Temperatura prijenosnika

poruka: 6
|
čitano: 1.671
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Temperatura prijenosnika

Imam acer aspire 5530G (Turion x2 2Ghz , radeon 3470 hybrid , 2 gb rama...) i problem je što kod igranja igara prvo počne naglo kočiti a zatim mi ili ugasi igru ili se cijeli ugasi.

Isto se dešavalo i prilikom instalacije viste (cjelo vrijeme instalacije se gasio a kad sam ga izneso van iz stana instalacije je tekla dobro). Jučer sam instalirao EVEREST Corporate Edition koji je u stanju mirovanja pokazivao: 

CPU 60 C  (140 F)

1. CPU / 1. jezgra 53 C  (127 F)

1. CPU / 2. jezgra 52 C  (126 F)

GPU dioda 54 C  (129 F)

Hitachi HTS542516K9SA00 48 C  (118 F)

Tjekom igranja igre (ne tako zahtjevnog warcrafta 3) sve temperature osim temperature diska su narasle u boljem slučaju za +30C.Kad procesor pređe 95C onda se gasi. To se dešava već nakon 15 min igranja.

Prijenosnik je pod garancijom do sredine 10 mjeseca ali nekako mi se čini da neće uvažit garanciju jer teoretski još sve radi(da netko nebi pomislio da je kod mene vruće ni kod drugih prijenosnik nije bolje ni gore radio). Prijenosnik je kupljen u konikomu. 

Ako netko ima kakav prijedog (osim da si kupim novi) ili sličnih iskustava bio bi jako zahvalan da ga napiše jer ljeto brzo dolazi a temperatura ne opada...Mršti se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Temperatura prijenosnika
Moj prijedlog je definitivno reklamacija, jer nešto kod tvog laptopa ne valja. Imao sam nekada jednog 7520 i nikada nisam imao sličnih problema. Garanciju bi ti morali uvažiti, jer iako komp sam po sebi radi .. ne radi onako kako bi trebao. Odi tamo i ne popuštaj dok ne dobiješ novi komp.
16 godina
neaktivan

vjerojatno ti se grafička pregrijava. kad tad će riknut. odi reklamirat ne bi trebalo biti problema

ASUS G1S C2D T7500@2.2; 2GB 667; 8600M GT; Vista Home Premium 32
17 godina
serum kaže...

Imam acer aspire 5530G (Turion x2 2Ghz , radeon 3470 hybrid , 2 gb rama...) i problem je što kod igranja igara prvo počne naglo kočiti a zatim mi ili ugasi igru ili se cijeli ugasi.

Isto se dešavalo i prilikom instalacije viste (cjelo vrijeme instalacije se gasio a kad sam ga izneso van iz stana instalacije je tekla dobro). Jučer sam instalirao EVEREST Corporate Edition koji je u stanju mirovanja pokazivao: 

CPU 60 C  (140 F)

1. CPU / 1. jezgra 53 C  (127 F)

1. CPU / 2. jezgra 52 C  (126 F)

GPU dioda 54 C  (129 F)

Hitachi HTS542516K9SA00 48 C  (118 F)

Tjekom igranja igre (ne tako zahtjevnog warcrafta 3) sve temperature osim temperature diska su narasle u boljem slučaju za +30C.Kad procesor pređe 95C onda se gasi. To se dešava već nakon 15 min igranja.

Prijenosnik je pod garancijom do sredine 10 mjeseca ali nekako mi se čini da neće uvažit garanciju jer teoretski još sve radi(da netko nebi pomislio da je kod mene vruće ni kod drugih prijenosnik nije bolje ni gore radio). Prijenosnik je kupljen u konikomu. 

Ako netko ima kakav prijedog (osim da si kupim novi) ili sličnih iskustava bio bi jako zahvalan da ga napiše jer ljeto brzo dolazi a temperatura ne opada...Mršti se

Moj frend ima taj laptop i nema dotičnih problema!

Probaj ga malo izdignut na stolu da se bolje hladi.

BTW: ja sam sa svojim(pogledaj potpis) surfao po internetu, lap je bio na krevetu i nakon 5-10min samo je odjednom nesto zasmrdilo(miris po prepečenim tranzistorima), ja ga brzo digao i otisao u hardware monitor temp. je bila 90-100C. Znam da ga nisam smjeo stavit na krevet, a odsad ga stavljam na stol da zrak prolazi ispod njega tj. da moze otpuhivati zrak van iz kucista.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
 Moj frend ima taj laptop i nema dotičnih problema!

Probaj ga malo izdignut na stolu da se bolje hladi.

BTW: ja sam sa svojim(pogledaj potpis) surfao po internetu, lap je bio na krevetu i nakon 5-10min samo je odjednom nesto zasmrdilo(miris po prepečenim tranzistorima), ja ga brzo digao i otisao u hardware monitor temp. je bila 90-100C. Znam da ga nisam smjeo stavit na krevet, a odsad ga stavljam na stol da zrak prolazi ispod njega tj. da moze otpuhivati zrak van iz kucista.
 Ali to nije riješenje .. .taj lap mora i na stolu raditi najnormalnije ... ja imam HP-ovu mobilnu radnu stanicu i nikada nisam imao takvih problema, a to je bogme djubre od lapa kod kojeg se ima što zagrijati ....
17 godina
odjavljen
Temperatura prijenosnika

Imao sam t43p i temperature su išle do cca 90C (proc i grafa) za vrijeme igranja BF2. Proc je sam u tim slučajevima spuštao takt pa bi se ohladio za par stupnjeva (uz užasno trzanje). Nisam bio zadovoljan, ali ajd... Ipak, ovo tvoje je totalno neprihvatljivo - stroj mora moći raditi duže vrijeme pod punim opterećenjem bez ikakvih problema! Točka!

Freak Show Inc.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice