Zvukovi harda

poruka: 9
|
čitano: 1.495
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Zvukovi harda

Prvih par dana Seagate 250GB (410as) i 500GB (320as) su radili ko bubice. 
Par mjeseci nakon kupovine počeli su izvoditi neko roštiljanje(2-3 sek.) pri 
POST-u, da bi na kraju 500GB počeo sa zvukovima poput ovog 

pri gašenju i paljenju 
kompa(doduše malo suptilnije).
SMART u everestu i hdtuneu prijavljuje OK status za oba (seatools ne idu na 
Vistu x64).

Kakve su šanse da 500-ka nema namjeru put velikih lovišta?
Postoji li ikakva šansa da iskamčim garanciju na temelju "indicija"?

RAID-1?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zvukovi harda

Auuuuu. To nije normalno. Trči u dućan, reklamacija. Samo prvo pokupi sve sa harda na drugi da ne izgubiš podatke.

17 godina
neaktivan
Zvukovi harda

A nemoj slušati savjet posta od prije.To ti je normalno.kod nekih serija seagateovih hard diskova ti se diskovi jako čuju,tj.kod nekih diskova se čuje zavijanje,a  kod nekih se čuje to roštanje,to ti ne utječe na nikakve performanse diskova i nije nikakav kvar.Disk ti je najvjerojatnije normalan,pa imaš 5 godina garanciju tak da se nemaš kaj brinuti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zvukovi harda
toma kaže...

A nemoj slušati savjet posta od prije.To ti je normalno.kod nekih serija seagateovih hard diskova ti se diskovi jako čuju,tj.kod nekih diskova se čuje zavijanje,a  kod nekih se čuje to roštanje,to ti ne utječe na nikakve performanse diskova i nije nikakav kvar.Disk ti je najvjerojatnije normalan,pa imaš 5 godina garanciju tak da se nemaš kaj brinuti.

U životu sam imao ili čuo poveliku hrpu diskova. Nitijedan nije zvučao tako. To nije normalno.
17 godina
neaktivan
Zvukovi harda

Evo moj buraz je imao Seagate 320gb hard

koristio ga je oko 3mj. ,pa su mu se

počele događati čudne stvari:hard je na nekih pola sata bio jako glasan

nekad mu se računalo resetiralo...

i nakon 3mj je to nakratko prestalo

i dok sam igrao (CRYSiS) hard je potpuno krepao

bio je gotov

a imao je puno važnih podataka(pa je rekao nikad više!)

Kupio dva samsung 500GB hard i stavio u RAID da jedan uvijek radi backup

Preporčam da ga odneseš na servis

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvukovi harda

Definitivno nije tu nešto ok..   tako se ne čuje ispravan hard.

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Zvukovi harda

Imao sam Seagate baracuda.11 500gb i sličan zvuk sam čuo i slušao par dana prije nego je počeo rušit windowse pri intezivnijem zapisivanju - reklamiran,dobio novi no opet problemi.Kloniti se Seagate diskova do daljneg - Seagete je neki dan smanjio garanciju s 5 na samo 3 godine,očito imaju sve više reklamacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Zvukovi harda

Imam slične probleme sa Seagateom Barracuda 500GB koji je kupljen prije mjesec dana, samo šta moj stalno proizvodi čudne zvukove.. PlačPlačPlač

Probao sam testirati  sa SeaTools i na Long Generic testu upalio mi se BSOD. PlačPlač

Intel Core 2 Quad Q9400 MB Gigabyte EP43-DS3L 4 GB DDR2 800MHz A-Data Sapphire ATI Radeon HD 4870 512 MB GDDR5 Seagate 500GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Zvukovi harda

Nijednom hard disku za normalne kucne korisnike  se ne smije vjerovat sve najbitnije podatke zbog kojih bi vas mogla zabolit glava ak ih izgubite fino zaprzite na dvd  i to je to dvd mediji su danas jeftini  pa tu nema problema vrlo jednostavno i bezbolno pa nek crkne ak bas mora!!!Namigiva

Athlon 64 LE-1620 (3.0ghz) - Golden Orb 2 - Kingmax Mars 1GB ddr2 800 (960mhz) - Seagate Baracuda 160gb - Seasonic S12II 430w - Samsung SM 2232BW - Gigabyte MA790X - DS4 - Ati Crosfire HD 3650 x2
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice