Pozdrav svima,planirao sam narezati update za bios na USB pa me zanima da li je to moguce obrisati posle,tj da USB vise ne bude bootabilan?Hvala unaprijed!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav svima,planirao sam narezati update za bios na USB pa me zanima da li je to moguce obrisati posle,tj da USB vise ne bude bootabilan?Hvala unaprijed!
Naravno, napraviš format i bit će u prvobitnom stanju.
Hvala puno jos jednom!
Kolega uzeo ovaj vivax tv.
https://www.emmezeta.hr/multimedija/...2s2-hd-led-tv/
Ja mu nakrcao na usb filmove raznih formata da isprobam šta tv prima i sad mi javlja da ne otvara ni jedan film (divix, MP4,mkv, 264 ili 265) svejedno šta god da piše ne radi. Također ne otvara skinuta videa sa YouTube. Je li problem u usb mislim da sam ostavio default format nisam mjenjao ništa u NTFS već ostavio u fat32. Ako može pomoć.
Pišem ovdje sa ne otvaram novu temu.
disk-medij-usb stikić mora biti formatiran ovisno što podržava uređaj (tv) i to piše u specifikacijama ili ubodeš i vidiš... ako vidiš stikić tad je kompatibilan. Svi uređaji podržavaju npr FAT32 (jer je free) dok se za NTFS plaća licenca MSu.. ali marke kao vivax to obično ignoriraju i 99% da podržava ntfs, linuxov FS može biti npr ext(2-3-4).. neki od tih formata mora biti naveden u manualu-specifikacijama, + veličina/kapacitet jer je to direktno povezano s FSom i ograničenja na npr fat32.. tako da se danas najčešće koristi ntfs ako je podržan ili fat64 koji je kao zamjena za fat32.
- to je stvar medija, FSa, formatiranja, ne sadržaja na stikiću.. ovo je samo prvi korak.
-ako ima mogućnost snimanja PVR, tad imaš i formatiranje medija u samom TVu, meni-opcija.. i to tamo napraviš pa vidiš na kompjuteru properties.. i tad znaš. Ponekad možeš samo na tom tvu gledati snimljeno.. (zaštita, hdcp-macrovizija-enkripcija i autorska prava)..
-sadržaj je nešto drugo, avi, mp4, havc, 264.. ili divx, sve to može biti u 'istom' npr avi fileu, avi je samo kontejner, ono što je u njemu je kompresirano nekim kodekom.. i o tome ovisi može lil player nešto čitati-playati. Uz moguće probleme npr zaštite, kvarova itd.
može biti i banalni problem, npr duljina naziva, folder-file ili naša slova.. ali danas bi već sve to trebalo raditi, no to je najlakše.. renejmaš postojeći film u npr 'film.avi'.. :)
file s extenzijom avi ili mkv može biti bilo što (koriste se za video ali može bilo što drugo) dok je u hederu filea opis-kodek-kompresor za korištenje.. to player pročita i playa.. ili ne.
danas svi podržavaju npr 264, to je mp4, havc... to je noviji standard od npr divxa dok je najstariji od tih mpg2 s dvda.. logično, ako uređaj može noviji u pravilu može i sve starije-slabije kompresore.. ali tko zna, vjerojatno.
ako je nešto neispravno, nekompatibilno, .. moraš biti za tv-om, moraš to vidjeti, menije, opcije.. i tad znaš + RTFM.
Ovo je mala škola za mene:) Morati ću više puta pročitati sve ovo haha Svakako ću sutra probati formatirati u ntfs pa onda isprobati sve to skupa. Veliko hvala!
ako tv vidi stick, onda je problem u tv-u. procitati dali postoji mogucnost update-a tv-a .. ako ne, probati tvornicki naci koji format videja podrzava