Windows 8.1 share disk problem

poruka: 7
|
čitano: 1.495
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav svima. Evo da probam ukratko opisati svoj problem, možda se nađe netko da mi pomogne. 

Znači, imam doma dva kompa, jedan glavni i jedan kao server na kojem držim sve podatke. Na serveru sam share-ao hardove i pristupam im normalno sa glavnog kompa, i tu nema problema, barem ih nije bilo dok su na oba kompa bili windows 7. 

E sad, danas instaliram windows 8.1 na glavni komp i sve je super, pristupim diskovima, sve radi i idem instalirati igru na taj share-ani disk sa glavnog kompa i neće, jednostavno ne mogu odabrati taj network drive kao mjesto di želim da instalira igru.

U postavkama je sve namješteno na full control, na win 7 nisam uopće imao  tih problema tako da sad ne znam di je zapelo, pa ako netko zna neka pomogne nekako. 

Hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 8.1 share disk problem

-install na mrežni disk? Neobično..

-mapiraj disk(slovo).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Da,znam. I ja sam mislio da se ne može, ali sam jednom iz zezancije probao i radilo je pa samsve ige install na drugi komp preko mreže, ali sad kad sam install osmicu neće..

Disk je sharean na drugom kompu uredno, i mapiran u my computer na glavnom ali neće.. 

Uredno je namješteno na full control ali neće.. Kako god pokušam jednostavno su mi zabijeljeni ti shareani diskovi i nijednog ne mogu odabrati. A ostalo (brisanje, kopiranje, pristupanje sadržaju na disku) normalno radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-nije problem u share/permisionima nego u ownanju. Napravi svoj folder na shareu i u njega instaliraj igru. (btw, sve mrežne izvršne fileove win paranoično blokira, gašenje UACa i sl izaziva rizik itd... to se jednostavno ne radi, jer postoji npr sigurnost/virus itd. razlog). U starijim Win se UAC lakše gasio, osmica blokira i petljanje po C, prog.files itd.. jer to normalne app ne trebaj raditi.

14 godina

Aha, tnx, kad dodem doma prpbam i to, trenutno sam u zg.. Nisam znao da je to toliki kao rizik. Dok sam imao na oba kompa sedmicu shaream i radi bez problema, UAC (ako mislimo na isto) ugasim jer me nervira stalno iskakanje onog prozorčića. Nadam se da će raditi jer sad konačno kad sam namjestio osmicu i kad mi se čak i počela sviđati opet neki problem mora zeznuti stvar

EDIT: Vidis, i sad sam se sjetio, ako ja napravim folder na shareanom disku preko glavnog kompa, kako ću ja taj folder uopće moći izabrati za destinaciju igre ako nemrem ni odabrati taj disk da dodem do tog foldera, ako mi je zamagljen disk.. Ili nisam dobro skužio kaj ste htjeli reći :/

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.4.2015 18:08 (mate213).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-gašenje UACa na 8 nije kao na 7.. recimo da je na pola (ne do kraja). Zato se za share npr ne koriste user folderi (i njegovi podfolderi) nego pravi share disk-folder izvan pojedinog usera (c:users.. download, desktop itd.) jer su njegovi childovi-ownovi. Samo owner ima sva prava, admin ih smao može preuuzeti-promijeniti, ali ih ne owna. Npr probaj ući u win folder, obrisati neki temp itd.. vidjet ćeš stalno pitanje 'admin'.. i OK za brisanje. = ograničeni pristup jer to owna OS, da nisi admin nebi ni ušao nit mogao brisati.

- problem koji imaš i nije problem, jer je neobično instalirati app/igru mrežno, pogotovo igre jer bez pravog razloga traže admin ovlasti i sami installeri nisu prilagođeni w8 GPOu itd.

- ako je folder mapiran kao disk, vidjet ćeš ga. Ako ga ne vidiš tad installer ne dozvoljava mrežni install. Probaj sa ''subst''. Mapriani disk/folder 'M:' substom postaviš kao 'X:' vjerojatno tad neće prepoznati UNC path pa možda prođe. (to su stvari koje ne isprobavam/nema potrebe.. sve je 'možda', moraš sam).

14 godina

Ahaa, tako znaci.. A dobro, hvala, u pet kad dodem doma budem se malo probao igrati sa tim pa ćemo vidjeti. Inače nisam jos na TI sa tim stvarima. Ako nis ne uspijem ili odustanem od toga vratit cu nazad sedmicu ili jednostavno uzeti neki hard, stavit ga dodatno u glavni komp i imat za igre :)

EDIT: probao napraviti. i uspio ako dodam kao network device, ali samo cijeli hard. i onda mi pod my computer izgleda kao mapa. Ako odaberem samo jednu mapu onda mi instalira u neki direktorij koji je zapravo na c disku, a neće nikako  na network location. Tako da odustajem od tog eksperimentiranja ipak pa cu razmisliti dal ću kupiti hardm neki za igre ili ću jednostavno vratit sedmicu.

Inače, hvala na pomoći

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2015 23:19 (mate213).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice