S obizrom da u kuci imam dosta problema sa naponom, cak po par sati bude od 195 do 205 V u vecernjim satima, a u popodnevnim od 210 do 225V
, dalje zbog cestog izbacivanja limitatora i opcenitih padova i spiceva napona, a pogotovo po ovakvom vremenu kakvo je u dbk zadnja 2 mjeseca, odlucio sam uzeti novi UPS dovoljne snage za masinu koje ima napajanje max 750W
neznam koliko je realna potrosnja ali stari 500VA ups nemoze drzat to na bateriji i plus da stiti router sa automatski reguliranim naponom izmedju 220-230V, jer inace veza stalno puca, iako nisam 100% siguran ali logika mi nalaze da ako u uticnici sa voltmetrom izmejrim napon od 195V-205V a input na adapteru bi trebao biti 220-230V onda taj ruter ne bi trebao raditi normalno? Jel tako?
Druga stvar, nakon sto bi i uzeo novi ups njegove output uticnice su IEC320C13 a od rutera je onaj standardni muski adapter pa me meni treba nekakav adapter tj nacin da u ups ukopcam IEC320C14 koji vodi u nas standardni lopov u kojeg bi ukupcno adapter od rutera, zna li tko gdje ima takvo nesto ili nekakav konektor koji pretvara iz IEC320C14 u nasu okruglu uticnicu??
Hvala.