokrećete u safe mode, on ne podiže nikakve drivere, već samo najosnovnije datoteke.I zato je vjerovatno problem do drivera (pretpostavljam driver od chipseta).

Ok... Ovo je interesantan komentar...
1. U safe modu se driveri podizu, samo ne svi. Sto ti mislis kako recimo tipkovnica radi u safe modu?
2. Problem je u chipsetu? Sto si ti? Vidoviti Milan?

Ako hoces saznati (u nekoj mjeri) razlog, istaliraj si Dbg. tools
Ukljuci si memory dump i pogledaj sa debuggerom core file.

17 godina
protjeran
Ime kaže...
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Ok... Ovo je interesantan komentar...
1. U safe modu se driveri podizu, samo ne svi. Sto ti mislis kako recimo tipkovnica radi u safe modu?
2. Problem je u chipsetu? Sto si ti? Vidoviti Milan?

Ako hoces saznati (u nekoj mjeri) razlog, istaliraj si Dbg. tools
Ukljuci si memory dump i pogledaj sa debuggerom core file.

Napisao sam pretpostavljam, a ne da je "sigurno" problem u chipsetu.U Safe Mode se podižu samo najosnovnij driveri (znači explorer.exe, svchots.exe, i još par nekih), ali ne podiže se driver od grafičke kartice, chipseta, zvučne....I ne vrjeđaj više!
17 godina
neaktivan
UPDaTEa ŽeljaN kaže...
  Napisao sam pretpostavljam, a ne da je "sigurno" problem u chipsetu.U Safe Mode se podižu samo najosnovnij driveri (znači explorer.exe, svchots.exe, i još par nekih), ali ne podiže se driver od grafičke kartice, chipseta, zvučne....I ne vrjeđaj više!
Eto sorry na vrijedjanju, nije mi bio cilj.
Samo, khm, nemoj ovo shvatiti kao vrijedjanje, no, skrenuo bih ti paznju na definiciju drivera:

Osim ako nisi mislio na nesto drugo, no onda se unaprijed ispricavam.

17 godina
protjeran
Ime kaže...
UPDaTEa ŽeljaN kaže...
Eto sorry na vrijedjanju, nije mi bio cilj.
Samo, khm, nemoj ovo shvatiti kao vrijedjanje, no, skrenuo bih ti paznju na definiciju drivera:

Osim ako nisi mislio na nesto drugo, no onda se unaprijed ispricavam.

Ma nećemo ić sada u offtopic.Neka on si stavi nove windowse s najnovijim drivereima i onda ćemo vidjeti dalje što se može.Dakle prvo eliminiraj softverski problem.
17 godina
neaktivan
BSOD Prvi put
autorov komentar

Kao što rekoh sve sada radi :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Black Knight kaže...

Kao što rekoh sve sada radi :)

A nista onda,mozda je bio slab napon gradske mreze. Ostavi ga da radi 2-3 dana,radi na njemu radnje kao i obicno i...to.
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
17 godina
neaktivan
glavno da sve radi mozda neka mala viroza bila :P
17 godina
neaktivan
BSOD Prvi put
autorov komentar

Evo dobio sam ga opet, ali ovoga puta sam ga uhvatio:

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Biti će da je nešta do drivera, jer su ljudi imali sličnih problema. Updatejtat ću sve ;)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Black Knight kaže...

Evo dobio sam ga opet, ali ovoga puta sam ga uhvatio:

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Biti će da je nešta do drivera, jer su ljudi imali sličnih problema. Updatejtat ću sve ;)

I meni dođe ta poruka. Kako se updatea driver od MBO?
E8400 3gHz // Gigabyte 9800 gtx // Corsair 1066 mHz 4 GB // WD 640GB // CORSAIR HX520W // Gigabyte EP35-DS3R // CM Cosmos // Genius Ergo 525 Laser Gaming Mouse Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
BSOD Prvi put
autorov komentar

Odeš na stranicu od proizvođača tvoje MBO, skineš najnovije drivere i install :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Black Knight kaže...

Odeš na stranicu od proizvođača tvoje MBO, skineš najnovije drivere i install :)

A da? Ja sam mislio da treba flashati BIOS ili tako neke spike:)
E8400 3gHz // Gigabyte 9800 gtx // Corsair 1066 mHz 4 GB // WD 640GB // CORSAIR HX520W // Gigabyte EP35-DS3R // CM Cosmos // Genius Ergo 525 Laser Gaming Mouse Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
BSOD Prvi put

Evo, mislim da sam rjesio problem.

Problematičan file bio je           ghidPnP.sys               .

Na netu sam pronasao da se BSOD sa tim fileom događa mnogim korisnicima Geniusovih miseva(kakvog imam i ja).

Tako da sad nema problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
UPDaTEa ŽeljaN kaže...

Pretpostavka je majka svih za*eba. NHF
ja sam ujo, a ne po četnik
17 godina
neaktivan
BSOD Prvi put
autorov komentar

Nakon mnogih BSOD-a sa više neznam kakvih poruka, padanje programa usred rada itd. odlučio sam reinstalirati windows. Sve prošlo uredu, stavio drivere i sve to i gle ti vraga opet on meni BSOD. Eh sada na prošloj instalaciji znam da bi nakon BSOD-a uvijek Deamon Tools nesta srao. I sada kada sam ga pokrenuo, hop BSOD. Izbrisao sam ga pa ću vidjeti. Ako mi se opet pojavi sta mi preporucujete da radim? Stvarno neznam dali je do softwarea ili hardwarea...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BSOD Prvi put

Evo i mene već oko godinu dana muči taj BSOD problem. Javlja se svakih 10-15 dana, ugasi se hard disk i pojavi se poruka, najčešće PAGE FAULT IN NON PAGED AREA.

Datoteke mi javlja ili win32k.sys ili ati2diag.dll (ili slično).

Imam 2x 512 Take MS RAM DDR-400 i ATI 9800 Pro bios moddanu na XT.

Sad, da li je problem u RAM-u ili grafičkoj, ne znam.

S Memtestom sam sat i pol testirao RAM i dobio oko 800 grešaka, evo slike u prilogu.

Ne znam da li video meorija zeza, kako to testirati?

Prijedlozi dobrodošli, da li je RAM u banani?

http://free-ri.t-com.hr/danceunity/bsod1.jpg

http://free-ri.t-com.hr/danceunity/bsod2.jpg

0 0 hvala 0
16 godina

Pa vidiš da ima grešaka pa onda je u banani!

http://www.nfl.com/
17 godina
neaktivan
moderator

PAGE FAULT IN NON PAGED AREA javlja se od brdo razloga,kod tebe memorija je u otisla u QRC.

Menjaj

Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice