Imam acer aspire 5530G (Turion x2 2Ghz , radeon 3470 hybrid , 2 gb rama...) i problem je što kod igranja igara prvo počne naglo kočiti a zatim mi ili ugasi igru ili se cijeli ugasi.
Isto se dešavalo i prilikom instalacije viste (cjelo vrijeme instalacije se gasio a kad sam ga izneso van iz stana instalacije je tekla dobro). Jučer sam instalirao EVEREST Corporate Edition koji je u stanju mirovanja pokazivao:
CPU 60 C (140 F)
1. CPU / 1. jezgra 53 C (127 F)
1. CPU / 2. jezgra 52 C (126 F)
GPU dioda 54 C (129 F)
Hitachi HTS542516K9SA00 48 C (118 F)
Tjekom igranja igre (ne tako zahtjevnog warcrafta 3) sve temperature osim temperature diska su narasle u boljem slučaju za +30C.Kad procesor pređe 95C onda se gasi. To se dešava već nakon 15 min igranja.
Prijenosnik je pod garancijom do sredine 10 mjeseca ali nekako mi se čini da neće uvažit garanciju jer teoretski još sve radi(da netko nebi pomislio da je kod mene vruće ni kod drugih prijenosnik nije bolje ni gore radio). Prijenosnik je kupljen u konikomu.
Ako netko ima kakav prijedog (osim da si kupim novi) ili sličnih iskustava bio bi jako zahvalan da ga napiše jer ljeto brzo dolazi a temperatura ne opada...